Световна кухня-рецепти и превод!

  • 93 397
  • 253
  •   1
Отговори
# 195
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Може ли да ми преведете тази рецепта  Praynig
http://www.dltk-teach.com/alphabuddies/recipe/apple_pie_recipe.htm
Благодаря предварително   bouquet

# 196
  • Canada
  • Мнения: 139
Моля,ако има представителка на Дания или датския език да помогне!!! Hug
http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=to … p;webside=4234688
Интересува ме крема за пълнежа на тортата...пък ако може и обясненията Whistling

# 197
  • Мнения: 414
и аз чакам отзиви за пенкеиковете,ако може и снимка  Rolling Eyes
Има цяла тема ,точно за тази рецепта
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=350349.0
да,хубаво е човек да се поразрови Pety Peaceблагодаря
ето и моите

страшно са вкусни,но тестото ми стана рядко,незнайно защо тъй като следвах грамажа стриктно и малко се разливаха докато ги пържех,и не се надуха така като на снимката от сайта,станаха си плоски,много лесно и бързо стават и задължително ги пържете на ниска температура,за да не изгарят
 PeaceМента благодаря за  рецептата още веднъж

# 198
  • T"A
  • Мнения: 2 515
wiwian, това за тестото и други са го споделяли... Но пък изглеждат много апетитни  Peace

Ще съм благодарна за помощ с руския:

Горчица (рецепт приготовления горчицы в домашних условиях)
Горчичный порошок просеять и высыпать в небольшую миску. Влив кипяток, хорошо размешать, выровнять, налить сверху тонкий слой кипятка и выдержать 5-6 часов. Затем слить излишнюю воду, добавить соли, сахара, девятипроцентного уксуса, подсолнечного масла. Хорошо перемешав, дать настояться в течение суток.
Продуктов на 100 г
30 г сухого горчичного порошка
40 г воды
20 г девятипроцентного уксуса
4 соли
4 г сахара
5 г растительного масла
източник

Продуктите ги разбирам, указанията са ми горе-долу ясни, но, за да не подведа съфорумка, моля за превод поне на начина на приготвяне  в рецептата за домашна горчица Praynig  Предварително благодаря!    bouquet

Редакция: преведоха рецептата в друга тема, няма да трия поста си, но няма нужда още някой да полага този труд  Hug Тук е линкът към превода Peace

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 23:20 от Mentha

# 199

Ябълков Пай - основна рецепта (защото въз основа на нея могат да се правят и варации)

За блата (тестото стига за горна и долна кора - това се споменава изрично, защото "паят" може да има и само една кора,  само отдолу, или дори само отгоре):

2 1\2 чч бяло брашно
2 сл захар
1\4 чл сол
1\2 чч масло, направо от хладилника, нарязано на малки кубчета
5 сл олио
8 сл студена вода - от хладилника.

 В голяма купа сложете брашното, захарта и солта и ги разбъркайте добре да се смесят. Сега добавете маслото и олиото. Омачкайте продуктите на тесто, но само грубо, без да става гладко тесто - нека стои на бучки. По-едрите парчета масло може да раздробите с нож.
Сега добавете студената вода. Размесете добре на тесто. Ако тестото ви изглежда много твърдо, може да добавите още лъжица вода.
Изсипете така приготвеното тесто върху набрашнена повърхност и омесете с ръце-  около 5 мин. След това разделете тестото на две топки.
Всяка топка разточете, пак върху леко набрашнена повърхност, до кръг с диаметър към 30см.
Ще ви трябва тавичка с диаметър 22-23 см. (традиционните тавички за пай са калени, не метални, и са със стени на вълнички). Сложете вътре разточения кръг, натиснете го да прилегне добре по дъното и по стените на тавичката. Останалото извън ръба на тавичката тесто отрежете с остър нож и махнете.
Сложете така приготвената с блат тавичка в хладилника.
Сега пригответе плънката - по рецепта по-долу.
Когато сте готови, извадете тавичката с блата от хладилника и сложете вътре плънката. Разточете втората топка тесто пак на кръг и покрийте пая. С вилица или с пръсти притиснете краищата, така че двете тестяни кори да се залепят добре една с друга.
С нож направете няколко малки разреза по горната кора (по 1-2см всеки или просто "боднете" с ножа - така събралата се при готвенето пара ще може да "избяга" навън).

Плънка

от 1\3 до 2\3 чч захар (според усета ви за сладко)
1\4 чч обикновено брашно
1\2 чл индийско орехче
1\2 чл канела
щипка сол
8 средноголеми ябълки (1 средноголяма ябълка = 1чч )
2 сл маргарин

Загрейте фурната до 425С.
Ябълките се белят, почистват от семената и се режат на кубчета. Опитайте да нарежете всички кубчета с горе-долу еднаква големина.
Смесете захарта, брашното, индийското орехче, канелата и солта в голяма купа. Добавете ябълките и разбъркайте.
Така приготвената плънка сложете в тавичката, която облепихте с тесто и държахте в хладилника.
Отгоре върху плънката наслагайте маргарина на малки парченца.
Сега покрийте с горната кора и слепете краищата на двете кори. Направете процепи с нож по горната кора.

По желание може да покриете само краищата на тавата (където е ръбчето и където сте слепили горната и долната кора) с 6см широка ивица алуминиево готварско фолио - така ще предотвратите прегарянето им при печене.
Но през последните 15мин от печенето фолиото трябва да е махнато.

Пече се 40-50мин, или докато кората стане златисто-кафява, а през прорезите на горната кора започне да излиза бълбукащ сос.


# 200
  • Мнения: 1 777

Ябълков Пай - основна рецепта (защото въз основа на нея могат да се правят и варации)


Загрейте фурната до 425С.
Само едно уточнение.Тези градуси не са в целзии,а във фаренхаид.
В целзии е около 220 градуса. Simple Smile

# 201
  • Мнения: 414
момичеата има ли някой превод на муфините
http://joyofbaking.com/muffins/ChocolateMuffins.html

# 202

Ябълков Пай - основна рецепта (защото въз основа на нея могат да се правят и варации)


Загрейте фурната до 425С.
Само едно уточнение.Тези градуси не са в целзии,а във фаренхаид.
В целзии е около 220 градуса. Simple Smile


 Blush Писах го в полузаспало състояние  Joy

# 203

- за любознателните: вероятно се питате каква е разликата между "мъфин" и малките кексчета "капкейк" (кексче в чашка)? Двете много си приличат, само дето "капкейк" имат глазура.
Основната разлика обаче, е в начина на приготвяне. При "капкейк" има малко разделност: маслото и захарта се разбиват заедно, и след това към тях се прибавят яйцата, и най-накрая се добавя и брашното. При мъфините обикновено пускате миксера и добавяте продуктите един след друг без да го спирате. Само дето (при мъфините) ползвате две купи - една за течните продукти и една за сухите, като накрая прибавяте едната към другата смес. Затова и за мъфините казват че са "бързо печиво".
След като знаете тези разлики, виждате как бързо можете да превърнете един мъфин в капкейк - само добавяте шоколадова глазура. Това ще превърне мъфините от обикновена закуска в изтънчен десерт.
Затова, за тези които предпочитат глазура, има и рецепта за шоколадова фъдж глазура.

Относно по-непознатата в България съставка "бутермилк" - това нещо като разбита с вода заквасена сметана, но много плътно, гладко и маслено като консистенция. Можете да направите бутермилк и с подръчни продукти - към 1чч мляко (240мл) добавете 1сл бял (прозрачен безцветен) оцет или лимонов сок, разбъркайте добре и оставете да престои 5-10мин.

Относно печенето - заради кафявия им цвят е трудно да се установи на око кога мъфините са готови във фурната, пък определено трябва да се внимава да не ги препечете, защото стават сухи. Затова трябва да ги проверявате към края на времето за печене -. готови са ако са твърдички на пипане и ако ги боднете с клечка то клечката излиза суха.

Шоколадови мъфини

Загрейте фурната до 190С. Ако ползвате скара-поставка за тавата, поставете я така, че да е на средно положение вътре. тавичката (специална, с вдлъбнати "чашки" за кексчетата) намаслете или ако имате, ползвайте 12 готварски хартиени купички за кексчета с размер 7 см (диаметър) х 4см  (дълбоки).


Шоколадови мъфини

1\2 чч (113г) безсолно масло, стопено и изстинало
2 големи яйца
1чч (240мл) бутермилк
ванилия
1 3\4 чч (230г) обикновено бяло брашно
2\3чч (60г) какао
1 1\4 чч (265г) светла кафява захар (спокойно може да я замените с 1чч обикновена бяла кристална)
1 чл бакпулвер
1 чл сода бикарбонат
1\2 чл сол
1 чч (170г) натрошен шоколад, млечен или с до 40% какао (оригиналната рецепта е със сладкарски шоколадов чипс, но може да не ви е подръка)

За шоколадовата фъдж глазура (по желание)

12г черен шоколад, натрошен
2\3 чч (150г) безсолно масло, на стайна температура
1 1\3 чч (160г) пудра захар, пресята
ванилия

Приготовление

В голяма купа разбийте яйцата, бутермилка и ванилията.
В друга голяма купа размешайте добре брашното, какаото, захарта, бакпулвера, содата и солта. Накрая добавете шоколадовите парченца (трябва да са с размер на малки копчета). Сега добавяйте от яйчената смес като с шпатула (или дървена лъжица) размесвате бавно в кръг. Не се престаравайте с размесването и спрете след като продуктите са се смесили. Ако прекалите с бъркането, то мъфините ще излязат твърди.
С готовата смес напълнете хартиените чашки за кексчета в тавата, така че във всички да има еднакво количество - пълните ги до горе. Хваща се по 2сл смес във всяка (или една лъжица от онези за сладолед, ако имате такава).
Пъхнете ги във фурната (вече загрята). Пекат се около 20 мин, като към края пробвайте с клечка за зъби - като ги боднете ако излиза суха клечката значи са готови.
Сега може да ги прехвърлите върху решетка на плота в кухнята, да поизстинат както са си в тавата за 5мин преди да ги извадите в чиния за сервиране.

Шоколадовата глазура:
разтопете шоколада на водна баня - например в огнеупорна купа, поставена отгоре над тенджерка, в която къкри вода (между другото, разтапянето става и директно в микровълновата фурна). После свалете от огъня и изчакайте да поизстине до стайне температура.
Сложете маслото в купа и го разбийте с миксер до получаване на гладка смес (за около 1 мин). Добавете захарта и разбийте докато сместа стане лека и пухкава (около 2 мин). Накрая сложете и ванилията. След това добавете шоколадените парченца и разбийте на по-бавна скорост докато се омешат добре със сместа. Сега пак усилете скоростта на миксера до средно ниво, и бъркайте до получаване на много гладка и лъскава семс (2-3мин). С помощта на плосък нож или шпатула намажете всяко кексче отгоре с глазурата.

  chef



# 204
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Cooky-to благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet

# 205
  • Мнения: 414
аз също благодарности Cooky-to newsm10
маслото за приготвянето на тестото го няма в самото приготвяне,само за глазурата има newsm78 момичета черпя ви с мъфини,страхотен вкус и много бързо стават

благодаря за рецетата още веднъж Peace

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 17:41 от wiwian

# 206
  • Мнения: 1 777
аз също благодарности Cooky-to newsm10
маслото за приготвянето на тестото го няма в самото приготвяне,само за глазурата има newsm78 момичета черпя ви с мъфини,страхотен вкус и много бързо стават

благодаря за рецетата още веднъж Peace
Маслото се прибавя,когато се смесва яйчната смес със сухите продукти. Simple Smile

# 207
  • Мнения: 414
Pety за другия път ще знам Peace

# 208
  • Мнения: 6 713
Може ли да попитам дали имате рецепта за тиквеник на английски или френски? Благодаря ви предварително!  bouquet Hug

# 209

Общи условия

Активация на акаунт