Всичко започна ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420498.msg12308322#msg12308322
Докато четох кой какво е писал след това, за това, че цените са ниски и че няма начин да са истински се замислих - "На коя цена и на коя стока сме склонни да се доверим?". В случая говоря конкретно и изцяло за козметика! За парфюми, за гримове...
Първото, което ми идва в главата е старото правило "Не съм толкова богат, че да си купувам евтини стоки!" - и да, в това има резон! Много по-добре е да се вложат еднократно повече пари, но крайният резултат да бъде качествен. Но след това стигнах до бързото заключение "А нима цената е основната гаранция за качеството...?". В крайна сметка какво му пречи на един търговец да си предлага ментета на висока цена... хем и повече ще печели!
Нещата може би опират преди всичко на доверие... един се престрашава да опита и след това споделя опит - дали горчив, дали позитивен. Но цените на козметиката са толкова субективни, че съм любопитна - как може да се съди за една стока и нейното качество по това дали тук или там е по-скъпа или по-евтина!? Ако се погеднат цените, на които козметичните продукти влизат в страната, то е направо шокиращо къде отиват толкова много пари... печалба?! Все пак не може един Chanel Chance на митницата да минава на 20лв, а да се продава за 200!!!
И в крайна сметка остава винаги и въпросът - не оригиналното винаги ли означава некачествено?! Аз съм твърдо убедена, че повече от половината от предлаганите в магазините парфюми не са ама хич оригинални... изглеждат като истински, миришат истински... всичко им е истинско! Дори и цената

В никакъв случай не искам да защитавам бизнеса на моя приятел... той си е негов, аз съм си потребител...