Най-лесното захранване - baby-led weaning. Научете бебето си да се храни само!

• 60 325
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
buggy-->, какво те затруднява в даването на зеленчуци?

Струва ми се, че не му допада, това, което пипа. Мисля текстура се казваше. Хваща зеленчука, стиска го с леко погнусена физиономия и го извърля. Дори не го поднася към устата си. Това го прави с моркова, тиквичката, карфиола, брокола и зеления боб. Само сладкият картоф има шанс да бъде опитан. От чисто любопитство пробвах да му дам намачкан зеленчук, сложен в лъжичка. Хваща лъжичката с ръка, осмуква съдържимото и когато няма нищо в нея - я изхвърля и ръмжи за още  newsm78 Чудя се дали проблемът не е в това, че не му предлагам храната, в частност зеленчуците, в подходяща за хващане форма. И търся различни варианти.
Бтв, с плодовете няма такъв проблем. Предлагала съм круша, ябълка, банан и дюля. Взима си ги от масичката или от моята ръка, когато му подам парчето. Та си се чудя какво не правя като хората  newsm78

# 511
  • T"A
Бъги, аз мога само да те посъветвам да не преставаш да му предлагаш (даже не е нужно да променяш формата, но за собствено успокоение - защо не) Peace Йойо също имаше неща, които гледаше с погнуса - крушата му се хлъзгаше и не му беше удобна, домата го гледаше като извънземно... С крушата свикна, защото я хареса на вкус, домата го яде първо на доматено пюре, намазано на филийка, а после се съгласи да вземе и парченце и да си отхапе от него...
Чушка напр. още не яде, но и аз рядко предлагам...
Моркови правя от онези малките, бейби морковчета, които продават замразени; правя ги на пара и бебчо много обича...

# 512
buggy-->, да не би да са много меки или хлъзгави. За тиквичката определено мога да кажа, че и при нас беше трудна за ядене, защото се изплъзваше от ръцете.  Crazy  Но броколите, например, обикновено са много удобни за хващане заради натуралната си "дръжка"... А пресни ли са зеленчуците, които даваш или замразени? Понякога замразените са малко по-меки от пресните и по-лесно се разкашкват...
Както ти е казала и Мента , ти продължавай да предлагаш, децата се променят толкова бързо.

Рибката , добре дошли с малката госпожица!  Hug

# 513
  • София
фата исках да попитам, на каква възраст си забелязала че ядат без проблем макаронени изделия малко ме притеснява, да не се задави  newsm78 може би панделките ще са подходящи

lux, поздравление за идеите и ентусиазма, с който правиш вкусотиите за детето. А то, като гледам снимките, се справя много добре с яденето и си хапва с удоволствие  Grinning
За макароните мога само да потвърдя предложението на fata, че макаронените спирали са доста подходящи за хапване с ръка. От известно време предлагам такива на моята Али и тя ги яде с голямо удоволствие. Намерих в един био магазин такива спирали, които са с три вида вкус и цвят - твърда пшеница с киноа, с цвекло и с босилек. Хем различно на вкус, хем различно на цвят.

Иначе био брашно от елда аз купувам от един био магазин на бул. "Скобелев". От там купувам и макароните.

# 514
Здравейте момичета.
Искам да ви попитам как точно предлагате месото?
Опитах се да направя картофени топчета в които има късчета месо, но дечколина не ги хареса особено.
Семейството ми има ферма за зайци и се чудя как точно да и предложа месото от тях?
При нас даването на неща с лъжица съвсем отпадна. Само вода приема с лъжица и то не винаги.
buggy при нас е противоположната ситуация. Плодовете не ги харесва особено, но зеленчуците много ги обича. И според мен е добре да продължаваш да предлагаш дечко сам ще реши кога да си ги хапне.
Понеже не ви чета много редовно дали е възможно да съберем на едно място всички рецепти които предлагате , така че да са по достъпни и за някой който тепърва започва? Embarassed

# 515
Бързам да се похваля, че днес предложих на Малчо тиква. Опита я сам и дори му се услади Simple Smile

Благодаря много на всички за насърчителните думи  Hug Аз не спирам да предлагам. Като не хареса нещо, изчаквам два, три дни и пак предлагам.

# 516
buggy, моята Ани през първия месец от захранването почти само ближеше каквото и предлагах и бързо и минаваше интереса, пък и често се изнервяше, че и е трудно да хваща нещата, но с времето нещата си дойдоха на мястото и сега не се оплаквам от апетита и!

# 517
Здравейте момичета.
Искам да ви попитам как точно предлагате месото?

Понеже не ви чета много редовно дали е възможно да съберем на едно място всички рецепти които предлагате , така че да са по достъпни и за някой който тепърва започва? Embarassed

Заешкото е толкова крехко, че можеш да го задушиш и направо да й дадеш парченце да го яде или смуче. Нищо не пречи да дадеш и от месото, което сте готвили за вас, стига да не е много солено. Иначе аз съм правила и "кебапчета" от смляно месо на пара или задушени с малко зехтин.  Simple Smile Кебапчетата ги правя бебешки размер, по тънки и по-къси, като форма са най-удобни за хващане.

Рецепти се каня да събера в блога, все някога ще успея  Simple Smile

# 518
Бъги, завиждам благородно на апетита на гарджето ти  Hug. Силвена не иска да закара сама нищо към устата си. Но аз реших да приемам това по-спокойно- явно, че не е готова още. Предлагам всеки ден по нещо, пък дано реши скоро да опита  Praynig.

# 519
Все още сме на етап близане и смукане. Определено хляб му харесва, защото се задържа най-дълго в ръцете, а и от него най-много успява да откъсне. Мисля варено цвекло му допада също, но само смука нищо не "отхапа". Иначе всичко стана червено  Crazy

# 520
Само да не се уплашиш после ако са леко червеникави урината и изпражненията от цвеклото. Аз така всеки път си изкарвах акъла като видех да розовее в памперса ooooh!

# 521
  • T"A
Аз да споделя, че на бебчо не му върви много-много с пиенето на вода  Crazy Поема чашката с устни, но вместо да всмукне навътре, издиша въздух навън... Отдавна го подозирам, но днес не беше преглътнал стафидите (2-3 стафидки, той много обича) и като тръгна да пие, му изпопадаха от устата  Laughing

# 522
Само да не се уплашиш после ако са леко червеникави урината и изпражненията от цвеклото. Аз така всеки път си изкарвах акъла като видех да розовее в памперса ooooh!

Благодаря! Както го гледам под лупа  Embarassed ...

# 523
Mentha , и Никола така духа в чашата понякога  Laughing Трака със зъбките, защото се мъче да суче и прави балончета  Joy много е смешен . Но пък и успява понякога да поеме водичка, защото го чувам как преглъща. Той въобще ли не поема водичка, чувала ли си го да преглъща ?

# 524
Мойта едната пък още пие от шише все едно захапва гърда  Joy Т.е. оставя широко устата обхваща гърлото на шишето.  Crazy

Мента, защо не опиташ със сламка или чайка с накрайник?

Общи условия

Активация на акаунт