Машина за хляб - 19 част

  • 52 190
  • 833
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 2 649
Аз пък какво забърках . На основният хляб от книжката сложих 1 яйце и малко кис. мляко в добавка към продуктите ( намалих водата ). Дали ще става за ядене?
става си много хубав хляб. Ердинч има такава рецепта и аз много я харесвам, става на вкус малко като погача.

# 481
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мах-мама, ето я рецептата на мама:
400 гр. кис. мляко 
3 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
1/2 пакетче краве масло
1 кг. брашно
1 кубче мая
30 години така я прави и няма провал а става разкошна.
Аз пък какво забърках . На основният хляб от книжката сложих 1 яйце и малко кис. мляко в добавка към продуктите ( намалих водата ). Дали ще става за ядене?

Ели,моята е същата,само че е с 6 сл олио и цяло пакетче масло за намазване между корите.
Даже днес я направих,вече е готова,но половин доза.

# 482
  • Варна
  • Мнения: 975
Моля  Praynig за изпробвана рецепта за хляб грахам,пробвах няколко но не ми се получава може би не пека на подходящата програма (пекох на основна).Благодаря предварително.

# 483
  • Мнения: 1 147
max-mama, питката е супер  bouquet  chef
Я кажи кога и с какво мажеш питките отгоре, изглеждат невероятни Peace

# 484
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Сега ще напиша по колко сложих

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

И това.Стана добре.
Отгоре е намазана с жълтък+мъничко прясно мляко.
Хубавото на това тесто е това,че няма предварително втасване.Измесва се тестото за 14 минути по програмата,оформя се и после втасва.

# 485
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Ще пробвам и така. Масло в тестото не слагаш, така ли? Мама слага половината вътре а с другата маже докато огормя.

# 486
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ще пробвам и така. Масло в тестото не слагаш, така ли? Мама слага половината вътре а с другата маже докато огормя.

Масло не съм слагала вътре,сложих олио.А между корите сложих обилно зехтин.
Но си мисля,че с масло вътре в тестото ще стане много добре.
Още не съм я разчупила,но съм любопитна как е отвътре.

# 487
  • Мнения: 69
Здравейте. С наши познати от София бяхме в "Хепи" и там те си поръчаха "бразилски хлебчета". И друг път сме били там но не съм знаела че са толкова вкусни за да си поръчам. И понеже доказахте че сте майсторици ,реших да попитам дали някой от вас не знае как се правят. В рецептите от форума намерих  с кашкавал /стува ми се че в тези хлебчета имаше/. Не съм ги пробвала, чакам да видя какво ще кажете вие.    newsm12

# 488
  • София
  • Мнения: 2 523
хе хе мисля си че даже ще е подходяща да измеря колко е надебеляло рижавото чудовище в къщи, че пследно време само яде и спи тоя котарак. Joy Joy Joy Joy

да видим ще се вмести ли в капацитета на везната до 5 кг  hahaha
моят не се побира, тежи между 5,5 и 6 кг...

то с тая машина за хляб и ние дружно вървим нагоре в килограмите....

# 489
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Имам хлебопекарна CLATRONIC BBA2865 въпросът ми е на коя програма ще е най удобно да си правя козунак.Досега го правих на програма 3-3.50 мин най дългата програма.Но искам да пробвам и другите програми как ще стане с тях

# 490
  • София
  • Мнения: 372
Сега ще напиша по колко сложих

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

И това.Стана добре.
Отгоре е намазана с жълтък+мъничко прясно мляко.
Хубавото на това тесто е това,че няма предварително втасване.Измесва се тестото за 14 минути по програмата,оформя се и после втасва.

Моля те кажи как я оформяш  Praynig Нали това е рецептата за тази на снимката? не мога ... ще правя такава днес!

# 491
  • Разград
  • Мнения: 3 114
addicted™,май малко късно отговарям,но все пак.Та,разделям тестото на три.Всяко парче разточвам на кора с дебелина 0,5 см.Нареждам ги една върху друга,като помежду мажа обилно с мазнина(кр.масло,олио,зехтин).Режа на парчета като торта,навивам на кифлички и нареждам в тава на разтояние,че втасва доста.Много е вкусна,опитах я вече.

Имам хлебопекарна CLATRONIC BBA2865 въпросът ми е на коя програма ще е най удобно да си правя козунак.Досега го правих на програма 3-3.50 мин най дългата програма.Но искам да пробвам и другите програми как ще стане с тях

Аз правя козунак на програма за френски хляб,с продължителност 3,32 часа.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 18:43 от max-mama

# 492
  • Мнения: 622
Макс мама, питката е супер! Ще се пробва.  Peace Аз като правя питка разделям на две и точа две кори, виж за три не съм се сетила.  Thinking Hug

# 493
  • Мнения: 517
Сега ще напиша по колко сложих

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

И това.Стана добре.
Отгоре е намазана с жълтък+мъничко прясно мляко.
Хубавото на това тесто е това,че няма предварително втасване.Измесва се тестото за 14 минути по програмата,оформя се и после втасва.
Използвах тази рецепта за да направя  тутманик  и стана страхотен.Само че вместо вода сложих  прясно мляко.
вижте тук

# 494
  • Разград
  • Мнения: 3 114
вили55,изглежда направо като козунак,браво. Peace

Общи условия

Активация на акаунт