/да, всеки ден ще има по една нова рецепта. В дясно можеш да видиш от предишните години/
Давам превода, мерките съм превърнала от унции в грамове; обясненията са само най-важните - пиша направо "разтапяме шоколада на водна баня", без всички подробности за това как взимаме една тенджера, пълним я с вода и в друга в/у нея разтапяме шоколада.
Най-после 12 Days of Cookies
/давам снимка, линк към рецептата и видеото, ако има интерес към някоя - ще превеждам/
1 ден: Paradise Macaroons
рецепта: http://www.foodnetwork.com/recipes/paradise-macaroons-recipe/index.html
видео: http://www.foodnetwork.com/12-days-of-cookies2/video/index.html
* 210-240 гр. подсладени кокосови стърготини /ако нямате подсладени - увеличаваме захарта/
* 60 мл. /1/4 ч.ч./ подсладено кондензирано мляко
* щипка сол
* 1 ванилия
* 4 белтъка от големи яйца на стайна температура
* 140 гр. захар /увеличаваме, ако кокосът не е подлсаден/
* 300 гр. полу-горчив шоколад ounces semisweet chocolate chips
* 30 гр. маргарин
* 60 гр. ситно нарязани изпечени ядки макадемия /могат да се заменят спокойно с лешници/
Указания за работа:
Загрейте фурната на 150 С.
Смесете кокоса, конд. мляко, солта и ванилията.
Разбийте на сняг белтъците и захарта.
Внимателно смесете двете. Върху пекарска хартия оформете топчета с помощта на малка лъжичка /за сипване на слаголед, ако имате/
Печете 20-25 мин. до златисто. Веднага извадете от тавата и изчакайте да изстинат преди да ги потопите в шоколадовата глазура.
За нея разстопете шоколада и маргарина на водна баня. Потопете изстиналите сладки и после посипете с малко ядки. Оставете да изсъхнат около 30 мин.
Само се чудя колко и как могат да се съхраняват тези сладки