Великденска трапеза 2010

• 81 402
  • 703
  •   1
Отговори
# 630
  Влизам да ви пожелая весело посрещане на празниците!

Ето и моят празничен отчет момичета!

Нямах време за украса, но мъжо си поигра Laughing

# 631
  • Пловдив
Ето и моите яйца ..козунаците и курабиите утре ще правя  Peace

# 632
ЗИЧЕ , много красиви аранжировки! И яйчицата са чудесни!  bouquet

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 23:43 от labrex

# 633
tarlio, мрежата е фигурални чоропогащници! Имам доста, защото съм им фенка ... та се поразчистих!

# 634
Да се включа и аз с едни великденски  гръцки курабийки.
 2 к.ч размекнато тесто - около 200 гр
2.5 кч пудра захар
4 яйца разделени на жълтъци и белтъци
5 ч.ч брашно 8 около 800 гр / + 2 сл бакпулвер
3 сл мляко
3 сл бренди
1 яйце разбето с 1 сл мляко за глазура
Разбеваме маклото и захарта на пухкава смес.прибавят се един по един жълтъците да стане крем.Следва брашното,като редуваме и млякото с брендито.Разбъркваме добре.Прибавяме разбитите на сняг белтъци.размесваме докато стане гладко тесто.Оформлението е по желание.Намазват се с яйцето и се пекат на 180 град. около 15 мин.

Леле ужас #Cussing out Направо ме е срам да се появя тук.Явно цяла седмица недоспиване вече си казва думата.Та в рецептата има грешка
2 кч размекнато МАСЛО - а не тесто.
РазбИваме маСлото и захарта...
Да добавя само,че сусама е мое допълнение,може да гипоръсите с каквото си пожелаете.
Ама и никой не ми прави забележка.Или и вие сте изморени или много сте тактични.Но приемем всякакви критики,не се притеснявайте.Обичам откровеността.
Извинете ме отново и приятен празник !  bouquet

# 635
  • София
Лелелелеле!!!
Какви неща сте измайсторилиииии думи нямам просто... Поздравления!   bouquet  bouquet  bouquet
Добре де аз сега си правя бисквитите, но така и не разбрах тези хубави глазури как се правят????? Моля за помощ.

# 636
Лелелелеле!!!
Какви неща сте измайсторилиииии думи нямам просто... Поздравления!   bouquet  bouquet  bouquet
Добре де аз сега си правя бисквитите, но така и не разбрах тези хубави глазури как се правят????? Моля за помощ.
Глазурата можеш да си направиш по няколко различни начина:
Най - лесния (според мен) е- пресята пудра захар - за най-добър резултат я пресей 2 пъти, и топла  вода- като добавяш водата по мн мъничко и бъркаш непрекъснато докато получиш гладка смес -за около 200 гр. захар-3-4 с.л. вода. Аз на око действам-трябва да се получи нито много гъста , нито прекалено рядка смес . Разделяш сместа в толкова купички , колкото цвята искаш да направиш и оцветяваш със сладкарски бои.
Другият начин е с разбити на сняг белтъци и пресята пудра захар...1 белтък- 100-120 гр. п.захар + няколко капки лимон.
Ако искаш по-подробна и точна информация погледни в библиотеката на Тортената тема-има много изчерпателна информация. Успех!

Цитат
Леле ужас #Cussing out Направо ме е срам да се появя тук.Явно цяла седмица недоспиване вече си казва думата.Та в рецептата има грешка
2 кч размекнато МАСЛО - а не тесто.
РазбИваме маСлото и захарта...
Да добавя само,че сусама е мое допълнение,може да гипоръсите с каквото си пожелаете.
Ама и никой не ми прави забележка.Или и вие сте изморени или много сте тактични.Но приемем всякакви критики,не се притеснявайте.Обичам откровеността.
Извинете ме отново и приятен празник !  bouquet

Не е притеснявай- на всеки се случва LaughingАззабелязах , но си "преведох " рецептата по смисъл... Мен друго ме притеснява- това брашно ми се струва много newsm78 Утре мисля да направя половин доза- благодаря за рецептата!

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 01:02 от Dina767

# 637
много красиви и вкусни неща сте приготвили, момичета  bouquet
Джемма, виждам, че си попитала за цветята от снимката
украса са, не са ядливи Simple Smile
използвам случая да ти благодаря за чудесната рецепта за козунаци, която си споделила; вече втора година ги правя по нея и стават разкошни  bouquet
весели празници на всички  bouquet

# 638
  • Czech Republic
Здравейте майсторици!

Прекрасни яйца, курабийки и украси видях! БРАВО!

Аз влизам само на бързо, защото заминавам на работа, да покажа тазгодишните ми меденки и козуначени изделия (козунак няма да правя тази година, защото съм на работа и днес и утре и понеделник, когато тук се празнува):

- това е част, още ТУК

Приятни приготовления на всички!    bouquet

# 639
Наталина, меденките ти са чудесни. Поздравления!  Hug Колко време ти отне украсата им?

# 640

natalyna, направо са царствени тия меденки!  bouquet

Днешните ми яйчица.

# 641
Лабрекс ,много са ти красиви яйчицата...  bouquet
Видях и по напред доста хубави яйчица...,поздравления за всички...  bouquet  bouquet  bouquet
Ето ги и моите... Grinning

Весел празник   bouquet

# 642
labrex-страхотни са! Сега ще ме караш да търся копринени неща из къщи....Аз сега тепърва ще ги започвам и още не мога да реша какви точно да направя Thinking
natalyna-както винаги- безупречни, изящни и нежни меденки!  bouquet
merydit  - много красиви , наситени цветове яйчица и всичко останало на масата!

# 643
labrex-страхотни са! Сега ще ме караш да търся копринени неща из къщи....Аз сега тепърва ще ги започвам и още не мога да реша какви точно да направя Thinking

Дина, по-лесно става според мен, отколкото да слагаш листенца и завиваш в мрежа яйцата, и ми се струва, че няма да се чупят, като се варят така увити в плат. А и тая година съм попаднала на отвратителни бои, нищо не става от тях, така че добре се получи. Ето ТУК е обяснено как се прави, а най-долу има и линк към видео как стават. Благодаря на annia_n , че ме подсети, иначе от години го гледам тоя начин в руските форуми, но си виках, хайде сега, парцали ще увивам.........но снощи пък ми се прииска да ги направя и по нощите рових и събирах парчета и стари блузки. Решила съм, че за догодина специално ще си събирам парченца от ефектни платове, само не знам вече къде има свястни коприни newsm78. със синтетика не става, пробвах от една стара много красива вратовръзка, яйцето си остана бяло, добре, че само едно сложих за проба. Ще пробвам и от памучни шарении, да видим какъв ще е резултатът, но това вече догодина, за тая ми стига! Grinning

# 644
може ли да ми предложите успешна рецепта за агнешки бут и агнешки котлети?

Общи условия

Активация на акаунт