Торта Добуш

• 132 147
  • 604
  •   1
Отговори
# 195
  • Пазарджик/Лондон
 Neliа , на 1 литър мляко се слагат 4 с.л. брашно с връх, ако правиш доза и половина крем - стават 6 с.л. с връх, да не би да си сложила по-малко?Не знам дали ще се получи Sad.Винаги ми се сгъстява - понякога по-бързо, понякога по-бавно, но се сгъстява newsm78.

# 196
  • София
Сложих, както е по рецепта  Tired но нищо другия път, сигурно ще стане, пак ще бъде изядена де

# 197
  • Пазарджик/Лондон
Neliа , а успя ли така течен да се задържи върху блатовете?Дано да се получи и да става за хапване Hug.

# 198
  • София
Ами задържа се, но аз предвидливо го сложих в малко по дълбок съд и всъщност част от крема падна и между стената на съда и блатовете.
Дали е възможно, да не се е получил, защото го правих на най-ниската степен на котлона, но пък го почаках доста на покипи

# 199
  • Пазарджик/Лондон
Neliа , аз го слагам на силен котлон и като започне да излиза пара - тогава го намалям, но не знам дали това е причината - на мен не ми " кипи", сгъстява се, излиза едно мехурче и аз го махам от котлона.Сигурно ще омекнат блатовете, след като се е задържал крем върху тях Wink.

# 200
  • Варна
Не мисля , че сиропирането е добра идея, да не станат лепкави или разкашкани блатовете newsm78.Не мога да бъда сигурна, защото никога не съм пробвала да сиропирам, те и така си омекват.
" Сиропиране " всъщност не е точната дума за това , което искам да кажа ... Имам предвид по-скоро напръскване , леко
предварително овлажняване на блатовете ... Понеже по твърдост те напомнят обикновените бисквити , идеята ми дойде от
начина , по който правя бисквитена торта . Преди да подредя бисквитите , аз ги топвам ( за секунда ) в някаква течност -
н.ч. прясно мляко , сок от компот , даже вода .
Иначе , с доза и половина крем , на втория ден тортата не е суха . Но ако остане повече дни , изсъхва .

# 201
Аелис,направих тортата с три големи блата и доза и половина крем и стана страхотна, блатовете бяха омекнали само за шест часа Peace.Дори и ядохме от нея, с мъжа ми пак нямамехме търпение Simple Smile

# 202
  • Пазарджик/Лондон
Lora-Di , то тортата у нас се задържа най- много два дни, и то в случай, че сме си я хапвали само ние, ако имаме гости - изкарва около ден и половина Laughing.След като ти харесва повече с навлажнени блатове - това е твоят начин да я правиш Hug.

Sladka Barbi , радвам се, че ти се е получила тортичката, за втори път  bouquet.И у нас сме нетърпеливи , никога не изчакваме 12 часа Rolling Eyes.За Нова година направихме изключение и изчакахме - беше ни неудобно да я занесем при приятелите ни нарязана Mr. Green.

# 203
Аелис , вчера направих тортата, днес я хапнахме с гостите. Тестото за блатовете ми хареса много, страшно пластично, не лепи, точи се без грешка. Взех да си мисля, ако заменя част от захарта с мед, дали няма да мога да направя торта медовик с него newsm78. Кремчето също е вкусно, с една дума много вкусна домашна торта. Heart Eyes Подреждах я в тортена форма и накрая излях вътре белия крем, запълних формата до горе, дори малко изтече. Казах си, то е ясно, че ще се яде с лъжица тая торта, ама здраве да е. Но днес като отворих формата (с известна доза притеснение), се оказа, че всичко е много стабилно, реже се чудесно и изобщо - наред е. Нямах много време да мисля за украси, реших , че орехи и шоколад са добре, поне е сигурно, че е вкусно. Снимките са правени много набързо, преди поднасянето, но все пак се вижда тортата. Така че, благодарности за рецептата!  bouquet Специални поздравления и за бабата на съпруга ти за вкусната торта!  bouquet

# 204
  • Пазарджик/Лондон
labrex , не можеш да ме видиш, но изглеждам приблизително така : newsm68 newsm44 newsm18  261uu  girluu newsm36.
Много се радвам, че реши да направиш тортата Hug Hug Hug.Има ли нещо общо с вкуса на тази на майка ти?Помня, че спомена, че майка ти прави подобна торта.
Наистина е хубаво тестото и лесно се работи с него.За медовик - аз не съм правила още, срещам рецепти тук-там, ще взема да ги прегледам отново, не мога аз така да не съм пробвала нещо Crazy.А тортата ти изглежда супер, радвам се, че ти е харесала и на вкус  bouquet.И поздрави на бабето ще предам, да не се чуди как така е станала известна в интернет пространството Joy.
Като заговорихме за медовик се сетих- френската селска торта не е ли нещо подобно?Че и на нея съм се заканила отдавна, чака ред, ако е като медовик - с един куршум - два заека Heart Eyes.

# 205
Момичета и аз вчера правих тортичка,първата в живота ми!
Ползвала съм само крема от рецептата,защото имах една козуначена питка подарък и така си седеше никой в къщи не я  искаше и за това реших да я оползотворя.
Разрязах три блата и, тъй като ми се видяха доста сухички ги сиропирах леко с сок от компот от праскови,крема го направих с 1,250л мляко и макар и да ми загоря малко Grinning,имаше малко кафяви шуплички вътре,но с изненада установих,след като разрязах тортата тази сутрин(правих тортата снощи) нямаше и следа от тях, се получи много добре,малко по рядък беше,но си стегна супер,и като цяло крема е много хубав.
Сложих стафиди и малко праскови от компот,не съм снимала цялата торта,защото е в тава нямам тортена форма,заливах смело с крема и накрая тя буквално плуваше в него,а на сутринта си беше поела много добре всичко!
И макар тортата ми да е далече от оригиналната рецепта се получи много добре,сочна точно както я обичаме в къщи,другият път ще направя оригиналната рецепта,защото крема просто е страхотен!

Специални благодарности на авторката за хубавата рецепта   bouquet

Ето и снимката

# 206
  • Пазарджик/Лондон
 mama galka23 , ти си измислила нова торта  bouquet!Радвам се, че кремът ти е харесал и че комбинацията между него и козуначената питка се е оказала добра  bouquet.Парчето торта на снимката изглежда много вкусно Heart Eyes.Ще се радвам да направиш и тортата по рецептата, вече знаеш как се процедира с крема, а блатовете стават лесно, ще видиш Wink.Честито ти първа торта, само внимавай да не стане като при мен - първият ми сполучлив кулинарен опит ме накара да се влюбя в готвенето и сега , през свободното си време, вместо да си почивам - аз се въртя около печката Crazy.
Пожелавам ти приятен ден и да направиш още много, много сполучливи торти, че и други вкусни неща Hug.

# 207
    Здравейте! Същата торта знам от моята свекърва. Страхотна е наистина! Любимия десерт на моя съпруг. Дерзайте!

# 208
  • Пазарджик/Лондон
cuki_muki , ти от свекърва ти, аз от майката на моята - хубаво е това , че рецептата се предава от поколение на поколение Hug.И моят съпруг не признава друга торта Wink.

# 209
labrex , не можеш да ме видиш, но изглеждам приблизително така : newsm68 newsm44 newsm18  261uu  girluu newsm36.
Много се радвам, че реши да направиш тортата Hug Hug Hug.Има ли нещо общо с вкуса на тази на майка ти?.....

Аелис, и аз се радвам, че съм ти доставила удоволствие по тоя начин!  bouquet Току що си хапнах парченце от тортата, има още колкото за едно парче, но ще го разделя с половинката, от мен да мине. Grinning
На майка тортата е по различна, блатовете и доколкото помня се правеха с амонячна сода и мисля, че с мас  bouquet, ако не бъркам. Като и отидем на гости, ще я питам по-подробно. Също не е лоша на вкус, тя и слага много орехи, но е по-друга.
А френската селска я пробвай някой път, много си е хубава и изобщо не е трудна. То аз по принцип обичам медовици и току пробвам разни руски рецепти, общо взето разликите не са големи. Само на френската добавям между блатовете парченца сушени сливи.

galka23, много апетитно изглежда първата ти тортичка!  bouquet И аз, като Аелис си мисля, че ще последват и втора, и трета и............още много! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт