В момента чета... 55

• 65 495
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ич, според мен пикът на интереса към сочения от теб фаворит беше преди две-три години. Тогава много се чете и коментира тази книга.
Ще видим,де,аз имам предчувствия за Франзелата като автор за победител с някой от романите си Grinning
Аз също нямам силен фаворит за номинациите освен две, които 100% няма да стигнат до гласуване. Е, едната може и да стигне,макар че се съмнявам...

Ули, ще го пробвам Кох по-натам..нека мине малко време от стреса ми от срещата с Франзен Joy

# 571
Хохо, значи не съм единствената, чиято първа среща с Херман Кох е била с "Уважаеми господин М." Sunglasses Аз обаче я четох преди Франзелата и ѝ се насладих максимално. Иронията в случая е, че я захванах на майтап. Понеже попаднах на доста негативни отзиви за нея, реших от любопитство да видя дали е толкова зле, колкото я изкарват. Тя се оказа много моя книга, даже от средата нататък така ме засмука, че прекарах доста време във варненския Grand Mall, само за да я чета Laughing Бяха ме хванали лудите тогава, ама какво да направя, че книгата ми е толкова интересна и няма начин човек да ме откъсне от нея? hahaha hahaha
Джонатан Франзен също успя да ме завладее със стила си, но четох "Чистота" бавно, защото ми беше доста тежка. На моменти бях шокирана, докато я четях, на моменти ми идваха в повече разните отклонения на автора, но колкото повече напредвах, толкова повече не ми се искаше историята да свършва и толкова повече ми се четеше, но съзнавах със съжаление, че ще стигна до самия край на книгата.
Та толкова от мен за първите ми срещи с Херман Кох и Джонатан Франзен.

# 572
Преполових  "Норвежка гора" На Мураками. Много хора хвалят този автор, но до сега мен не ме впечатлява и вдъхновява да избера друга негова книга.

# 573
Този Кох откога ми стои в четеца... Някой ден ще стигна и до него, но списъкът с книги за четене нараства доста по-бързо спрямо моето четене, което е горе-долу по час на ден:( Доста добри книги прочетох тази година, но повечето са стари издания.

# 574
  • София
ябълка, всъщност Норвежка гора е за млади хора.

Ако беше почнала Мураками с друга книга, може би щеше да си очарована. А може би не, ако не обичаш сюрреалистични истории.

В читанката ги има повечето, пробвай с Кафка на плажа примерно.

# 575
  • Scotland
Aз прочетох 40 книги тази година, в момента чета 41-та, но не мисля, че сред тях има нещо ново. На много хубави попаднах и съм доволна. А вие къде гласувате? Има тема ли, или някъде другаде?

# 576
  • София
Още май няма теми за номинации и гласуване...
То не е нужно да са нови книгите, обикновенно номинациите са за книги, които си чела тази година.

# 577
  • Belgium
Ули, ние с теб имаме сериозно различен вкус, така че не се изненадвам, че и този път не сме на едно мнение Simple Smile

Ще ми е интересно как ще ти дойде Кох, защото ако Франзен ти е бил стерилен, то Кох е същински чироз Satisfied Satisfied

Аз имам точно два лични огромни (във всяко отношение) фаворита за тази година. Но е ясно, че изобщо няма да стигнат до финал за гласуване, защото още не са публикувани на български език. Ще следя темата за Книга на годината с интерес Simple Smile

# 578
На мен едната ми фаворитка би била Сое Валдес ("Te di la vida entera"), но и тя не е излязла на български. А иначе първото място Сое ще го дели със Сафон (четвъртата книга), Сомоса ("Клара и сянката"), "Разказът на прислужницата" (която също не е излязла още на български...). Това е личната ми класация май. А в темата ще видя за какво ще гласувам, зависи и как ще е оформена, предишни години не съм гласувала, ако не ме лъже паметта.

Всъщност пропуснах "Три минути" на Руслунд и Хелстрьом - също неиздадена за момента у нас.

# 579
Прочетох Щастието е чаша чай с теб и съм разочарована...на много места авторката беше повърхностна, не ми хареса.А относно Кох също не ми е фаворит,за разлика от Мишу-Нестинарка и Балканска сага са едни от любимите ми книги.Започвам И ще откриеш съкровището в теб на Гунел

Имате ли "Щастието е чаша чай" в пдф или моби файл

# 580
  • София
То и аз съм за Разказът на прислужницата, а от българските:  Градината на пеперудите.

# 581
Загриза ме любопитството, Лу, къде ще се класира Кох по моята скала за дистанцираност от героите си. Франзен определено е много нагоре. Там единственото чувство, което тук-там усетих да се прокрадва, беше насмешка и то не благосклонна.
Но съм чела само "Свобода", може ситуацията да е различна в другите му две книги.

Относно класацията, аз традиционно залагам на Кинг и неговия Ноември Grinning

# 582
"Аз преди теб" и "Човек на име Уве" също дебнат от засада. Simple Smile

# 583
  • Belgium
"Аз преди теб" и "Човек на име Уве" също дебнат от засада. Simple Smile

Хахахахах Grinning

Може пък да има интересни изненади.

# 584
  • София
Аааа, стига вече с този ноемврийски Кинг!!!! Fearful
Според мен не би трябвало вече изобщо да е в номинациите!

Лу, хммм..първият ти фаворит дали не е Handmaid's Tale? За втория не мога да заложа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт