Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

  • 34 120
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
dimitrina73, много бързах и съм объркала линка. Ето го пак: http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=246870

мом4е6ка мама, супер сладурска торта- браво   bouquet Честито ти християнче.




# 136
  • Мнения: 6 468
Момичета,блатовете ми са готови и направо ще изпуша  Crazy
Ще е на три етажа и незнам как да я украся...Досега не съм моделирала фигурки и мисля,че няма да се справя,защото съм малко скарана в ръцете.Кое е най-лесно от фигурките.... Rolling Eyes?

Страхотни торти сте сътворили!
Браво!  Hug Hug Hug

# 137
  • Мнения: 98
Аз съм същата-голямо желание,две леви ръце.Но виж розички със сигурност ще можеш да направиш.Ако имаш комп.на Уилтън и той ще ти помогне.Успех и не се тревожи,най-важно е голямото сърце,с което ще прсавиш тортата! Hug 

# 138
  • Пловдив
  • Мнения: 846
GrOzNoTo^_^PaTe, виж дали тук ще си харесаш нещо. Simple Smile

# 139
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Момичета,блатовете ми са готови и направо ще изпуша  Crazy
Ще е на три етажа и незнам как да я украся...Досега не съм моделирала фигурки и мисля,че няма да се справя,защото съм малко скарана в ръцете.Кое е най-лесно от фигурките.... Rolling Eyes?

Страхотни торти сте сътворили!
Браво!  Hug Hug Hug

С какво покритие ще я правиш? Аз и аз ще стягам една за цветница и се чуда дали да не направя машмерлоуз този път. Ще чакам снимчици да знаеш. Ето ти и още идеики за украса на тортичката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171428.20

# 140
  • София
  • Мнения: 529
Момичета, моля някой, който има етикета на готовата моделираща маса да погледне съдържанието - интересува ме постна ли е или има нещо млечно-яйчено? Заедно с дъщеря ми утре празнува и пра-баба й и се чудех нейната постна "торта" дали мога да украся с масата...

# 141
  • Мнения: 6 468
 Снежка,ще ползвам готова моделираща маса  Wink

Gushanka,Снежка,благодаря ви!
Някой съм разглеждала,но ми бяха много полезни. Hug

# 142
  • София
  • Мнения: 2 671
ara75, постна е, проверявала съм като купувах първия път!

Момичета, прекрасни торти сте направили и в тази тема  Peace

# 143
  • Мнения: 1 069
Atalanta, p4eli4k, Estell, мом4е6ка мама, neleto smile3501 smile3501 smile3501 БРАВО!


Аз приключих с моя така наречен "букет". Ето го:



Ползвах готови блатове и направих Муса на Танита с варианта бял шоколад. Стана невероятен. Просто уникален е този мус. Реших да се избъзикам с бебешорите ми и дадох на Стани да си близне. Мали като ме подгони това дете за още, направо паднах от смях. Ето ТУК е настървената му физиономия за още крем  Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 11:56 от NellyDi

# 144
  • София
  • Мнения: 2 671
NellyDi, много е сладък малкият ти гурман  Heart Eyes !!!

# 145
  • Мнения: 319
Имам въпрос за карамеления крем на Пепи: какво е количеството на кондензираното мляко? Върти ми се в главата нещо за 200мл, но видях, че не е пояснено в рецептата на първа страница, а това което купих е 370мл. И какво става, ако кондензираното мляко не е подсладено ooooh! Защото единственото което намерих е неподсладено (или поне в съдържанието не пише да има захар). Ама то като се замисля няма как да добие карамелен вкус ако не е подсладено. Уффф, май няма да мога да го направя този крем Rolling Eyes а така ми се искаше. А дали няма да стане ако отворя консервата, добавя захар и варя на водна баня (примерно). Дали някой е пробвал нещо подобно и дали според вас ще добие карамелен вкус newsm78
Много станаха въпросите, ама се надявам да помогнете, че утре трябва да стъкмя една тортичка за четвъртък.

# 146
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
.

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 06:47 от Eli===

# 147
  • У дома
  • Мнения: 1 741
p4eli4ka, трябва да е сладко. Аз гледах вчера по фууд нетуърк как се прави карамелизирано кондензирано мляко , но не запомних количества. Иначе е лесно - слагаш захар, доста беше в пълномаслено мляко и вариш, докато стане гъсто и кафяво с вкус на карамел.

Някой ме пита за боядисването ... при мен с по-гъста четка и по-често топене в боята, черното стана идеално. Нямах обаче нищо от рода на водка и размих боята с лимонена есенция, която единствена от всички е с 80% спирт. Та тортата ми дори миришеше хубаво Simple Smile

NellyDi, много апетитен букет Simple Smile

# 148
  • София
  • Мнения: 2 130
Имам въпрос за карамеления крем на Пепи: какво е количеството на кондензираното мляко? Върти ми се в главата нещо за 200мл, но видях, че не е пояснено в рецептата на първа страница, а това което купих е 370мл. И какво става, ако кондензираното мляко не е подсладено ooooh! Защото единственото което намерих е неподсладено (или поне в съдържанието не пише да има захар). Ама то като се замисля няма как да добие карамелен вкус ако не е подсладено. Уффф, май няма да мога да го направя този крем Rolling Eyes а така ми се искаше. А дали няма да стане ако отворя консервата, добавя захар и варя на водна баня (примерно). Дали някой е пробвал нещо подобно и дали според вас ще добие карамелен вкус newsm78
Много станаха въпросите, ама се надявам да помогнете, че утре трябва да стъкмя една тортичка за четвъртък.

Виж какво съм срещала като рецепта за правене на такова карамелизирано мляко от изходни продукти - пълномаслено мляко, захар...може би кондензираното ще ти спести време...
INGREDIENTS
1 quart whole or 2% milk (do not use 1% or skim milk)
1 cup Sugar
1/2 tsp Baking soda
2 Tbsp Water
INSTRUCTIONS
Place the milk and sugar in a large, heavy-bottomed saucepan over medium heat. Stir to dissolve the sugar, while heating the milk to a gentle simmer. The milk will begin to form a foamy layer across the surface and around the perimeter of the pan. Stir the mixture gently to incorporate.

Dissolve the baking soda in the water. Stir the baking soda mixture into the milk mixture. Reduce the heat to low and cook the mixture uncovered at a low simmer, just so the milk's surface breaks with a gentle roll.

Check the mixture periodically and gently stir without incorporating the foamy layer that forms across the surface.

After the mixture has been simmering for 1 hour, the milk mixture will begin to turn a light tan color. Continue simmering until the mixture reduces to the thickness of sweetened condensed milk, takes on a rich tan color and has reduced to about one cup, about 1 to 1-1/2 additional hours. The mixture will thicken further as it cools and under refrigeration.

Strain the mixture immediately into a jar, using a fine mesh strainer. Cool completely. Refrigerate for up to 3 weeks.
Adapted from The Culinary Institute of America's Baking and Pastry, Mastering the Art and Craft
Това съм го прочела в www.baking911.com

# 149
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Имам въпрос за карамеления крем на Пепи: какво е количеството на кондензираното мляко? Върти ми се в главата нещо за 200мл, но видях, че не е пояснено в рецептата на първа страница, а това което купих е 370мл. И какво става, ако кондензираното мляко не е подсладено ooooh! Защото единственото което намерих е неподсладено (или поне в съдържанието не пише да има захар). Ама то като се замисля няма как да добие карамелен вкус ако не е подсладено. Уффф, май няма да мога да го направя този крем Rolling Eyes а така ми се искаше. А дали няма да стане ако отворя консервата, добавя захар и варя на водна баня (примерно). Дали някой е пробвал нещо подобно и дали според вас ще добие карамелен вкус newsm78
Много станаха въпросите, ама се надявам да помогнете, че утре трябва да стъкмя една тортичка за четвъртък.

Кондензираното мляко е една консерва, на нея пише 397гр. Аз ползвам на Dutch Lady

Общи условия

Активация на акаунт