Алтернативна козметика - 3

• 60 791
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Nor4y, аз ползвам на "Българска роза" - Карлово за три лева и нещо, доволна съм, но имам едно наум заради феноксиетанола вътре:  "Феноксиетанол (антифриз под прикритие) – ползва се и в някои козметични продукти. Потиска централната нервна система със съответните дългосрочни последствия за здравето. Външните симптоми от отравяне с феноксиетанол са повръщане и диария. Употребата на това съединение за козметични и фармацевтични продукти е забранена в Япония и други страни."  Дори сега като прочетох това пак се замислих, страшно звучи.

Има и био варианти около три пъти по-скъпи от тази на Карлово - на "Биофреш" и на "Алтея Органикс" мисля. Тях не съм ползвала - но може и да се реша да си взема.

# 391
И аз си мислих за Биофреш,ама помня че някой се беше изказал негативно за био-то им в предната тема Embarassed
А Алтеята май нямат вода.

# 392
Naprotiv, Alteya imat, tochno tiahnata polzvam. Osnovno za lice. Sega sam si presipala v edno shishence s pulverizator I samo se praskam na plazha Simple Smile

# 393
Naprotiv, Alteya imat, tochno tiahnata polzvam. Osnovno za lice. Sega sam si presipala v edno shishence s pulverizator I samo se praskam na plazha Simple Smile
Добре де,аз къде блея,проверявах уж и не видях розова вода.Ти от къде я взе и колко мл.е и колко струва?

Цитат
Шири се схващането, че някои продукти за разкрасяване могат да бъдат по-скоро нездравословни отколкото полезни за кожата. Ние се опитахме да открием истината и да разбием или потвърдим 5 от най-известните митове за козметиката.

Някои червила съдържат опасни количества олово.
Асоциацията за козметика, тоалетни продукти и аромати, CTFA, казва, че този мит не е верен. Количеството олово, което бихме могли да получим от козметични продукти е дори доста по-малко от това, което приемаме заедно с храната, водата или въздуха всеки ден.
Спрейовете за тяло причиняват рак на гърдата, защото съдържат карциногенни  и засилващи вещества, които се вграждат в лимфните възли на гърдите
Американският съюз на раково болните и Националният раков институт отричат тези слухове. Лимфните възли изхвърлят токсини посредством бъбреците и черния дроб, а не чрез потните жлези. Има научни доказателства, че спрейовете за тяло могат да причинят само алергия при някои хора и нямат нищо общо с развитието на рак.

Някои средства за миене разрушават кожата
Експериментите показват, че продукти базирани на натриев-лаурил сулфат повишават чувствителността на кожата. Това вещество поврежда покривния слой и запасите в клетките. Честото използване на такива вещества може обаче да доведе до суха, белеща се кожа, косопад, пъпки и дерматит.
И въпреки, че експертите смятат продуктите, които се отмиват с вода за безопасни (например шампоани, душ гелове и пяна), те все пак не препоръчват употребата им на  хора с акне, суха кожа, косопад или кожни проблеми.

Консервантите в разкрасяващите продукти са вредни за кожата
Консервантите са важна съставка, защото те защитават продуктите от бактерии. За микроорганизмите нашите кремове са просто перфектно място за живот и размножаване. Тук те намират всичко необходимо за бърз растеж – вода, хранителни вещества (мазнини, протеини, въглехидрати), кислород за аеробните бактерии (в отворени бурканчета) или липсата на кислород за анаеробни организми (в затворени опаковки).
Ако бактериите все пак си проправят път до крема, например от пръста на някой, това може да доведе до алергия. Бактериите също така могат да причинят кожни инфекции или очни такива.

Синтетичните оцветители и ароматизатори са вредни
Както синтетичните, така и натуралните ароматизатори могат да причинят алергии.  Сред оцветителите, формулите с катран могат да бъдат опасни (черните бои за коса съдържат тези компоненти). Въпреки многото предупреждения на специалистите, че тези съставки могат да причинят здравословни проблеми, досега не е открита тяхна добра алтернатива.
Източник:  www.krasivi.bg

# 394
Ето я. Даже сега виждам, че имат и шпрей (емотикон потриващи ръчички). Цената не я помня, Норчи. Но си е най-скъпата розова вода сигурно. Взимам я от био магазина, сори.

П.С. Цените на сайта са за щатите. Преди време ги бях сверявала с тукашните и тук излизаше доста по-евтино. Сега не знам как е, може да са изравнили.

# 395
гела за коса и тяло и ние го ползваме отскоро/просто са толкова мръсни напоследък,след игра,че ми трябва някакво измиващо средство  ooooh! ,а преди само отвара от пшеничен зародиш ползвах/
А как се приготвя тази отвара ?И за какво я ползваш,за измиване на коса ли?

явно съм мислела за бомбоните в хладилника/че ги овалях в пшеничен зродиш/  Blush Blush
става въпрос обаче за пшеничени трици  Peace

•При сухи екземи се ползва-за измиване на тялото .В тези случаи поразените места се измиват с отвара от пшенични трици, подсушават се с памучна кърпа и се намазват с тънък слой от някаква подходяща мазнина/масло от сладък бадем,сусам,макадамия или зехтин съм ползвала/
Отварата се прави ,като във вряща вода се слагат триците ,ври 3мин и се похлупва до 30 мин
аз слагах литър вода,една добре пълна  шепа трици,после разреждах с водата за къпане

# 396
Mamagemelar, извинявай, ама да питам пак Blush. Прецеждаш ли водата от самите трици?

Аз също ползвах розовата вода на Карлово преди за почистване на лицето, но по едно време реших да спра да ползвам каквото и да е и лицето ми започна да изглежда по-добре. Следователно феноксиетанолът в тази вода ми е влияел зле на кожата, за друго не зная. Сега все още, въпреки че е лято и лицето ми се омазнява много повече, а и също ползвам слънцезащитен крем, който иска по-сериозно отмиване, но аз продължавам да ползвам единствено вода и нямам оплаквания. Кремът, който ползвам, си е все още този, който ми прати CYNA от Индия (аюрведичен). CYNA, ако четеш - едно голямо   bouquet!

# 397
Цитат
Здравейте, много полезна темичка, особено за хора като мен с проблемна кожа и коса. Използвала съм доста различни продукти, съобразявайки се със съставките им. Мога да кажа, че съм доволна от козметиката на Balea, която не е скъпа, а върши наистина чудесна работа! Също така използвам и къна Glory, която е натурален продукт, убедила съм се в това чрез личния си опит. Тъй като имам доста проблемен пърхут и ме беше страх да се боядисвам, затова реших да пробвам с къна. Взех си Еagles или нещо подобно беше, но още след първото къносване кожата на главата ми беше просто ужасна- зачервена и много сърбяща. След това дочух, че има някаква нова индийска къна-Glory и реших да пробвам и нея, тъй като вече нямах друг избор. След къносването кожата ми не се зачерви, нито ме засърбя. Освен това къната е и доста трайна, като продукт. Прави косата ми изключително мека и най-важното я подхранва. Използвам всеки ден преса и всякакви стилизиращи продукти, като кристали, балсами за изправяне и т.н. И най-интересното е, че след като започнах да се къносвам именно с Glory вече се сбогувах с цъфтежите и сухите крайща, косата ми остава жизнена и мека, все едно че никога не съм използвала преса.
браво. важно е с каква къна се боядисваш. поздравления за избора

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 16:06 от Хиена

# 398
Къде мога да намеря такава къна в Бургас? Тъкмо смятам да си купувам и се чудя каква да си взема? А също да питам - силна ли е като цвят? Защото аз ползвам едни индийски пакетчета, на картинката с една жена-индийка с точката на челото, но с вързана коса, а от тези не съм намирала отдавна Thinking Много цапат като се намокри косата и лятото не е особено практично това, впредвид, че ходя и на плаж, уж рядко, ама пак не се знае. А винаги се къпя в морето, задължително съм под водата немалка част от времето, така че мокрене на косата няма как да избегна, ако ще пари да ми дават, дет се вика - не е по силите ми просто! Whistling
Всъщност всички къни ли цапат, особено ако са по-силни?

Норчи, не се отваря линка ти към цитата, който си пуснала. Ако още го пазиш, пусни го пак, моля те! Praynig

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 23:46 от desi_sunshine

# 399
 Деси,прецеждам триците преди да смеся с водата за къпане Simple Smile

# 400
Деси и аз пробвах,наистина не се отваря ,така че ще ти го напиша на кирилица,а ти го напиши на латиница  - красиви .бг ,мисля че там беше статията,но къде точно newsm78

Не знам дали питането ми е много,много за тук  ама аз да си питам -кажете има ли еко таблетки за миални машини,или поне нещо възможно най -безвредно,което може да се купи по големите магазини(а не някакви специализирани или по интернет),че ми трябват спешно и бързо

# 401
Триците или билките за отвара могат да се сложат и в тензух, който се завръзва с конец на вързопче и да се пуснат във водата. Така се спестява прецеждането. Аз варях цял "казан" с вода и нямаше как да го прецеждам. Затова с тензуха процедирах.

При нас маслата нямат никакъв ефект върху екземите, дори ги влошават понякога.

# 402
Все забравям да споделя нещо - да предупредя по-точно. Камъкът, който ползвам срещу изпотяване има една пластмасова къпачка в кутийката, която е по-малка по размер от него и е с остра периферия и аз като съм слагала камъка върху нея и в един момент докато се усетя и той яко се нацепил и проблемът е в това, че дере върху кожата. Останал му е един ръб по-заоблен и ползвам него и засега няма проблем, докато е обличък тоя ръб. Иначе не е мръднал като размер тоя камък, но вярно, че аз всъщност зимата не го ползвах. Защото му дават 6 месеца ли беше трайност и се чудя защо толкова малко - като гледам мога с години да си го ползвам, само да не бях направила тая глупост да го оставя да се нацепи така. Сега обърнах вече тая капачка (чинийка) наобратно - сетих се най-сетне! ooooh!

# 403
Мдаа, и аз видях натрошени следи на дъното на тази поставка, дори се учудих как така се остъргал камъка. Моя все още не дере, но ще обърна поставката - навреме се включи с този съвет, Деси   bouquet !

# 404
Моля ви,помогнете ми за таблетки за миална машина Praynig

Общи условия

Активация на акаунт