За балконските съндъчета

• 54 424
  • 372
  •   1
Отговори
# 210
  • До хладилника, който обичам
Срам ме хваща...ранункулуса още не съм засяла. Киснах във вода, вадих.... ако не засея и днес, ще ида да си взема готови порастнали, че срамота.

# 211
  • Sofia
Бу, аз не съм киснала, направо в сандъка и за 1 месец вече имам по 8-10 см растения.
Всички покълнаха.

Кажете сега за петуниите - кога се разсаждат и кога се реже връхчето?
И циганчетата ми покараха - по 4 листа имат, какво да ги правя?

# 212
Маман каза да ги накисна във вода, така се правело преди да се сеят. Макар че на опаковката наистина не пишеше нищо такова. От водата набъбнаха - може би им помага да се събудят, знам ли и аз... Защо да се реже върха на петунията?
Циганчетата още малко и са готови за разсад.

# 213
  • Sofia
Чела съм, че на каскадната петуния се реже върха, за да се разклони. Ама кога?  Thinking
А как да ги различа от теменужките, да не идат зян по грешка , посях семена в 10 саксийки и сега не зная кое е кое е !   #Crazy

# 214
  • най-шареното място
на плика на петуниите обикновено пише да се разсадят след 5-8 седмици/от засаждането/
Върховете се прищипват няколко пъти, докато хубаво се раклони всяко растение. Махат се едва наболите последни листенца с щипване.
Първото прищипване е хубаво да стане когато има поне 2-3 двойки хубави листа.
Но по-важно е това да не е единственото прищипване.

циганче от семе не съм гледала, но  големите също прищипвам, та мисля можеш да прищипваш и ти.
Ако е Нова Гвинея - мисля че само се разклонява достатъчно.

Листата на петуниите са обли и леко мъхести като пораснат. На теменужките са гладки и не така обли /нали са градински?/

# 215
  • софия
само да кажа, че ранункулуса не се кисне във вода....така има вероятност да изгние като се посади...
анемонето може да се кисне...

# 216
Листата на петуниите са обли и леко мъхести като пораснат. На теменужките са гладки и не така обли /нали са градински?/

Точно затова влязох във темата да питам ,как да различа петуниите от ....... срам не срам ще кажа -от тревата.Засях ги преди 10 дена и сега не зная кое е петуния,кое трева,кое бегония? newsm78

# 217
  • Sofia
Тревичките са тънки стръкчета без листа, не може да ги сбъркаш!  Grinning
На бегонията мисля, че стъблата и листата са по-месести. Поне това, което е покарало от моите.

# 218
само да кажа, че ранункулуса не се кисне във вода....така има вероятност да изгние като се посади...
анемонето може да се кисне...
Мооооже. Не знам. У дома маман е градинарка и ми говори на латински като опре до цветя (трябва да ви снимам нейните градини и саксии някой ден) и тя така каза.

# 219
Момичета, а какво бихте препоръчали като растение, за северно тъмно и влажно патио (плочник) ?

# 220
  • густо майна Филибето
Момичета, а какво бихте препоръчали като растение, за северно тъмно и влажно патио (плочник) ?

Бръшлян, от тъмно зеления (пъстрият иска слънце). Чемшира също може да вирее, но ще расте бавно. Хортензията се гледа на север и на влажно, само зависи колко е тъмно.

# 221
Виж тук:
Растения за полу- и сенчести места

# 222
Благодаря ви   bouquet

# 223
Някой знае ли откъде мога да си купя стойки за сандъчета, но по-специални. Балконът ми е с много широк парапет и тези които са по магазините не могат да се закачат на него. Виждала съм преди години от ковано желязо и може би ще станат, но сега не знам къде да ги намеря newsm78

# 224
Някой знае ли откъде мога да си купя стойки за сандъчета, но по-специални. Балконът ми е с много широк парапет и тези които са по магазините не могат да се закачат на него. Виждала съм преди години от ковано желязо и може би ще станат, но сега не знам къде да ги намеря newsm78

Аз си купих от Метро.
И моят парапет е широк.

Общи условия

Активация на акаунт