Ин-витро в Истанбул 6

• 103 283
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Упорита, много ти благодаря за споделената информация, много е ценна!  
Аз тъкмо това си мислех, че по аптеките лекарствата ще са по-скъпи в сравнение с цените на Мехмед. И както виждам от примерните цени, които си дала разликата изобщо не е малка.
Успех ти желая, мила! Стискам палци това да е твоят успешен опит! Hug Hug Hug

# 256
 О , небеса !!!
Uporita да си жива и здрава ,Господ  здраве и бебета да ти даде !!!
Много се притесних за тия лекарства .Имам идея Simple Smile наесен пак да си купувам от там и малко се уплаших от предната информация.Дано да няма промени повече .
  bouquet

# 257
Момичета, честит празник на вас и децата ви! На този прекрасен ден бе моя тест и съм изключително щастлива и развълнувана да ви споделя, че съм БРЕМЕННА! (дори не мога да повярвам, че думите, които току-що изрекох, се отнасят за мен Laughing)
ЧХГ: 34,64 (14-ти ден от пункцията). След два дни трябва да направя контролен тест (ако всичко е наред, резултата трябва да се е удвоил), но за съжаление се пада неделя и лабораториите не работят. Затова смятам да се бода утре, в понеделник, вторник...докато ми останат вени. Само се моля, всичко да е наред Praynig Praynig Praynig

Въпреки, че е още твърде рано да се радвам и да споделям новината, тъй като не знам какво ще се случи от тук нататък, реших да ви споделя моето щастие, от една страна защото напоследък се изписаха всевъзможни простотии в темата (че лекарите в Турция са търгаши, че не са такива специалисти, за каквито се говори, че си даваме парите напразно и т.н) и от друга страна да ви дам кураж, че в Турция, и в частност Мемориал Хоспитал, наистина правят чудеса!!!

Ето и кратък преглед на моята процедура:
Както вече споделих, започнах с пач протокол (лепенки климара и цитротид от 21-ви ден на цикъла). На втори ден след последния цитротид ми дойде (точно каквито бяха упътванията за протокола). На първи ден от цикъла, д-р Айнур видя само 4-5 антрални фоликула, като единия беше добър като размери, а останалите много мънички. На втори ден започнах стимулация с 225 Гонал Ф, като от този ден започнах да приемам Folbiol 5mg (фолиева киселина). На трети ден след старта ме прегледа проф. Кахраман и установи лош отговор на яйчниците, като веднага промениха стратегията със стимулацията и продължих със 150 Гонал Ф и 150 Меногон дневно. На следващия ден ме гледа д-р Аджет - каза, че на пункция се очакват 3 фоликула. Добави, че са напълно достатъчни, за да има бременност. На следващия ден ме преглежда д-р Нур, която също ми каза, че има 3 фоликула, другите 2 с много малки размери.
През следващите дни вече, основно ме преглежда д-р Айнур (така и не й запомних фамилията). Двата малки фоликула, обаче упорито си растяха и започнаха да стопяват разликата с големите Grinning На финала, при пункцията (прави ми я д-р Фунда Айбар) ми извадиха 5 зрели яйцеклетки, което за мен си беше много голямо постижение.
На следващия ден, отидохме на втория етаж в ембриологията да разберем колко оплодени ембриона имаме. Един от докторите излезе и около 15 минути, съвсем любезно ни обясни, че 4 ембриона са се оплодили, като 2-та са се оплодили нормално, а другите 2 нещо се бавят. Каза ни, че ако двата ембриона не започнат да се развиват нормално, трансфера ще е на 3-ти ден.
Но не! Всичките ни душички започнаха да се развиват нормално и на трети ден двата ембриона бяха разделени на 10 клетки (първо качество), а другите два на по 8. Трансфера ни беше на 4 ден и половина (пункцията ми беше в 8,30, а трансфера ми в 17,30) на два много добри ембриона в стади морула. Единия дори беше започнал да се компактира (първо качество). Трансфера ми направи д-р Айнур, като изобщо не разбрах, кога ме е почистила, и кога е върнала ембрионите.
Тъй като много от вас може би не помнят историята ми при първия ми инвитро опит - в АГ Варна, когато имах ужасно труден трансфер - д-р Александров около 20 минути се мъчи да вкара катетъра и не можеше и взе да псува и да вика, в резултат на което цялото ми тяло се разтресе в конвулсии, от страх, да не остана нетрансферирана. Да не говорим за кошмарното почистване преди трансфера, което ми направи Малена (в резултат на което получих контракции на матката още преди да е започнал трансфера). За сведение при първия ми опит имах извадени 6 яйцеклетки, от които се оплодиха пак 4, но ми върнаха 3 ембриона на 2-ри ден Shocked разделени на 2 клетки (от които двата ембриона бяха 2-ро и трето качество). Както и да е - опита беше неуспешен и този кошмар ми беше много голяма обица на ухото.

Да се върна на инвитрото ми в Мемориал. От деня на пункцията пих 4 дни антибиотик и 4 дни кортикостероид, а от деня след пункцията започнах да си бия инжекции прогестан всекидневно, и да пия аспирин протект (турския Coraspin). Инжекциите прогестан след положителния тест се преустановяват и от утре, трябва да започна да прилагам кринон гел.

Според мен, постигането на бременност при мен се дължи на няколко много важни решения, действия и умения:
1. Правилния избор на протокол (ако помните, аз имах проблем с асинхронни фоликули);
2. Мигновенна реакция още на 3-ти ден от стимулацията, когато се установи лош отговор на яйчниците, състояща се в промяна на лекарствата и дозите;
3. Перфектно таймиране на овулацията ( и 5-те ми фоликула успяха да порастнат достатъчно и да бъдат зрели);
4. Перфектната и изключително професионална работа на ембриолозите ( избор на сперматозоиди (с ИМСИ микроскоп), ИКСИ и отглеждането на ембрионите);
5. Перфектен трансфер Heart Eyes;
...и резултата не закъсня! Благодаря на целия екип на Мемориал хоспитал, за професионализма, за всеотдайността, за това че са Човеци, с главно Ч!!! Прекрасни хора! Heart Eyes Дано Господ здраве да им дава, да могат да радват още много семейства, като нашето! Praynig Praynig Praynig

Това е от мен момичета, помолете се за мен всичко да е наред от тук нататък и ЧХГ да се удвоява и да имам една нормална бременност Praynig Praynig Praynig

П.с: Искам да благодаря на момичетата, които през цялата процедура, а и през дългото чакане до теста, бяха с мен и ме подкрепяха - Делайт, Жълта роза, Мила, Люси, Ангелина, Галя, Лилия, Ирина, обичам ви момичета!!! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 15:33 от Надежда :)

# 258
Надежда, честито! Лека бременност до термин!

# 259
Chestito i tuk Nadejda!

leka bremenost i uspeshen final.

# 260
Ей, Надежда голямо ЧЕСТИТО  Hug

# 261
Надежда, страшно се радвам за теб!
Честито! Стискай зъби, ние стискаме палци!
И не се изследвай всеки ден...

# 262
Страхотна новина Flutter  и то каква на този прекрасен 1-во Юнски ден  на Детето! Честото Надежда! Лека и прекрасна докрая! Hug Praynig

# 263
Надежда миличка направи ме много много щастлива на рождения ми ден.
ЧЕСТИТО МИЛАДа знаеш,че не сме пуснали стиснатите палци и няма да ги пуснем докато не гушнеш двата малки сладура  smile3503 newsm10 newsm10
Прегръщам те мила  Hug Hug Hug

# 264
  • София
Надежда, страхотна новина носиш! Браво! Стискам палци всичко да се развива нормално и благодаря за подробната информация!

# 265
  • Пловдив
Надежда,Честито и от мен  bouquetМного ни зарадва на празника,прекрасна бременност ти желая,здраво и пухкаво бебче на финала Hug Grinning

# 266
  • София
Надежда тихичко честитооо, стискам палци още 8 месеца всичко да върви без проблем  Praynig Praynig Praynig

Момичета продължавайте да носите хубавите новини, а ние ще ви стискаме палци  Hug

# 267
  • София
Надежда,много се радвам за успеха ти  Hug Честито  Hug и всичко да е наред и да върви леко и безпроблемно до термин  Praynig Hug

# 268
Надежда, каква страхотна новина, миличка!   bouquetТолкова се развълнувах, все едно на мене ми се случва. Hug Hug Hug
Стискам палци за една лека бременност и пухкави бебче(та) на финала. Grinning

# 269
Ейййййййй, Надеждаа Simple Smile Страхотна новинаа!! Честитоо!!! Пожелавам ти много успешни и спокойни месеци напред и един невероятен финал!!!        bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet         

И честит празник на всички Simple Smile с пожелание за много такива хубави новини като на Надежда Simple Smile)))!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт