Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 992
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Много благодаря на всички  Hug

# 871
Арлина - браво Peace Peace Peace.Страшно производство Hug
Абе Бъни, ти къде видя сладко, newsm78 според мен още не ги е слепила, само си ги е подготвила долна и горна Joy Как пък го видя туй сладко hahaha (знам, че имаш чувство за хумор). Даже се връщах пак да гледам. Joy

Старост нерадост Крисче ooooh! hahaha Joy
Нат браво Peace.Невероятни меденки.Ама и малкия не  е глупав.Разбира детето от красивото Wink

# 872
  • София
emy_emy , днес видях, че има в 345: едни розови кутийки, на които пише Боя за кремове и сладкиши. НО не ползвай лилавия цвят: съдържа едно от трите забранени в БГ Е-та Sick

Защо не информираш за това Комисията за защита на потребителите?

Спомням си от миналата година, че ванилените кравайчета са много крехки и трябва по-внимателно да се пипат. Но пък са божествени за хапване, топят се в устата.

Мил@, ще чакам да споделиш впечатления и снимки на Коледните звезди на Мишел. Чудя се дали да не ги спретна и тях.

Наталинаnewsm20 Ти си моето коледно вдъхновение (и недостижимо съвършенство). Малкия хич не е глупав  Wink

# 873
Арлина, само да ти кажа, да си знаеш, че тубичките за рисуване/боядисване са 2 вида, продаваните в Метро

Тези са ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ на тесто, НЕ за писане.

А тези са ЗА РИСУВАНЕ, НЕ са за оцветяване на тесто. После като не ти станат нещата, да не кажеш, че ние сме ти казали, че тези за рисуване са за боядисване и/или обратно Peace

Виж си твойте от кой вид са и си ги ползвай по предназначение Wink

# 874
emy_emy , днес видях, че има в 345: едни розови кутийки, на които пише Боя за кремове и сладкиши. НО не ползвай лилавия цвят: съдържа едно от трите забранени в БГ Е-та Sick

Защо не информираш за това Комисията за защита на потребителите?

Точно Peace.
Ужас просто.Винаги чета Е - тата като #Crazy.То и затова за тортите от много гледане и избиране един вагон неща не мога да пробвам.Все се съобразявам че винаги и деца ядат.
Аз бих ги изхвърлила Sick тези боички с вредното Е. Да ви споделя че оцветявах желето на една торта със сокчета Капи.Не знам дали за глазура ще стане newsm78.Каня се така да пробвам за глазура с пудра захар и прясно мляко.

# 875
  • Czech Republic
Забравих да похваля сладките на Диди и Арлина! Браво момичета - изглеждат чудесно!  bouquet

Диди, колко дози направи 2 ли? Аз миналат година правих 5 наведнъж - направо ми се разказа играта! Crazy

ПС. Krische рецептата която аз имам за Шомлой Галушки е по-различна и доста ромова. Ще я напиша днес по-късно или утре сутринта!

# 876
Дами, видях, че обсъждате "Шамлой галушки". Има рецепта за тях и снимки в списание "Меню". Вижте тук http://menumag.bg/recipes/view/430

# 877
  • ВАРНА морето сините вълни
Бъни защо си Weary след АКК моля те сподели аз също изпитвам някакви съмнения откакто  го полях назад в темата попитах за разяснения но никой не ми отговаря и аз си се терзая утре ще направя ванилените кравайчета за всеки случай ако не ми се получи АКК-то newsm12

бихте ли ми казали на колко градуса да пека ванилените кравайчета и трябва ли предварително да е загрята фурната

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 20:43 от betina33

# 878
Аз миналата година правих много пъти рохличките на Наталина по Коледните празници. Какви ли не форми им придавах, ама все се трошаха. И накрая започнах да ги правя на топчета, леко сплескани, като с една капачка от фулмастер, натопена в сухо какао им правех "отпечатък" по средата. Стават като гъбки. Така вече не се трошаха. Peace
Само да отбележа, че независимо от формата и броят на строшените сладки, вкусът винаги беше неустоим!  chef

# 879
Искам да споделя една рецета за меденките който аз правя в къщи. Хубави са за консумация след вторият, третият ден от изпичането им. Току що приключих с тях, но за съваление нямам снимков материал. Иначе утре мисля да приготвя от коледните меденки който са дадени тук

Меденки

Продукти:
 2 яйца                        2ч.л. сода
 1ч.ч. олио                  2ч.л. канела (подправка за меденки)
 1ч.ч. пудра захар       1 ванилия
 6с.л. мед                      брашно колкото поеме

Замесва се меко тесто. Правят се малки топчета и се редят в тава на разстояние защото увеличават размерът си. Пекът се в загрята фурна на около 200 градуса. В началото се поствят отдолу във фурната и след 5,10 минути се преместват в средата на фурната.
Докато са още топли се идълбават (като изстинат се трошат) и със трохите се прави следният пълнеж:

Трохите са заливат с чаена чаша млчко, 2 ч.ч. счукани орехи,2 с.л. какао, 1 пакетче краве масло и мармалат (тъмен,аз слагам сливов). С този пълнеж се пълнят меденките и се слепват 2х2. Заливат се с разтопен шоколад.
Аз ги съхранявам в наилонова торбичка. На 2,3 ден са чудесни за употреба. Преди това са твърди, но като престоят омекват.

# 880
и избиране един вагон неща не мога да пробвам.Все се съобразявам че винаги и деца ядат.
Аз бих ги изхвърлила Sick
Това е причината да не им пиша Tired : веднага отидоха за боклука, когато видях (добре, че лилавото не ме поблазни за крема, който правих).
Но ще взема да взема отново за идеята Close

# 881
Благодаря ви за комплиментите Hug

Krische, благодаря и на теб! Моите определено са от вторите, явно аз нещо не съм разбрала добре Blush От първите не видях когато бях в Метро. Не бих обвинила когото и да е, ако не ми се получи нещо. Peace

# 882
Арлина , чудесни сладки !  Peace

Наталина , меденките ти са перфектни !  Peace От линцеровите направих две дози ,не знам как си правила ти 5 ?!  ooooh! Аз направо се скапах.Тестото през цялото време го държах в хладилника , взимам част , точа , режа , слагам в тавата и сядам пред фурната да ги вардя !  Crazy Не че си починах от стоенето , де ! Другата седмица сигурно ще започна меденките.Украсата не пада ли , ако са една върху друга ?

betina33
,какви притеснения имаш ? Може би съм пропуснала , но ако мога да ти бъда полезна ?

# 883
Ето и мойте сладки до момента.
Джинджифиловите сладки Много се харесаха страшно са ароматни .
Линцеровите сладки Част от тях, малко ги попрепекох  Embarassed но от сладкото ще омекнат.Миналата година най ного се харесаха,със сладко от боровинки.Тази година ще повторя.
Ванилените каравайчета Мойте са по различна фора ,но определено вкусовите им каества са страхотни .Сжалявам за лошата снимка но не ми се местеха в чиния ,защото са ного крехки и се чупят.
Английския Коледен кексНе е за хвалене защото е попрепечен  Embarassed,но да се отчета.Вече отлежа една седмица.
Коледните звездички на Мишел   Невероятно ароматно тесто и лесно за месене .Утре след като ги изпека  ще пуснаснимки на готовите меденки.Но предполагам ще са невероятни.
Наталина меденките ти винаги са били прекрасни и страшно вдъхновяващи,както и други твой рецепти .Възхищавам ти се

# 884
Мил@ браво PeaceМного са ти хубави сладките.
Бети - за АКК - то изгорих го.Даже повече от този на Мил@ . Мил@твоят даже наред ми се вижда Peace

Общи условия

Активация на акаунт