За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 212
  • 597
  •   1
Отговори
# 390
пак съм аз Blush някой пускал ли е ето това за числата: 1 и 2  Thinking

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 03:38 от звездичка

# 391
звездичка, благодаря!  Hug Само за едно и две ли ни отпусна?... Rolling Eyes

# 392
Живели някога двама Свами край двореца Майсор. Те живеели в гората. Единият бил сакат, а другият - сляп. Договорили се слепият Свами да носи сакатия на гърба си. Така сакатият Свами можел да ходи, а слепият - да вижда. Това им вършело добра работа и така успявали да прекосяват Индия в свещените си пътувания.
Един ден попаднали в горски пожар. Обзети от паника, забравили един за друг и се опитали да избягат поединично. Сакатият Свами не можел да заобиколи пламъците, а слепият не можел да види накъде да бяга. Осъзнали грешката си, те побързали да обединят усилията си и се измъкнали. Пожарът за малко не ги убил. А те разбрали, че се нуждаят един от друг.

Мнозина на този свят страдат от същия проблем. Пожарите са многобройни. Един от тях е войната между главата /разума/ и сърцето. Главата се бори срещу сърцето и не го слуша. Сърцето започва да усеща само, когато главата престане да бърбори. Нека главата и сърцето да станат приятели.

Посвещаването - Доналд Шнел

# 393
  • Добрич
А дали децата полу4ават душа при раждането си или тя се приема по време на бременноста на майката?

В Лекуване с ангелите авторката пише, че вижда и общува с ангелите на абортираните бебета и те не се сърдят на майките си. Следователно би трябвало още преди да е родено детето да има душа. Как иначе едно абортирано бебе ща има ангел?

Цитат
Много често, аз говорех с духът на детето, което стоеше със своята майка след аборт или помятане. Децата бяха щастливи и добре приспособили се и просто желаеха да бъдат със своята майка, да й помагат и ръководят. Или ако неговата майка отново беше забременяла, те даваха „първите знаци“, че обитават новото тяло, и ще бъдат родени като здраво бебе. Тези които нямаха възможност да бъдат родени отново, израстваха от другата страна по същия ред, също ако бяха стигнали до пълното време на раждане. Абортираните деца, всеки случай, нямаха лошо чувство. Техните души както винаги бяха непокътнати.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 09:36 от Вела

# 394
  • Добрич
звездичка, това, за което си дала линк е значението на числата, в случай, че ги видим ли? Питам те, защото в Лекуване с ангелите тълкуването на видяна последователност от същите числа е по - различно.

# 395
  • София
звездичка, това за числата откъде го взе?

# 396
звездичка, благодаря!  Hug Само за едно и две ли ни отпусна?... Rolling Eyes

хаха, кой не е отворил линковете Heart Eyes Hug

звездичка, това за числата откъде го взе?
от книгата на Друнвало" Змия от светлина" ( но той май цитира Алис Бейли Thinking -  така ми се мярна някакво редче над тези числа, понеже не съм чела книгата, все още -  само я разгърнах да търся нещо, а попаднах на това  и понеже се обсъждаше тук реших да го сканирам и тн)

# 397
звездичка, това, за което си дала линк е значението на числата, в случай, че ги видим ли? Питам те, защото в Лекуване с ангелите тълкуването на видяна последователност от същите числа е по - различно.

импулсно ги предоставих -  за ... знание, не с определена цел Thinking Rolling Eyes

# 398
звездичка, вярно, отворих само първия! Втория си го оставих за закуска... Grinning
А и нали съм свикнала с многото числа на Вирту....

# 399
Но не разбрах това с душата и мисията и това, че много млади хора чакат дълго време дете.

Nora Hug! Днес много мислих как точно да го обясня това. За това ще ти дам един пример. Назрява някакъв конфликт между две страни (държави ли ще са, племена ли - няма значение). Тогава на Земята трябва да бъдат пратени хора, които ще помогнат за по-бързото и безболезнено решаване на този конфликт. Но хората, които участват в конфликта са толкоз настроени един срещу друг, че все още няма смисъл да се раждат тези деца, докато между двете враждуващи страни не започнат да се проявяват някакви проблясъци на желание към решаване на този проблем. Тези "проблясъци" може да се случат след няколко дни, може след години, а може конфликтът да продължи с векове. Предполагаме, че душите, които е трябвало да се родят, за да помогнат за решаването на конфликта са достатъчно напреднали и няма нужда да чистят карма в такива напрегнати условия, то те ще се родят едва когато имат подходящите условия, за да реализират личната си мисия, а именно разрешаване на този конфликт. И ако комбинацията на двама родители е най-подходящата, за да се даде шанс на такова дете да развие най-пълноценно тези свои качества, тези родители може да чакат дълго раждането на това дете.
Надявам се, че успях да обясня.  Flutter

# 400
Привет момичета,
За миг надникнах в темата, чета и се чудя какво става.
Признавам се, че не съм много добра в писането и разказването, защото аз съм по точните науки.
От прочетеното по-горе разбирам, че не сте ме разбрали правилно, понеже явно аз не съм се изразила правилно.
Ще продължавам да ви чета, ще ми е интересно за моето духовно израстване. newsm78

Благодаря на Марица за поста й, заставам зад нейните думи на 100%. Hug

Благодаря ти Пасифлора, твоите постове много ми помагат за моя т.нар. „анализ на нещата”.  Hug
Аз анализирам нещата и търся причината, за да я отстраня. А не се съсредоточавам върху т.нар. следствие. Това е моя път. Всеки има свой път и го следва, нали така?
Не можем да бъдем всички на едно мнение. Wink

Благодаря на всички за всичко, което уча от вас.. Hug Heart Eyes

# 401
nora13 , права си! Не е и нужно да бъдем всички на едно и също мнение.  Hug

# 402
Признаваме своите тъмни аспекти от характера, като се научаваме да ги приемаме и интегрираме. В момента, в който наистина успеем да ги приемем, те се трансформират, тъй като вече не се крият в сенките, а са извадени на светлината на съзнанието - биват озарени. Някои хора се страхуват, че ако спрат да се борят и започнат да приемат онези страни от себе си, които не обичат, така ще ги утвърдят и те няма да изчезнат. Това обаче не е вярно. Промяната е следствие от истинското приемане. Естествено нещата няма да се получат, ако приемем тъмните си аспекти, водени единствено от желанието си да ги променим. Докато продължаваме да ги променяме по този начин, не сме казали истинско "да" на тези аспекти.

Човекът, който приема себе си, по-лесно може да приема другите, тъй като вече не проектира своите тъмни страни върху външния свят и отношението му към тях не отразява поведение, което той потиска в себе си. Вече не се налага да се дразни от хората, които правят нещата, които той самият потиска и не иска да види.

Медитация

Излезте на разходка и осъзнавайте заобикалящия ви свят. Вгледайте се в богатствата на Майката природа.
Ако искате, си представете река или пък наистина тръгнете покрай реката и вижте как водата тече в изобилие, чуйте как пее весело, как скача по камъните, бълбука и се смее. Вижте как слънцето се отразява и водата искри, сякаш в нея има злато и диаманти.

Позволете на красотата на природата да ви завладее, потънете в нейните звуци и аромати. Обърнете внимание на всеки детайл. Намерете и други образи на изобилието в природата. После вижте собствения си живот и си спомнете ситуации на радост и щастие.

След това си представете розов храст, покрит с пъпки. Станете този храст и вижте как клоните ви са отрупани с розови пъпки, които разцъфват една след друга. Една пъпка се разтваря и излъчва аромата си, последвана от втора, трета и т.н., докато целият храст е обсипан с рози. Осъзнайте по този начин, че самите вие сте изпълнени с богатство и изобилие и можете да живеете в радост. Превърнете се в цвете със свой собствен цвят и нека корените ви се спуснат дълбоко в земята. Вижте стъблото, листата и цветовете.

След това се срещнете мислено с любимото си животно. Играйте си с него и се учете от него. Превърнете се в създанието, което харесвате и на което се възхищавате.
После се върнете към човешкото си съществуване.

Висши енерговибрационни есенции - Шнайдер и Пиерот

# 403
tonimar ,много хубав откъс.Интерестно звучи тази книжка.Какво точно представляват енерговибрационните есенции?Какво се има предвид под тези две думички?

# 404
  • у дома
Тони, началато на този откъс ми напомни "Землемория" (любимото ми фентъзи  Heart Eyes ).

За тези които не познават сюжета - в първата част, докато главният герой Гед учи за магьосник - прави една магическа пакост и Сянката му (т.е. тъмното му Аз) излиза и тръгва по света като отделна същност. Приличат си като две капки вода с Гед, но тази Сянка върши само злини. Отначало Гед страшно се страхува от нея и се чуди къде да се скрие и как да избяга. Това й дава сила и тя го гони. След много премеждия и пълно изтощение Гед научава името на Сянката, само така може да я победи. Ситуацията се обръща - Гед поема ролята на преследвач, а Сянката бяга. Когато най-накрая се срещат, Гед я заковава с името й което всъщност е.. "Гед" т.е. тя винаги е била част от него и я прегръща и двамата се сливат и отново стават едно цяло. Гед се научава да приема себе си в пълнота и хармонията е възстановена.

Медитацията е разкошна   Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт