Дъжд вали и стегна студ, но мамите от ИБ трепят вируси с Мавруд

• 35 230
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Чудех се тук ли да се оплача или във фейса. Ами вчера нали ги водих моите на частно да ги видят. Док, като разбра, че са от 25 дни на Авирон, вика - "Г-жо, спирайте го тоя Авирон, виждате, че с него и без него, вирусите си вървят" и ми изписа едни хубави рецепти, да не говоря каква сума оставих в аптеката. Спрях аз Авирона, но ето че баткото през нощта вдигна до 38 градуса, дадох му Панадол, че нямах сили повече да го дебна в тъмното ще вдигне ли, ще смъкне ли. И днес хоп, от нищото - 39,7. Побелях, такава висока никога досега не е вдигал, знаете, че е с фебрилен гърч. Отделно, че майка ми го беше изпуснала - аз бях излязла с малкото за кухня, аптека и пазаруване, тя ми се обажда, че той е с 38,7, казвам давай Нурофен, и препускам да се прибера. Връщам се, тя не знае дали е дала лекарство! Питам - Как така?! Ами дала уж, но детето казало, че нищо не било усетило в устата, а нейните очи били слаби и не виждала имало ли нещо в пипетата. Меря аз темп - 39,7. Та игра Хексалгина. Надвечер пак така - вдигна до 39, дадох Панадол, чак след час и половина, и не знам си колко процедури с оцет и вода, посмъкна. И ми светна лампата дали това ударно вдигане не е от спирането на Авирона. Та пак си го започнах. Но ми се реве какво ни чака, не може цяла есен-зима-пролет да изкара на Авирон.... Сори за излиянието, исках да споделя.

# 106
  • Sydney
Mometo* оправяйте се Hug
mecani аз имам чисто нов учебник по социална, беше ни накарала да го купим, защото беше нейн и тъкмо издаден...

# 107
  • shumen
Моме,такава висока Т ми е вдигал само от ангина.Според мен не е от спирането на Авирона.

# 108
Лия също вдига толкова висока температура само и единствено от ангина.

# 109
  • В сърцето на любимия човек
Моме - води го да го видят пак, не е от Авирона. Дано бързо оздравеете!

# 110
Тоя Авирон за какво е?

# 111
  • Варна
Противовирусен някакъв. Но аз съм съгласна с лекаря, просто да товариш децата с месеци с него не намирам за добра идея. А и сама си се уверила, че полза няма. Дори да приемем, че спирането му е свързано с Т, това какво ти говори? Че трябва да го пият постоянно ли? Това категорично не е ОК за имунитета, как ще се научи той да функционира самостоятелно? Оздравявайте.

# 112
  • Северозапада
Моме, бързо да оздравявате! Заведи ги пак на преглед, ако може и изследвания пуснете. София от ангина не е боледувала (пу-пу), но и с бронхити, бронхеолити и пнивмонии пак е правила 39+ градуса.
Меци, доколкото разбирам резултатът от прегледа е положителен. Дано и другия лекар ви даде добри новини!
София какъв номер ми скрои тази сутрин. Взела ми вчера ключа от колата и се завряла в едно килерче да играе на кола. Търся аз сутринта ключ, обърнах всички чанти и джобове, тя казва "аз го взех, но го върнах пак в чантата". Взех другата кола, добре че ММ е почивка. И на тръгване към градината ми каза къде го е оставила. Жалко, че го няма човечето, което си скубе косата, така бях.

# 113
  • В къщурката на хълма на феите
Моменце авирон можеш да даваш 10 дни в лечебни и 20 дни в профилактични дози и толкова .. вярно, че пише, че няма странични ефекти, Ама все пак ..
Дани подготвям се, тази година аз ще правя тортите на децата и ми е едно страааанноооо ..

# 114
  • NE
Моменце, и аз знам че не става дълго с Авирон. Педито го изписва ако е само вирусно, а Резистата давам и при съмнение за бактериална инфекция. Впрочем и двете са ни спасявали, а обикновено пие по 2 АБ на боледуване. Но винаги от самото начало, иначе може да е късно за което и да е било.

# 115
Моме, съвет не мога да дам, то стискам палци да придобият имунитет децата.
Меци, моя близка приятелка ходи в Турция с детенцето си, което страда от епилепсия. Изключително доволна е, защото са открили причината и следствието за пристъпите. Той също се роди трудно след много часове контракции. На всяка контракция нейния пулс е падал, та и  секциото е било страшно. И все пак откриват, че при нейното дете важна роля играе светлината. Тя му товари мозъка и прави пристъпи само на сън. Сега е нон стоп с очила и (пу-пу) не е  правил пристъпи от тогава. Е и лекарства пие.

# 116
  • В къщурката на хълма на феите
Стелчо тя и Ема предимно на сън ги прави, но не само ..

# 117
  • shumen
Моме,как е Марти?Води ли го пак на лекар и какво Ви каза?
Меци,не се притеснявай!Ще направиш най-хубавите торти за децата.
При нас нищо ново.Аз вместо да ставам по добре,ставам май по зле и това на фона на АБ.В момента лежа,главата ме боли,кашлям ужасно.Вече почвам да си мисля,че не ми действа АБ и правя някоя пневмония,а доки онзи ден не си направи труда да ме преслуша.Само ми погледна гърлото и каза,че кашлицата е от стичащия се назад секрет.На всичкото отгоре и диването е у дома и ме побърква.Мисля сега като стане да минем през педи да видим какво ще каже и ако е добре от утре на градина.

# 118
Хубаво съветвате, но аз чак сега ви прочитам Simple Smile Днес нямах възможност да ги заведа, но и големият не е вдигал висока темп, до 37,2-3 стигаше, 100% съм убедена, че е от Авирона. Дори и да е с ангина, пак същите неща, които приема биха му изписали. На прегледа в понеделник установиха единствено "леко зачервени небни дъги". Утре ще ги водя, да видим. Меци, нищо не пише на листовката за терапевтични и лечебни дози - единствено, че се дава 3х5 мл.
Дани, ти стигна ли до лекар?

# 119
  • shumen
Моме,благодаря,че питаш.Да,стигнахме до доктор с Дени.Прегледа него,каза,че е добре,даде бележка и от утре е на градина.Помолих я да прегледа и мен и се оказа,че съм с бронхит със спазъм.Продължавам с АБ до Неделя,инхалации с Вентолин ми изписа и Назик за носа.Ако не се оправя до Понеделник пак ще ходя да сменим лечението,ако трябва.

Общи условия

Активация на акаунт