МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 677
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте!  Hug

Да "драсна" 2 реда докто изстине баницата....

Честит имен ден на имениците на патерици!

Ваня както казва баб ми "Ако е за добро, да стане! "  Peace  Hug

anna71 mariyap  ! welcome

Питайте,ако искате да знаете още нещо за мен Hug
В колко голяма къща живеете?Понеже ние си имаме само 1 йоркширск териер и съм обещала котки само ако се преместим в къща .

# 346
Не живеем в къща, а в 3-стайна панелка в Люлин Simple Smile 
Но пък ни е весело...в нашата "дядова ръкавичка" Joy

# 347
  • София
Ваня, купих си много хубави игли за мъниста - едни тъъъънкиииии, ако искаш и на теб ще купя Laughing
Joy Joy Joy Пълен комплект, ако обичаш - ще саботирам с удоволствие мъжовите препазители - после ще има и кой да натопя за саботажа. hahaha hahaha

mariyap, добре си ни дошла! Леко раждане и после да се похвалиш как върви еуфорията покрай третото. Peace Hug

anna71, ей сега ще обясня на мъжо колко хомо - и - друг - сапиенс може да побере една тристайнна панелка да не ми излиза с довода "ама нямаме място, бе жена". Междудругото и ние с ме в "Люлин", 5-та махала. Mr. Green

# 348
Здравейте,минавам за малко,преди да си легна... Grinning Днес бях кръстница на най-очарователното малко момиченце!!!Изкарахме си супер и в църквата,и в ресторанта,прибрахме се преди около 1 час,много съм превъзбудена...Липсваха ми такива емоции...Изкарах си чудесно,разпуснах,но за съжаление не можах да се порадвам на малката принцеса,защото всеки път,когато я вземех,постоянно риташе,искаше да скача,мята с ръчички,много е енергична,а аз трябваше да си пазя коремчето и бебчето в него...Та и в църквата почти не можах да я държа,само когато я топнаха във водата и попа ми я подаде на мен като я извади....Абе супер беше...Още ме държи емоцията....
Ивон и Бела също бяха с нас и толкова се забавляваха,но естествено не пропуснаха да си покажат и магариите....
Утре обещавам,че ще намина за повечко,че съм толкова изморена сегаааа,отивам да си взема душ и си лягам,че....

# 349
От София съм. По майчинство съм ...още малко Laughing- оказа се, че за 4-то дете много поощрения имало в нашата родна Бг Wink майчинството е  само 6 мес. след 410-те дни... -Да са ни живи и здрави пък другото.. Peace

Обичам много и цветята Blush

Добре дошла! Виждам,че си от отбора на януарките 2010 - заповядай и в отчетната тема! Още малко и рожден ден......Не, за 4-то майчинството е 1г. и 6м. Беше само 6м. Една година - т.нар. високоплатено, което обаче ще го махнат от следващата година и 6м. на минималната заплата. Сами се роди на 02.01.2010г. и съм по майчинство до 02.07.2011г. Да...да са живи и здрави.....

Тази зима си унищожих всички цветя......Направо ти се възхищавам - и животинки, и китки, и деца......Аз останах само с деца...За другото сили и време нямам никакво.....

Ваня, купих си много хубави игли за мъниста - едни тъъъънкиииии, ако искаш и на теб ще купя Laughing
Joy Joy Joy Пълен комплект, ако обичаш - ще саботирам с удоволствие мъжовите препазители - после ще има и кой да натопя за саботажа. hahaha hahaha

Пък на нас комисионна после,че да не направим един  уикилийкс на мъж ти.......

mariyap чакаме снимки и емоции около еуфорията после.......

Ванче, ако не тази година, дано пък догодина.....Нова година - нов късмет.......

Еластина, поздрави на морето да пратиш ако го видиш.......

Цвет, как си мила? Не пишеш в последно време.....Каро го гледах на снимките как е станал още по-синеок и красив......Дивнето да я видим и нея? Пък да знаеш завидях ти,че няма да готвиш около празниците......Ако остане нещо - пращай насам.......

Сузи, на какво се спря в крайна сметка? Забелязала съм,че децата обичат повече количеството, така че идеята на Рени е добра.....Съжалявам,че чак сега виждам поста ти.....Танчето и тя е дала добра идея.......

Рени, и аз гледах и на мен ми хареса интервюто....Дано има повече подобни позитивни предавания! А вие път насам имате ли скоро? Или вие сте вече по пистите?

Антония, наздраве! То сега именни дни, празници, поводи, ех.......от масата не се става.......

Мони, големи емоции са били...ще чакаме повече от теб......

Хубава неделя ви желая, момичета!

# 350
Здравейте мили майчета! Благодаря ви за съветите.Много ми помогнахте Hug
Мама Цоцоланка Hug, за сега взех едно голямо плюшено зайче с рокличка, много сладка. Ще добавя една кукличка и една чантичка, от тези дето се носят през рамо. Ще му е по удодно на детенцето с такава чанта вместо раничка.Поне така си мисля Simple Smile . Наистина много ми се иска да зарадвам детенцето.
Анна 71 направо ме изуми (в добрия смисъл разбира се)Joy. Като от някой филм сте.Колко много животни.Как се справяте  newsm09
Суит Мони хубави емоции наистина Simple Smile
Meriyap добре дошла сред нас  bouquet
Със закъснение , честито на всички празнували и празнуващи!
При нас все още е натоварено.Направо вече си мечтая за ВАКААААНЦИЯЯЯЯЯЯЯ. Остават още наколко дни.Тази година обаче пак имаме проблем със застъпването на празниците на децата.Смешното е, че на Мерито в градинката е вторник следобяд. А празника им по художествена гимнастика също е вторник. Е, ще имаме около 30 минути да стигнем до залата, където трябва да ги обличам и приготвям.А тьй като и трите тринират гимнастика, Монито няма да може да гледа Мерито в градинката,защото е в ансамъл и    ако не отиде ще им провали последната тренировка на децата.И затова няма как да не я пусна.Мислехме поне с Лиска да сме, но понеже тя е най мъничката и ще открива празника Sad, с едно друго момиченце, 7 месеца по голямо от нея. Та треньорката не ще да пусне и Лисанка, за да не закъснее  newsm12. А тя е като залепена за мен. Дори когато се разхождаме цялото семейство все иска за моята ръка да се държи.Е на гимнастиката издъража по около час, но знае че съм зад вратата.А сега newsm45 newsm45 newsm45 това ще са няколко часа. Ще плаче много за мен. И понеже треньорките ще имат толкова много ангажименти покрай другите деца, няма да могат да и обърнат  достатъчно внимание, освен това и за тях ще е натоварващо, ако трябва да се занимават с плачещо, искащо вода и имащо пиш, бебенце.И си мисля, с риск да си навлека неприятности, да откажа да я пусна. А понеже по мое предложение ги научихме да могат да играят и поотделно децата, защото все пак са мънички и може някое да се откаже, предложих като вариант ако се наложи едното сладкишче да открие, а Лиска да закрие.Ако се наложи де.Всьщност те двете по отделно играят по хубаво.Особенно Лиска, може повече неща.И ми се иска не просто да участва за шоуто, а да покаже какво може Embarassed Нооооо...Така де, оплаках ви се набързо, а уж нямам време за писане Joy Мисля си дали като порасне и най-малката ми принцеска ще е още по трудно със засичането на празниците newsm12
Лека вечер и хубав ден утре на всички вас.Бог да ви дава здраве и много, ама много щастие.

Последна редакция: нд, 19 дек 2010, 02:42 от МАМА СУЗИ

# 351
Ех,Сузи,какви "сладки" тревоги си имаш,
дай Боже,все такива да са ти притесненията,кой  ,как ,къде ще участва,това са неповторими мигове , а и свиквай с тази си роля,отглеждаш три медалистки,все ще си нащрек и в очакване.....

Добро утро ,момичета,тук снега се разтапя,
днес мъжете ми се връщат от Банско след десет дневен престой там-сега ,ако кажат и ,че не са си починали,
бойлерът ни не работи,от два дни,установих го вчера,след като ден преди това водата стана хладка,
просто приказка,тъкмо му изтича гаранцията и се разваля,знаят си производителите работата,
при такова количество чинии ,което ще се оформи довечера,ще трябва да топля нон стоп вода в микровълновата-направо не ми се мисли....
Цоци,ще поздравя морето,най-вероятно утре,защото момичета, Бургас е целият в разкопки,включително и Морската градина,ще изчакам да се разтопи снега,за да не пропадна в някоя дупка и да си остана там....

Усмихнат ден,момичета....

# 352
Здравейте,минавам да се разпиша,докато децата са при баба си долу и чакат да им направи какао с бисквитки,ама нали и аз се причислявам към глезенето и аз си го чакам Laughing Майка ми го прави много хубаво,може да пробвате,ако ви се занимава....Правите си какаото,но преди да сте наляли мляко,натрошавате вътре в чашата и бисквитки,може и парченца шоколад,ако ви се намира под ръка,после наливате млякото,разбърквате,слагате малко сметана и Воала LaughingМного е трудно,нали Mr. Green Laughing Ама сега нали съм бременно,позволено ми е да чакам на готово Flutter
Вчера на кръщенето,моите деца явно доста се бяха поизморили,че сутринта спаха до 9 и 30,което е необичайно за тях....След това излизахме малко навън,направихме си снежен човек,който обаче започна да се топи,че изгря едно слънчицеее,а и стана по-топличко...Децата останаха малко разочаровани,че творението им се разпада,ама...
Успяхме да гледаме и една коледна анимация,въобще днес много мързеливо го караме и много приятно,семейно,супер Grinning
Утре ще водя децата във фотото да ги снимат за календари,че ще подаряваме на бабите,на кръстниците и на леля им LaughingЩе купя на Ивон някакви дрешки за тържеството във вторник,че ще имат коледно тържество в градината,а и подарък трябва да й купя за в градината,че ще има и Дядо Коледа.....

Между другото,да кажа,че в априлската тема се събрахме доста мами,очакващи трето дете и съм много приятно изненадана,сигурно сме към 7-8 мами...Поканих ги в тази темичка,ако искат да се присъединят....

# 353
Момичета, влизам с едно питане....Баща ми повече от 1г. има пищене в едното ухо. Казва,че в последно време положението е станало нетърпимо, не може да спи въобще......Ходи по доктори в Добрич, пи разни лекарства, но не и не....Та да ми препоръчате добър доктор в София за този проблем - УНГ ли трябва да е, идея нямам никаква - къде работи и аз ще разуча вече как е приема при него. Благодаря ви!

# 354
  • Варна
Маме, мога да ти препоръчам УНГ във Варна - д-р Сапунджиев. Но да знаеш, че чудеса няма да станат. Щом има пищене в ухото от година, в най-добрия случай ще намалее, без да изчезне. А намаление на слуха има ли? Добре се отразяват процедури с барокамера, но това е с лекарско предписание.

# 355
От София съм. По майчинство съм ...още малко Laughing- оказа се, че за 4-то дете много поощрения имало в нашата родна Бг Wink майчинството е  само 6 мес. след 410-те дни... -Да са ни живи и здрави пък другото.. Peace

Обичам много и цветята Blush

Добре дошла! Виждам,че си от отбора на януарките 2010 - заповядай и в отчетната тема! Още малко и рожден ден......Не, за 4-то майчинството е 1г. и 6м. Беше само 6м.....

Благодаря за милото посрещане Hug
За майчинството, точно това имам в предвид! 410 дни са до 1 година  на детето и после още 6 месеца.- Защо ли така са го измислили?!-Може би си мислят , че 4-тите и т.н .деца се отглеждат самички след 1,6 г . Laughing! Аз имам желанието да си го гледам до 3 г. възраст, както съм гледала  каката и батковците, но  едва ли , за съжаление , ще имам тази възможност...

За животинките- понякога ми идват  в повече, но си ги обичам и ...стискам зъби, пък понякога успявам да придумам някое от големите деца да помогне с нещичко около грижите..., познайте кой  Joy- винаги дъщерята е на линия!Мъжката част винаги недоволстват, мърморят и ...абе малки са, ама са мъже Thinking

А цветята , миличките, са ми много издържливи! Климатизирали са се   Embarassed Честичко ги забравям, но те явно не ми се сърдят  много и продължават  да ме радват Wink

# 356
Ей, не ми остава време.. попрочетох ви диагонално, ама виждам, че всички сте добре Simple Smile има и новодошли  Hug Усещам аз, че напоследък хората са по-благосклонни към многочленните семейства. Гледат повече с респект, отколкото с осъждане в погледа.

Само гледам ски състезанията по тв и въздишам. Мнооого ми се ходи на ски, но е ясно, че тази година няма да ме огрее. По-миналата година ходих на ски, бях в 4 месец и се пуснах няколко пъти, но сега не смея.  #Crazy

anna71 и ние сме със животни - персийска котка и ирландски сетер, но може да се каже, че големия ми син е поел почти изцяло грижите за тях. Много ми се иска и едно померанче да си вземем, ама... айе след 1-2 години, така съм го решила  Laughing (мъжа ми още не знае).

Яд ме е, че забравих, че днес е Игнажден! И курабийки кога ще правя, не знам???

# 357
  • София
Ей, нямаше ме няколко дена и вие сте си пописали добре.
Много се радвам на новите мами, добре дошли сте  Hug Hug Hug

Сузи, още по- сложно ще стане с напасването на празниците по- натам  Wink Не искам да те плаша, но... това е положението. А тати не може ли да отиде с гимнастичките, докато ти си в градината ( или обратно )? Знам че децата винаги искат мама, но и труда на треньорките и възпитателите им трябва да се уважава. Щом са направили програмата, не им я обърквай в последния момент   Hug Hug Hug

Ох, като писахте за курабийки... аз има само списък засега. Не мога да си остана у дома за много дълго време, все някъде трябва да ходим. Дано успея да приготвя нещата, които планувам.

А за майчинството, когато Йоан беше бебе ( вече е на почти 4- ри  Wink ), майчинството беше 15 месеца. Той е роден на 07.01., а майчинството приключи през м. март. И аз така се чудих защо след 3- то дете, малките рожби имат нужда от по- малко грижи  Wink и си отговорих- заради недобросъвестните родители, които само ги създават, без да се грижат за тях ( знаете за какво говоря ).

# 358
  • София

Коледен поздрав от варненските бебета от отчетната ни тема специално за вас бебехолички : http://picasaweb.google.com/110074138332345116045/2010?authkey=G … 52838262515869634

# 359
  • София
Много сладки джуджета си има Дядо Коледа Laughing

Общи условия

Активация на акаунт