Примерна схема за захранване 6

• 49 530
  • 586
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Отдавна Ви чета,но все не се престрашавам да Ви пиша.    bouquet

Алек е на 8 месеца и е захранен с плодови пюрета от както беше на 3 месеца и половина,към 4 месец въведох сокчетата,мисля,че към 4 зеленчуковите,беше ни голям зор,но вече папка спанак с удоволствие,риба давам поне 1 седмично и всеки ден по половин жълтък на обед след зеленчуково/местното пюре 190гр.Кисел купувам този на Неосет и му давам през ден като следобедна закуска,течности пие сокове най обича от ябълка,портокал ,круша и сливи,а направо е пристрастен към този от кайсия Heart Eyes Попарка хапва от месец през ден като второ хранене за деня,кисело мляко му давам от скоро,плодово ,но пада голямо мръщене,ягодово пюре от скоро,а също и манго.
Глутенът отдавна вече съм го въвела и понякога практикуваме и педагогическо захранване обожава роло стефани Mr. Green
От два месеца е на Нан2,но хапва само сутрин вечер хапва млечна каша.
Въвела съм още и изварата,сметана  Heart Eyes
Записвам се да ви следя,а и да не забравя дадох му и кус кус,но явно му беше едър newsm78

# 496
Здравейте и от мен, имам въпросче и аз - домашно приготвено пюре от киви мога ли да давам на моя бебок, на 5 и1/2мес. сме. Захранен е със плодови и зеленчукови пюрета.  И другият ми въпрос е колко млечни храненния трябва да имаме на денонощие? Да си сверя режима  Flutter Мерси предварително!

# 497
Su Arzu зависи дали сте на кърма или на АМ, но колкото пове толково по добре.
Аз се ръковода по книгата на проф. д-р Лиляна Трифонова и съм много доволна в нея пише че са 5-ти месеца трябав да имаш 6,30- кърма/АМ/ 10ч-кърма/АМ/ 20,30ч-кърма/АМ/

# 498
  • София
Su Arzu,аз киви все още не съм давала и си мисля,че ви е раничко!
Ние на вашата възраст пиехме 3 пъти на ден АМ по 130/150 мл. Peace

# 499
  • Варна
Аз давах сок от киви, без черните семки.  Peace

# 500

Киви

Киви се въвежда 10-12 м. Срещат се и някои препоръки около 8-10 м. При алергична обремененост задължително след 12 м. Тъй като има по-нови проучвания през последните 10 години, които отбелязват увеличеният брой на деца с проблемна консумация на този екзотичен (не цитрусов) плод, тенденцията по-скоро е към по-късното му въвеждане.

Не е силен алерген по принцип, въпреки че често присъства в списъците с храни-алергени. От гледна точка на захранването проблемът е преди всичко органичната киселина в него (като тази в цитрусите, доматите, ягодите и др.). Тя може да предизвика непоносимост/чувствителност, а реакцията на организма е обриви най-често около устата.

Отделно от това, преди 8 м. трябва да се избягват висококиселинните пресни плодове, независимо дали детенцето вече е захранено с някои сурови плодове или не. Те са проблем за нежното стомахче. Термично обработено кивито е неподходящо – губи високото си съдържание на витамин С и става още по-киселинно.

Семките не са проблем за стомахчето и небцето след 8 м. Кивито обаче е сравнително богато на фибри. Има разхлабващ ефект.

# 501
Тед, Димяни, Майчице, Косе Босе, благодарности!   bouquet   bouquet   bouquet Явно няма смисъл от термично обработка, а за пресен плод ни е рано. Млечните ни хранения също са три и ми се струват малко  newsm78

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 10:41 от Su Arzu

# 502
На малкия млечните хранения са две като броя млечната каша вечер и Ам сутрин това достатъчно ли е за 8 месечно бебе??? Rolling Eyes

# 503
Здравейте, имам нужда от вашата помощ, че нещо зациклих Praynig
Нашият режим е:
6-6.30 - кърма / много малко/
8.30-9 - плодово пюре / 100-150 гр/
12.30 -13.00 - 120 зеленчуково + 40 АМ/кърма + 30-40 плодово за десерт
17.30-18.00 - каша / 4-5 лъжички + 100 АМ/ или кисел
20.30 - 21.00 - 100-120 АМ + 1 ч.л. бебешки бисквити на прах / повече не иска  /
23.30 - 24.00 - кърма
до сутринта с ебуди около през два часа и суче малко

Сега давам месо/ пуйка/ от три дни, глутен и жълтък не съм въвела още. Захранването започна при нас на 6 месеца с оризова каша.

Досега съм въвела :
зеленчук: ориз, царевица, морков, сладък картоф, тиквички, броколи, катфиол, спанак / тука май избързах /, копър и пащърнак
плодове: тиква, ябълка, слива, банан, круша, кайсия, праскова

Спи по два пъти на ден, като се преспиваме със сукане

Въпроса ми е: да променя ли по някакъв начин режима? и какво да въведа още?
Благодаря Ви много   bouquet

Оказа се, че съм въвела и обезмаслено мляко с бебешки бисквити на Плазмон #Crazy Много ли съм избързала в случая. Това става от седмица някъде Embarassed

# 504
  • Варна
Здравейте,
ние от скоро се захранваме и до сега съм давала пюре от картофи, моркови и тиква около обяд.Скоро мисля да включа оризова каша около 17-18 часа.Исках да ви попитам дали има разлика между готова оризова каша, например на HIPP, в която пише, че съдържа 100% ориз, и оризово брашно?  newsm78
До сега съм си приготвяла пюретата сама и мисля и с кашите да е така, но да не сбъркам нещо.Някоя от вас правила ле и каша от оризово брашно и как точно става?
Благодаря ви предварително.

# 505
Аз онзи ден въведох агнешко. Дано да не е рано- дадох му парченца от чинията и доста му се услади  Grinning

begbie според ме н режимът ви е много добре  Peace Като въведеш глутен сутрин ще можеш да разнообразиш закуската. Мисля че гриста е безглутенова, т.е можеш да я даваш вместо каша или кисел/ като разнообразие/.

Аз искам да попитам за обезмасленото мляко: Синът ми е на кърма по принцип. Обаче тъй като ще се връщам на работа за известно време следобяд му давам АМ отскоро. На кутията пише " обезмаслено мляко". Това означава ли че в кашите и пюретата късето като съдържание е посочено " обезмаслено мляко" е всъщност АМ  newsm78

# 506
Здравейте,
ние от скоро се захранваме и до сега съм давала пюре от картофи, моркови и тиква около обяд.Скоро мисля да включа оризова каша около 17-18 часа.Исках да ви попитам дали има разлика между готова оризова каша, например на HIPP, в която пише, че съдържа 100% ориз, и оризово брашно?  newsm78
До сега съм си приготвяла пюретата сама и мисля и с кашите да е така, но да не сбъркам нещо.Някоя от вас правила ле и каша от оризово брашно и как точно става?
Благодаря ви предварително.

Ако ще приготвяш сама оризома каша, купи ориз на Нестле. Без мляко, без нищо е ти си го разбъркваш с вода и АМ или кърма. Аз отначало бях питала в една дрогерия от оризово брашно да приготвям каша, но не ми препоръчаха, че не е сигурно, дали не съдържа и други брашна в себе си.

# 507
elfuny аз също като теб си правя сама пюретата. Кашата има разлика защото вече е обработвана и я прибавяш към АМ или кърмата без варене, а оризовото
брашно не може защото е сурово. Тук има рецепти за домашни каши http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0.
Аз правя кашата по следния начин разбърквам оризовото брашно с вода, да се получи малко по-гъсто от боза. Така готовата смес наливам във книжни
формички за сладки и пека, но не наливай много смес иначе не се опича хубаво, като се опекат и истинат ги пасирам да станат като брашно и
прибавям към АМ/ кърмата. Обикновено правя за 4-5 каши.

# 508
  • Варна
elfuny аз също като теб си правя сама пюретата. Кашата има разлика защото вече е обработвана и я прибавяш към АМ или кърмата без варене, а оризовото
брашно не може защото е сурово. Тук има рецепти за домашни каши http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0.
Аз правя кашата по следния начин разбърквам оризовото брашно с вода, да се получи малко по-гъсто от боза. Така готовата смес наливам във книжни
формички за сладки и пека, но не наливай много смес иначе не се опича хубаво, като се опекат и истинат ги пасирам да станат като брашно и
прибавям към АМ/ кърмата. Обикновено правя за 4-5 каши.

Благодаря за съвета.Аз точно от тази тема гледах и тем пише "Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца). Не се препоръчва подправянето със захар, тъй като употребата й в детската кухня, както и на сол, се избягва до 1 година и умерено се употребява до 3 годишна възраст. Кашата може да се приготви и без предварително накисване.
Ако се прави каша от царевица, може да се използва готово фино царевично брашно, което се продава по магазините.
Ако изберете да приготвяте каши от полуготови продукти, можете да си купите оризово брашно (прави се от бял ориз) по диетичните магазини, също овесени ядки, ядки от елда и пшеничени ядки.
"
А не може ли например да се изпече самото оризово брашно и после да се накисне във вода и съответно да се свари след това?   newsm78
Аз си купих оризово брашно и мисля да опитам утре да наравя каша.Ще дам само една лъжичка като за начало.

# 509

Домашно приготвеното оризово брашно е за предпочитане пред готовото. Става бързо и лесно, приготвя се 1 път в месеца. Може да се ползва био ориз. По същия начин се приготвя и каша от кафяв ориз – но с накисване на брашното.

Ето една изпитана технология за приготвяне на домашна оризова каша (с малки допълнения към описаното в Библиотеката):

Технология на приготвяне:
- оризът се пече т.е. суши във фурната за около 1.5 час (на 80-100 градуса)
- най-добре в широк и плитък съд, за да бъде на тънък слой
- разбърква се от време на време (за равномерно сушене)
- смила се с кафемелачка или блендер
- слага се в добре затворен съд
- ако е от кафяв ориз, брашното се накисва преди варене (8-24 часа)
- вари се в съотношение вода-брашно е 3:1 (след накисване е нужна по-малко вода)
- вари се поне 10 мин. в началото (иначе кашата изглежда готова след 3-4 мин.)
- може да се остави под капак, за да набъбне (5-10 мин.)

Разлика от готова каша
Домашната каша не е напълно гладка като купената.
Консистенцията на домашната каша е като на пясък или фино-зърнеста, но е мека и се преглъща лесно. Не е подходяща само като първа храна, но ако детенцето е захранено със зеленчуци или плодове, не би трябвало да е проблем.

Съхранение
Може да се приготви по-голямо количество оризово брашно. Държи се в плътно затворен съд. Съхранява се без проблеми 1-2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт