Отговори
# 120
Момичета, здравейте! Simple Smile
Ето ме и мен, загубих се по тъч линията както се казва  hahaha

На 19.04.2011г родих моето скъпо и дългоочаквано момиченце - Михаела, 4 150гр, 54 см   newsm68 newsm44 Започнах нормално раждане, но в последствие се наложи спешно секцио. По-натам ще разказвам като ми остане време,че сега вкъщи е интересно. Вчера ни изписаха и не знам къде се намирам още Simple Smile

С big_mama бяхме в предродилна заедно,но не й се обадих,защото тя беше към края аз като постъпих

Това е засега, скоро ще гледам да намеря време да ви изчета.

Оооо забравих - Христос Воскресе. Бъдете живи и здрави,обичани и много щастливи   bouquet

Имам въпрос към консултантките:

Кои храни трябва да избягвам, наплашиха ме,че почти нищо не можело да ям,сега ще се ровя по гугъл да чета, но ми се иска  и вие да ми отговорите, благодаря.

Последна редакция: нд, 24 апр 2011, 22:42 от brown_eyes

# 121
Честито на новите ни бебешки попълнения!

Brown_eyes, знаех си! Честита Михаела! Чакаме разказа с нетърпение Simple Smile

Аз вече си мисля, че ще чакам до юни месец Joy

Днес пак направихме хубава разходка, но само охкам и пъшкам и полза никаква...

Лека и мека на всички!

P.S. От няколко дни си мисля за Биг Мама, че е непривично тиха толкова дни след раждането... някой има ли инфо какво става?!

# 122
Вчера прочетох някъде, че на телците им отнемало много време преди да започнат да правят нещо, но пък после действали с пълна сила. Дано да значи, че преносването ще звърши с бързо и лесно раждане!  Mr. Green Joy

А дано!!! Щото вече.... #Cussing out

brown_eyes, честита ти мома! Дано бързо да се справите вкъщи и да имате режим! Ще чакаме разказа ти с нетърпение! Дано и бързо се възстановиш от секциото!!! Има ли кой да ти помага вкъщи?
Да похваля мен и мама с направата на първият ни козунак. Стана мнооого добре, само дето аз имам ужасни киселини от бялото брашно...и сега гледам като малко ромче остатъка от козунака и не смея да го пипна. Ама после като родя и ми се оправи хранопровода и хормоните, тогава....ще ям с двете ръце hahaha
Диди, юни не почват ли близнаци? Нали твойта мома ще е телче....като всички други наши изостанали бивши овнета. Нали и татко й се прибра....Напомни й , че вече има зелена светлина, а ако побърза и от мен ще има една розова рокля.....че покрай мен са само юнаци - няма на кого да купя една розова рокля....а какви неща има за момиченца в магазините, направо немея и ...зеленея....
Свърших с едната разходка (купих му още няколко дрешки, защото вече не знам какво да правя нито със себе си, нито с времето си....но трябва да се излезе навън, защото ни се усмихна едно слънце и едни 11С....да не повярва човек) и ще взема да полегна преди следващата, да събера сили...ако бебето реши да се роди днес......което ме съмнява, защото....за какво му е на него.....така сме си много добре, нали #2gunfire
До скоро!

# 123
По темата за роднините и обажданията! Честна дума, ако взимах пари всеки път, когато в последния месец някои е споделял с мен своето предчувствие, за това кога аз ще родя - дата и т.н. - щях да съм много богата! А сега, от както преносвам направо нямам думи ...
 Joy

# 124
Честита Михаела на Браун айс! Бъдете живи и здрави!

Незнам дали се похвалих, но си влязох в в т.нар. ми секси дънки. Умрях от кеф. Но за съжаление имам да свалям от корема и край него. Някоя вече родила мама да сподели как върви връщането на формата след раждането. Чудя се и дали да слагам някакъв стягащ колан. Макар че, то с този Великден и сладките работи около него не се свалят килца, но...

Днес много се надявам бебка да е спокойна, че почти целия ден ще съм сама в къщи и ако трябва да я разнасям само аз на ръце, няма да е много добре.
Хубав ден на всички и стиснати палци за онези, които ще имат дългоочаквана среща  Simple Smile

# 125
  • Plovdiv - Thessaloniki
ДобрЮтро! Аз ли съм първата отчела се днес 2 в 1?
Някой ще ми каже ли рициновото масло по какво количество и по кое време се взима?  Mr. Green

# 126
Добро утро на всички!

Все така съм си Киндер Сюрприз, кога ще ме сюрпризира не е ясно! Искаше ми се днес, но едва ли...

Тути, говорих й, умолявах я, подканвах я, заплашвах я, дори розовата рокля не свърши работа! И матрак и купих най-накрая, да почувства детето, че сме съвсем подготвени, ама ЙОК! Това с козунаците и киселините е много неприятно! Аз ще наваксвам и за теб, няма проблем  Laughing

А пък относно всички около мен - много ме кефи как всички ЗНАЯТ името, то аз още не го знам! А подмятанията, че няма да е момиче ме изкарват извън релси #Cussing out

Майка ми подскача всеки път като й се обадя, а пък тя иска да й звъня постоянно - то вече няма какво да си кажем едва ли не! Аз загубих интерес да обяснявам, че съм неприлично добре като за няколко дни преди термин...

Хайде днес да се отчетем пак с няколко бебока и съвсем скоро да се местим в Родени!

# 127
Нелинка, изпревари ме със секунди   Laughing

Jupeto (Ива) сподели във фб, че след рициново и снощен кекс е с контракции! Сега чакаме да видим дали наистина действа   Mr. Green

# 128
  • София
Добро утро момичета,

brown_eyes честито ти момиченце Михаела. Нека ви е жива и здрава, много усмихната и да ви радва всеки ден всички в къщи!

bvl ще си възвърнеш формата спокойно  Peace, ако по принцип имаш мускулчета по корема и си поддържала някаква спортна форма - то това ще стане по-бързичко (около 1 макс.2 месеца) , а ако не то ще ти трябват още няколко месеца. Колан би ти бил необходим ако ти е по-отпуснато тялото и нямаш развита мускулна маса за да му помогнеш да се възстанови в предишните размери.

С предишната ми бременност бях качила около 27-28кг След месец и половина си върнах кг и фигурата, които имах преди да забременея, но аз съм спортувала от дете и за мен не беше проблем повечето движение около бебето след раждането и докато се усетя си върнах формата без диети.
Сега незная дали ще е същия сценария, тъй като не съм и на 20 год, но мисля, че няма да имам голяма разлика  Wink

Май всички дето сме 2в1 останали и днес ще се надяваме на среща с бебчовците ни.... ако не хайде на рициново и секс Mr. Green

Хубав и слънчев ден на всички ви!

# 129
Здравейте, момичета!
Христос возкресе! Бъдете здрави и щастливи - вие, бебчовците и всички, които обичате!

Сосми, на мен за натъртена опашка ми помогна следното: на парче плат, напоено с ракия се слага счукан лук и отгоре найлон и вестник за затопляне. Но по-добре посети и лекар, че една колежка 3 години вече не може да пребори последствията от такова падане. Успех!

Хубав ден на всички бебчовци, тумбаци и мами!

# 130
Добро утро  Hug
Една позната на мама - медиум, казала,че вижда 1 и 3 май месец.Та е много вероятно да познае както е тръгнала работата. Wink
За режима на хранене на една кърмачка не е лошо да има линк  Simple Smile
Хубав ден на всички,аз днес съм на тревичка,ще ритаме топка Grinning

П.п. За натъртеното дупе и за бързо възстановяване,пак повтарям
АРНИКА!

# 131
vania_svet, много се радвам да прочета, че си се справила с препятствията в началото на вашето кърмене. Благодаря, че сподели, да ти е здрав и щастлив малкия Владимир  Peace

ИМАМ ПИТАНЕ КЪМ КОНСУЛТАНТКИТЕ ПО КЪРМЕНЕ-ИМАМ ТЕМПЕРАТУРА 38 И ПИЯ ПАРАЦЕТАМОЛ,ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ ЗА КЪРМЕНЕТО?

nataliaiaia, според справочника на д-р Томас Хейл Ph.D. "Medications and Mother`s Milk" от 2010 г., Парацетамол (Acetaminophen) е с ниво на риск L1 (safest – безопасно). Това означава, лекарство, за което не е наблюдаван повишен риск от нежелателни лекарствени реакции за кърмачето, установено при приемане от голям брой кърмещи жени. Смята се, че Парацетамолът е съвместим с кърменето, защото количествата, които се излъчват в кърмата са малки.

Ето една полезна статия по темата:
Лекарства против настинка, грип и кашлица по време на кърмене

За всяко лекарство, дори и тези, които се продават без рецепти или се смятат за безобидни е важно да се консултирате с лекар. Лекарят може да прецени дали дадено лекарство е подходящо за вас и дали е съвместимо с кърменето.

Бързо възстановяване, пиши пак как си.

# 132
Фиши, не съм била активен спортист, но ежедневно правех упражнения, та се надявам да има резултат, тъй като мускулите имат памет. Не че ме притеснява особено. Дано пак бързо и неусетно си възвърнеш формата и този път. Преди това обаче ти пожелавам безпроблемно раждане за теб и бебето!
Моето момиче спи и аз имам време да се ровя в нета  Simple Smile

# 133
Здравейте, аз от тази сутрин от към 5 и 30 съм със страшно болезнени контракции на по 7 мин и падаща тапа Simple Smile Мисля да почакам още малко и с ММ да тръгваме към родилния.Току виж сме станали 1+1 днес. Стискайте палци!!!! Praynig

# 134

Имам въпрос към консултантките:

Кои храни трябва да избягвам, наплашиха ме,че почти нищо не можело да ям,сега ще се ровя по гугъл да чета, но ми се иска  и вие да ми отговорите, благодаря.

brown_eyes, няма причина кърмещата майка да се лишава от каквито и да било храни. От всичко по малко често е най-удачния подход  Simple Smile Няма категорични изследвания, които да потвърждават връзка между хрананенето на майката и коликите на бебето. Повечето майки не забелязват промяна при бебетата си ако консумират или не консумират набедените за газообразуващи храни като зеле, боб, леща и др. Те обаче са полезни и богати на важни вещества храни и ако обичайно присъстват в менюто ти, няма причина да ги ограничаваш.

Ако в семейството ви няма обремененост от алергии, едва ли е нужно да ограничаваш храните, смятани за алергени в менюто си. Ако има фамилна обремененост пак не е нужно да се лишаваш, просто е добре да си една идея по-внимателна с алергизиращите храни в по-големи количества. Би могла да не прекаляваш с прясното мляко, като един от най-големите дразнители. Би могла да опиташ да ограничиш прясното мляко до около 2 чаши на ден. Киселото мляко и другите млечни не се смятат за потенциални дразнители, особено ако в семействата няма проявени алергии.

Разбира се, всяко бебе е индивидуално, възможно е някоя храна, която консумираш ти да окаже влияние. Много майки споделят, че удачен за тях подход е просто да помнят какво похапват и ако бебетата им проявят чувствителност или раздразнение, да опитат да ограничат предполагаемия дразнител.

С чиста съвест, стига да е възможно би могла да се лишиш от храните с транс-мазнини и много Е-та. Те не носят ползи за никой от вас. Но те пък са едни от най-разпространените и леснодостъпни храни на пазара. Важното е да се храниш здравословно и балансирано, без да се лишаваш от нито една важна група храни, да се наслаждаваш на храненето и да приемаш адекватни количества течности.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт