Отговори
# 300
  newsm78 Значи първо практиката, после теорията  Thinking
Обратното!   Wink

# 301
Ами инстурктурът ме настани на шофьорската седалка НА ПЪРВАТА НИ СРЕЩА  newsm78, и то при положение че му обясних че нямам абсолютно никакъв опит   Crazy

та затова и попитах  newsm78
Правилникът, знаците и маркировката ги зная от обща култура, още не съм ги отваряла 
И така, с общата си култура изминах около 80 км., явно доста перспективна съм му се видяла  Joy Joy Joy

# 302
  • София
Колко време след взимане на изпита по кормуване е редно да се даде документа?Взех кормуването миналата седмица.Инструкторът ми се усмихна и каза Честито.,аз ще ти се обадя.Измина една седмица и повече.

# 303
  • Шотландия
Ами инстурктурът ме настани на шофьорската седалка НА ПЪРВАТА НИ СРЕЩА  newsm78, и то при положение че му обясних че нямам абсолютно никакъв опит   Crazy

та затова и попитах  newsm78
Правилникът, знаците и маркировката ги зная от обща култура, още не съм ги отваряла 
И така, с общата си култура изминах около 80 км., явно доста перспективна съм му се видяла  Joy Joy Joy

Така прозвуча, сякаш си си чукнала среща с инструктора и той, въодушевен, че си му се дала, те е настанил на шофьорската седалка да правите.....   ooooh!

hahaha абе да к*рмуваш, с една дума  Joy

Няма да се плашиш, шегувам се, ама явно такъв е обичаят - сядаш и можеш-не можеш, караш по улиците. То беше едно време, дето първо имаше часове на полигон, а пък чак после те пускаха на градско.

Правилниците и знаците няма нужда да ги знаеш отначало, то като си начинаещ шофьор и без това цялото ти внимание отива върху педалите, скоростите и най-много пътя да успяваш за гледаш - на знаците по-късно ще им дойде редът.   Laughing

Айде успех и леко да изкараш курса!

# 304
Аз вече съм шофьор Grinning.Успех на всички Peace

# 305
Браво и честито! Леко и безаварийно!

# 306
  • София
     Момичета, имам едно питане - как ви учи инструктора да потегляте на изкачващ наклон? В голям спор съм с мъжа ми и с други приятели шофьори, защото мен ме научи да потеглям на полусъединител и само със отпускане на спирачката, без подаване на газ, което според опитните шАфьори било абсурдно. Обясняват ми, че сигурно, защото са вдигнати оборотите на колата потегля без газ на наклон, както и, че на по-стръмен наклон е абсурдно колата да потегли само със спирачката. Аз пък разпитах инструктора и той ми обясни, че какъвто и да е автомобил и на какъвто и да е наклон ще потегли на полусъединител и веднага отпускане на спирачката. Та моля ви, споделете опит, че не ми се ще да се заучавам погрешно.

А във връзка с коментарите за автомобилния път само искам да вметна, че на теорията попитах за такъв в БГ и ми казаха, че нямаме, а понятието е въведено заради терминологията на ЕС  Crazy.

# 307
Cherryto На голям наклон -задължително с повечко газ на полусъединител...абсурдно е да чакаш само със съединител да потегли/това от мен -ама нали аз млад шАфИор/Мъж ми каза ,че ако колата е дизел...може и да стане -трябвало да се пробва- така че пробвай и кажи и на нас  Laughing  Hug

# 308
  • София
tammy®, благодаря ти за отговора  Simple Smile. Хм, всъщност колата, на която се уча е дизел и на наклон си потегля по този начин (без газ, на полусъединител), но проблемът е, че и нашата е дизел и няма как да проверим при бензинова как е. Дано и други момичета да се включат с опит и мнения.

# 309
  • На погрешната планета
И моят мъж каза, че дизелите потеглят така Laughing. Имаме Еспейс, който е дизел, аз не го карам, но мъжът ми каза, че с него може да потегли така на наклон. Имаме и едно Пежо, което е на газ и бензин, аз го карам, с него не  става номера, нито на газ, нито на бензин.

# 310
Цитат
А във връзка с коментарите за автомобилния път само искам да вметна, че на теорията попитах за такъв в БГ и ми казаха, че нямаме, а понятието е въведено заради терминологията на ЕС
Има, има  Grinning. Този от София за Дупница в отсечката Перник- Диканя е точно такъв. И табелка си има даже.

# 311
newsm01 от твоите пръсти в Божите уши  Hug
След като втори път излязох на кормуване, днес най сетне чух и малко теория.
Интструктурът я премина цялата със около 100км/ч  Joy Joy Joy
Сега почнах да чета ЗДП и  ППЗДП  Thinking не ми се вижда сложно  Crazy ама ще видим как ще бъде с листовките  smile3529

# 312
     Момичета, имам едно питане - как ви учи инструктора да потегляте на изкачващ наклон? В голям спор съм с мъжа ми и с други приятели шофьори, защото мен ме научи да потеглям на полусъединител и само със отпускане на спирачката, без подаване на газ, което според опитните шАфьори било абсурдно. Обясняват ми, че сигурно, защото са вдигнати оборотите на колата потегля без газ на наклон, както и, че на по-стръмен наклон е абсурдно колата да потегли само със спирачката. Аз пък разпитах инструктора и той ми обясни, че какъвто и да е автомобил и на какъвто и да е наклон ще потегли на полусъединител и веднага отпускане на спирачката. Та моля ви, споделете опит, че не ми се ще да се заучавам погрешно.

А във връзка с коментарите за автомобилния път само искам да вметна, че на теорията попитах за такъв в БГ и ми казаха, че нямаме, а понятието е въведено заради терминологията на ЕС  Crazy.

Ако си по нанадолнище може да тръгнеш само с отпускане на спирачката ...
Аз се учих на BMW с газова и мога да ви кажа че на първа че и на 2-ра тръгваше само с полусъединител без газ Simple Smile
Иначе за потеглянето по нанагорнище ми показаха 2 начина и двата си ги ползвам.
1-я Двата крака на съединител и спирачка ... Докъто чакаш на стопче или светофар намираш полусъединителя и малко преди него / полусъединителя / пускаш спирачката и натискаш газта Simple Smile - Това го ползвам при много голям наклон и ако има кола отзад защото колата почти не мърда назад.
2-я е все познатия крака на съединител и газ и едновременно търсиш полусъединител и подаваш газ - ползувам и този и се справям ама когато има някой дето се е залепил за задницата си ползвам първия за по сигурно.

# 313
  • София
Благодаря на всички за отговорите за потеглянето на изкачващ наклон. Явно наистина зависи и от колата, след като на бензин не става номера. А идеята на инструктора беше точно тази, че когато потеглям със спирачката, колата и милиметър не тръгва назад, докато при все още забавените ми реакции, докато подам газ и винаги мръдва назад, което в някой ситуации може и да е неблагоприятно. За себе си решавам, че е най добре да усвоя и двата начина, които WomanitKa е описала  Hug.
Цитат
А във връзка с коментарите за автомобилния път само искам да вметна, че на теорията попитах за такъв в БГ и ми казаха, че нямаме, а понятието е въведено заради терминологията на ЕС
Има, има  Grinning. Този от София за Дупница в отсечката Перник- Диканя е точно такъв. И табелка си има даже.
Ха, явно са ме послъгали тогава   Wink, добре, че е форума, че да се информирам  Grinning.

# 314
     Момичета, имам едно питане - как ви учи инструктора да потегляте на изкачващ наклон?
Аз попитах един колега, и той ми обясни следното: едновременно с отпускането на съединителя, се подава газ и се освобождава ръчната  newsm78. Така колата не се връща назад.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт