За парфюмите, цените, репликите и доверието!

• 9 724
  • 54
  •   1
Отговори
Преди малко пуснах отговор с една препоръка в друга тема и там взе, че се разрази дискусия, която определено измести темата на публикацията. И за да не се натрупва излишен спам там, реших да изнеса нещата в нова тема...

Всичко започна ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420498.msg12308322#msg12308322

Докато четох кой какво е писал след това, за това, че цените са ниски и че няма начин да са истински се замислих - "На коя цена и на коя стока сме склонни да се доверим?". В случая говоря конкретно и изцяло за козметика! За парфюми, за гримове...

Първото, което ми идва в главата е старото правило "Не съм толкова богат, че да си купувам евтини стоки!" - и да, в това има резон! Много по-добре е да се вложат еднократно повече пари, но крайният резултат да бъде качествен. Но след това стигнах до бързото заключение "А нима цената е основната гаранция за качеството...?". В крайна сметка какво му пречи на един търговец да си предлага ментета на висока цена... хем и повече ще печели!
Нещата може би опират преди всичко на доверие... един се престрашава да опита и след това споделя опит - дали горчив, дали позитивен. Но цените на козметиката са толкова субективни, че съм любопитна - как може да се съди за една стока и нейното качество по това дали тук или там е по-скъпа или по-евтина!? Ако се погеднат цените, на които козметичните продукти влизат в страната, то е направо шокиращо къде отиват толкова много пари... печалба?! Все пак не може един Chanel Chance на митницата да минава на 20лв, а да се продава за 200!!!

И в крайна сметка остава винаги и въпросът - не оригиналното винаги ли означава некачествено?! Аз съм твърдо убедена, че повече от половината от предлаганите в магазините парфюми не са ама хич оригинални... изглеждат като истински, миришат истински... всичко им е истинско! Дори и цената Simple Smile Ама търговецът се гуши от това като луд...

В никакъв случай не искам да защитавам бизнеса на моя приятел... той си е негов, аз съм си потребител...

# 1
  • виртуално
1. Махни линка към магазина от подписа си - това е реклама и нарушава правилата на сайта
2. Не пазарувам от бълг магазини независимо от цената (20 или 200)

# 2
Виж, Алекс, повечето скъпи парфюми и гримове наистина са маркови. зависи и от магазина. Не може в някоя барачка да има парфюм за 100 лв., а стойност и за левче да няма. Продавала съм в козметичен магазин, смея да твърдя с маркови продукти и не мисля че е често срещан проблем измамния продукт в такива скъпи магазини. Друг е въпроса колко нагли могат да бъдат продавачите.

# 3
  • Варна
Въпросите, които задаваш ми се струва са извън основната ти тема, а именно да популяризираш сайта на твоя близък  Wink
Естествено че няма нито един оригинален Шанел за 20лв. Ако има някой, който да твърди това, той или нищо не разбира от парфюми, или се опитва да подценява другите.
Мисля, че темата ти все пак ще бъде заключена, това си е откровена реглама и агитация.

# 4
  • София
В крайна сметка Виолетка непряко си призна, че парфюмите са ментета!

По тази логика - и всички други сайтове, предлагащи всички парфюми по 30 лв, са менте.

Радвам се, че си изясних този въпрос!

Що се отнася до Шанел - ако искате мога да драсна един мейл до Буря Куртакова да я питам колко струва реално един Шанел. Ама няма смисъл.

# 5
това което на мен лично най- ми е неприятно, е наглостта да се твърди и уверява в "оригиналността" на тези парфюми... естествено че няма как Шанел да струва 20лв, също както и няма как да получиш качество за тези пари!

# 6
Thierry Mugler  za 38 лева, супер ще е няма начин.
Предпочитам да да моще 100, но да имам нещо истинско и качествено.Още по-вече ,че тези парфюми не са за един ден. Трябва да обичаш парфюмите, съставките, посланията , които носят, зарядаа. Не просто да се пръсна и аз с един Шанел от 20 лева, а да изпитам истинско удоволствие от истиснкият аромат.

# 7
Thierry Mugler  za 38 лева, супер ще е няма начин.
Предпочитам да да моще 100, но да имам нещо истинско и качествено.Още по-вече ,че тези парфюми не са за един ден. Трябва да обичаш парфюмите, съставките, посланията , които носят, зарядаа. Не просто да се пръсна и аз с един Шанел от 20 лева, а да изпитам истинско удоволствие от истиснкият аромат.

абсолютно! но те никога ама никога не миришат като истинските!  Naughty

# 8
 Вижте какво пише!!!!!!Екипът на Ultra Violet носи отговорност единствено за автентичността и съответствието с оригинала на посочените марки парфюми.

# 9
Здрасти, аз също съм нова като теб, Алекс, видях тази тема, само с 2 реда моето мнение по въпроса. Хора, мога да ви уверя, че в БГ оригинални парфюми НЯМА! Всички идват от едни и същи места и вносители, но някъде се продават за 30 лв, другаде за 200, зависи от магазина. Аз достатъчно съм си имала вземане даване с митниците и знам за какво става дума - на какви цени ги декларират, как ги внасят, какво внасят и откъде произхожда! Аз съм си купувала парфюми и от Англия, и от нашите МОЛове и парфюмерии, качеството е КОРЕННО РАЗЛИЧНО! Като се поинтересувах ми казаха, че за Източна Европа ги произвеждали с различно количество капки или нещо такова, но ми се струва някакво оправдание мъгляво, имайки предвид какво съм виждала на митниците... Иначе дали Шанел 40 лв е оригинален, вероятно не, не знам, зависи как го внасят и как минава митница, слага ли се надценка за склад, за наем на магазин, за работни заплати... Въпросът ми е дали Шанел за 200 лв в БГ е оригинален и с качеството, което предполага марката?
А за подобни сайтове, ползвала съм 2-3 пъти, качеството го биваше, не е като английския Givenchy, ама като за БГ беше ок...
Алекс, бтв, драсни едно лично, че искам да те попитам нещо Simple Smile. Ще очаквам!

# 10
Попитай Нотос България- те имат договор с доста от известните марки.
Ще ти обяснят как точно внасят на митниците, и защо цените са толкова високи.
Относно т.нар от теб "капка"- става дума за съдържание на екстракт.
И мила, за да разбираш от този бизнес, не е достатъчно да си имала вземане-даване с митниците.
Защото ментета има и в Harrods Hug

# 11
 Няма доверие в тая работа, да не сме любовници  с продавачите - аз си плащам. Искам да видя, да пипна, да тествам, пътувам поне 2 пъти в годината и си намирам Сефора, или поръчвам на приятели, коио пътуват, ако искам нещо. През нета пазарувам само по-редки аромати, които не са масови и никой не си прави труда да имитира.
 Дали един парфюм е оригинален или не, не е философски въпрос, не е въпрос на тълкувание - или е, или не е! Просто е. Аз тези пари не ги намирам на улицата, че да ги давам за ментета. Пък било то и  20 лева.

# 12
  • Бургас
Има оригинални парфюми в БГ. А предлаганите във въпросния сайт са пълни ментета. Според мен!

# 13
Че не разбирам, не разбирам, аз съм икономист, не парфюмер, но разбирам поне дотолкова, че като се пръсна с английския парфюм сутринта, на следващата сутрин след 2 душа се усеща, а с парфюм, купен от БГ от МОЛа, трябва да се пръскам поне 2 пъти... минимум! Дотолкова разбирам Simple Smile
А за това дали в БГ има оригинални парфюми... кажете ми къде са, ама наистина трайни и оригинални! Не се заяждам, питам, че приятелката ми, която живееше в Англия, се прибра тук вече и сега си карам само с каквото се намира из БГ... напишете ми на лично.
А за сайта, дали са ментета и доколко са трайни, ще кажа като си поръчам, така от прима виста нищо не мога да отговоря... Затова искам и Алекс да ми пише лично, ако е поръчвала, да каже - доволна ли е, как е качеството..

# 14
аз съм си купувала от мегашоп - единия е ок, има трайност и си мирише както трябва. тестер и съм склонна да повярвам, че е оригинал, но едно версаче, което си взех преди две седмици определено в началото ме усъмни. Пак тестер, но емблемата беше крива.и в началото леко ми намирисваше на спирт. Сега вече не ми намирисва - може би свикнах  Joy писах до мегашоп, казаха, че няма какво да ме притеснява. били оригинали. много магазини и молове зареждали от тях! та така. знам ли и аз вече.

Общи условия

Активация на акаунт