Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

  • 44 801
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 2 818
Аз съм пак с въпрос за марципан Варна - трябва ли да стои в хладилник преди да се използва? И ако да - колко време е минимума?

# 181
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Ето нещо плодово за украса- с боровинки
1/4 чч брашно
1 ч ч мляко
1 ч ч меко масло
1 ч ч захар
6 с л сос от цели боровинки
2 ч л ванилия
Смесете брашното с млякото и сварете, за да се сгъсти. Оставете да изстине.  Разбийте маслото, добавете захар, разбийте добре и добавете млечния крем. Накрая се добавя боровинковия сос и ванилията. Бийте 5 мин.

# 182
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Maktub, правила съм го и без да го държа в хладилника. Но ако е много мек е хубаво да се сложи за малко. Половин-1 час - колкото време имаш. А пък ако можеш да го направиш предния ден, е още по-добре. Но е добре да се охлади целия (т.е. до центъра, както е на топка направен и завит в найлон). В самата рецепта пише, че се държи на хладно, но не се уточнява колко време.

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 08:59 от М_е_г_и

# 183
  • Мнения: 2 893
Да попитам нещо, малко не по темата... Решила съм да правя торта Рафаело. Дали ще стане хубава и с готовите блатове, че нямам доверие на фурната за такива неща? И за крема да попитам - с 250гр. масло не става ли тежичък и мазен?

# 184
  • Мнения: 972
Acer Рафаелото аз веднъж го правих с готови блатове (не ми остана време да изпека  Whistling )
Тортата стана отровно сладка  ooooh! Блата по рецептата се прави много лесно  Peace

# 185
  • на странно място ......
  • Мнения: 496
Здравейте момичета, от известно време навестявам темичката ви и останах изключително впечатлена от творенията, за което ви поздравявам!!! Тъй като ми предстои първият рожден ден на моята дъщеричка съм решила да се позабавлявам с правенето на една тортичка по случая!
Въпроса ми е към Меги, извинявам се, но си позволих да разгледам албума ти с тортите Embarassed, конкретно ме интересува Калинката, страхотна е и съм решила да изпробвам правенето и. Та въпроса ми е какво има отвътре, т.е. каква е самата торта. Ориентирах се горе долу, как се прави глазурата само за цветовете не разбрах, стават ли такива за яйца, че аз съм малко резервирана към тях и Степчетата вършат ли някаква работа.
Меги, ако не искаш да разводняваме темата ми пиши на лични, много ще съм благодарна  Heart Eyes
Момичета тортите са ви наистина превъзходни Hug

# 186
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Няма защо да се извиняваш, нали затова са сложени там Laughing
Калинката е малко съчинена от мен торта - на принципа на тортата с рула на Лео (само подреждането). Ето обясненията са тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197370.msg4225146#msg4225146. Ако има нещо неясно, пак питай

Стават боите за яйца - аз за всеки случай гледам на опаковката да пише, че са и за сладкиши. За степчетата са писали, че става и с тях, но аз съм попадала и на мнение, че вкуса на някои от тях после не е добър.
      - горе в ъгъла пише "нетоксична"; отзад пише "немски продукт"

- тези са желатинови        - тук пише че са разрешени за хранителни цели, но самия факт, че съдържат Е123...  Ето тук съм писала и за други бои на прах (и за Е123) - но боите за яйца на тази фирма са със сол вътре и не стават за сладкиши, сигурно затова са направили и отделни опаковки за сладкиши. Което ме подсеща - гледайте за солта в боите, много от великденските са със сол.

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 12:11 от М_е_г_и

# 187
  • на странно място ......
  • Мнения: 496
Меги,  Hug Heart Eyes, остава да стане, стискайте ми палци!!!

# 188
  • Мнения: 818
Напоследьк не пиша често,но ви чета редовно.Бях спряла малко с тортите поради липса на поводи и диетата ми,но днес имаме повод да похапнем-имения ден на сина ми.Ето днешната ми торта
-пандишпанови блатове и муса на Танитка

Все си казвам,че няма да правя повече коли,защото ми е много трудно,а и не ми се отдава много,ама за син тийнейджьр какво друго-само коли са му в главата.

# 189
  • Мнения: 2 893
 В рецептата която има аз, за тестото не е посочен набухвател. Така ли става или трябва бакпулвер?

# 190
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
за да не стане объркване, можеш ли да напишеш рецептата, която имаш ти - и тогава мога да ти кажа

# 191
  • Мнения: 972
acer ако рецептата е от първата страница на темата - в нея няма набухвател, но блата става доста дебел. Спокойно се реже на три. Чалъма е да се разбият много добре белтъците.

# 192
  • Мнения: 352
Здравейте!  Grinning
Творенията ви са наистина прекрасни!!   bouquet
Писах в общия форум, но ме упътиха насам, та да си повторя въпроса - знае ли някой как се прави таква торта - http://www.afamilyfare.com/Images/cake.jpg
Моя близка приятелка се омъжва и много иска да има такава торта, затова си мислех да се пробвам и да я изненадам.
Мерси!  Hug

# 193
  • Мнения: 2 893
Да това е рецептата, от първа страница запандишпанов блат.

# 194
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
acer, wel ти е отговорила - трябва много хубаво да се разбият белтъците и няма проблем.

bosilek, много ме впечатли картинката! с толкова много блатове единствено съм виждала медовик и може би трюфел! нека да кажат и другите и с общи усилия ще измислим нещо!

Общи условия

Активация на акаунт