ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - тема 5

• 114 146
  • 802
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, тези дни ще "откова" закованите теми за отделните заболявания и процедури.

Едната причина е, че в тях се пише всекидневно и са се превърнали в един вид отчетни теми.
Втората причина е, че има и други теми чиито автори и пишещи вътре искат да бъдат заковани, по същата презумпция, по която а заковани сегашните.
Трета и не маловажна причина е, че закованите теми са твърде много!

Знам, че ще има сърдити, но ако темите останат ще има и още сърдите, чиито теми пък не са заковани!

Коментари и обсъждания в TAЗИ ТЕМА

# 556
Привет, някой да знае какво означава РВМС?

# 557
Привет, някой да знае какво означава РВМС?
Тук може да прочетеш за този метод:
http://www.zachatie.org/arti/ARTi_broi_03.pdf

# 558
Благодаря ти, Мими26-добих представа.
Но ми възниква въпрос- защо ще ми правят РВМС след като не ми предстои трасфер. Предстои ми биопсия.
?!?!?!

# 559
Да не би да са го споменали този метод,при евентуален следващ опит?Или са ти предложили биопсия и ко-култивиране?
Успех на биопсията!
п.п-всъщност прочети и това:
http://humrep.oxfordjournals.org/content/17/1/207.abstract

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 22:44 от Мими26

# 560
Правих една биопсия, като резултатът от нея не беше добър.  Ходих на проследяване за следваща биопсия и док ми даде вчера бележка, на която пишеше РВМС. Без обяснения...
и като прочетох това..  newsm78

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 23:09 от Mome-le

# 561
  • гр. София
Здравейте  Grinning
Писах в темата за пациентите на клиника "Щерев", но от там ме посъветваха да пиша и тук.
На някой вливали ли са му интралипид в "Щерев"? Интересува ме колко струва и дали има някакви негативни последствия след това - главоболие, виене на свят, гадене и пр.
Благодаря ви и успех на всички в борбата  Hug

# 562
Зимна роза, на мен са ми вливали киовиг. Него си го платих в аптеката. Вливането беше два дни по 3 часа. Първия ден просто си тръгнах, втория попитах дали дължа нещо и ми казаха 50лв.
Нямах абсолютно никакви странични ефекти. В зачатиеима тема за вливания- някои се оплакват от главоболие, на други нищо им няма. Каквото и да е, важното е, че си в клиника и в рьцете на медицински лица.....и е важно вливането да е на "бавна капка", поне аз така бях прочела и това казах....те се засмяха и казаха, че винаги е на бавна капка. Сестрите бяха изключително внимателни. Успех

# 563
  • София
Зимна роза , за Киовиг-за който е писала zazaza  е най-пречистен  от медикаментите от този род, аз също вливам от него. Въпреки това винаги се зареждам с поне 1 л.вода,проблеми не съм имала,вливам от 7 г.с,но пак казвам той е най-пречистен и най-скъп съответно,аз вливам в Малинов.
Нямам лично наблюдение за другите:интралипид,имуновенин...ти си вземи вода да имаш за всеки лучай,хубаво е по време на вливането да се консумира много вода.

# 564
Зимна роза, интралипид съдържа пречистено соево масло, не съм го вливала, знам, че е евтин, спомням си нещо като 20-30 лв., но дали е така  newsm78. Самото вливане също се плаща, обикновено около 50 лв. Не си спомням да съм чела за странични действия от вливането му.
Киовиг и Имуновенин са кръвни продукти и са доста по-скъпи. Казват че имат по-широко действие и са по-предпочитани. Не рядко по време на вливането или след него може да има главоболие, понижено кръвно, гадене. За да няма неприятни усещания, както и другите са писали, се пие повечко вода и нещо сладко за хапване.

# 565
  • София
Зимна роза, Интралипид няма странични ефекти - поне при мен нямаше. Аз вливах преди около година и половина, и даже след вливането си отидох на работа...

# 566
  • гр. София
Много ви благодаря за отговорите  Hug Hug
Желая ви успех в битките и чудесен финал за всички  Hug

# 567
Здравейте! Предстоят ми генитични изследвания,ако някои може да ме посъветва каде да ги направя( в Геника или ВМИ-Пловдив). Благодаря ви предварително.

# 568
Аз моите ги направих в Геника, по личната препоръка на моят лекуващ лекар, на когото имам доверие. За тромбофилията излезнаха за 7 раб. дни, а кариотипа за мен и мажът ми за 10 раб дни. Незнам как са цените обаче в ВМИ, а съм чела по форумите тук ,че цените в Геника били малко по високи, в сравнение например с Майчин Дом- София. Аз не съм правила проучвания за цени да си призная, просто реших да  се доверя на препоръката на лекаря ми ,че има доверие на резултатите им. В крайна сметка, фактора пари за мн от нас не е маловажен и затова всеки взима сам своето решение.

# 569
А колко ви стуваха общо в геника изследванията? Кой доктор ви препоръча тази лаборатория?

Общи условия

Активация на акаунт