НПМГ

• 272 009
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 035
  • гр. София
Благодаря Simple Smile Аз разгледах сайта преди да питам. Там ги няма отговорите. Единствено разбрах, че има курсове, но не и нещо по- специално за подготовката, освен конспектите.

По химия не знам да има курс, мисля че никога не е имало. Има по Биология. Подготовката е по конспекта, който обявява НПМГ. Не разбирам за каква по-специална подготовка питате...............  Thinking
Точно това беше въпросът ми:
...
Как се подготвяха децата? По кои учебници и сборници?
Необходима ли е и допълнителна подготовка освен училищната.
....

Това, според мен, си зависи от детето - от неговата лична подготовка, от нивото на преподаване на съответния предмет в у-ще, на желанието му да учи усилено този предмет.........Госпожите по биология и химия обикновено знаят какво се изисква като знания за съответния вътрешен изпит. Подготвяйте се по посочените учебници, за Олимпиадите също. Можете да кандидатствате и с оценка от Олимпиада. В училище за годината трябва да има шестици. Предполагам, сте разбрали как се балообразува и в какво се състои вътрешния изпит? Моето лично мнение е че може и без допълнителна подготовка. Дано съм била полезна  Peace Ако нещо друго Ви интересува - питайте! 

# 1 036
Учебниците по които дъщеря ми се готви по биология са на Анубис и на Просвета. Ходи на курсовете  по биология в НПМГ. Там правят всеки път едни тестове, от които може да се готви за изпита, както и да провери пропуските си. Това е.

# 1 037
Здравейте,

имам една молба за съдействие към майките на деца, които са влезли с изпит по химия или биология.

Как се подготвяха децата? По кои учебници и сборници?
Необходима ли е и допълнителна подготовка освен училищната.
НПМГ организират ли някакви кратки курсове по химия и биология преди изпитите?

Дъщеря ми е в осми клас с химия. Не е ходила на допълнителни уроци, само 3-4 пъти на консултациите в приемното време на учителката й по химия в седми клас. Тъй като на пазара не се предлагат много помагала за подготовка по химия, купихме няколко книжки с тестове за външното оценяване по химия, биология и физика в седми клас. Въпросите по химия в тях са на по-ниско ниво от тези на изпита в НПМГ, но за тренинг вършат работа.

# 1 038
  • София
Благодаря много за отговорите bouquet

# 1 039
http://npmg.org/2014/10/14/седмица-на-програмирането/. Звучи много интересно ....

# 1 040
  • Sofia
Здравейте,
дъщеря ми има интерес към паралелката с профил география (сега е 7. клас).
Имате ли впечатления за обучението там? На сайта няма активен учебен план, по който да се ориентирам.
Децата участват ли в проекти, какви са извънкласните дейности?

# 1 041
На сайта няма активен учебен план, по който да се ориентирам.
Има, ама не е там, където пише " учебни планове".  Grinning

http://npmg.org/wp-content/uploads/2014/04/up_-2014_19.pdf

# 1 042
  • Sofia
Благодаря!

Уж гледах навсякъде, където се сетих...

# 1 043
  • гр. София
Дидева, а къде точно ги откри тези учебни планове? Искам да видя за по-задни години има ли?   Thinking Уж и аз съм гледала............. newsm78

# 1 044
Дидева, а къде точно ги откри тези учебни планове? Искам да видя за по-задни години има ли?   Thinking Уж и аз съм гледала............. newsm78
В кампания 2014, когато предстоеше кандидатстване на сина ми.

http://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2014/

# 1 045
  • гр. София
В кампания 2014, когато предстоеше кандидатстване на сина ми.

http://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2014/

Мда, за тази приемна кампания е имало, но за предните нямаше.  Sad Аз имам един учебен план, но има леки промени по него. Искаше ми се да имам актуален. Интересува ме плана за сегашните десетокласници, демек приемна кампания 2012, Биология с АЕ. Г-н Василев дали може?  Praynig Както и таблица за предметите, влизащи в дипломата през различните години и начина на изчисление.

# 1 046
  • София
Лейла формирането на дипломите с екселска таблица по специалности го има в сайта на за вас зрелостници   bouquet

# 1 047
Скъпи мами, питам вече за трети път. Моля, ако може някой да ми прати темите от общински кръг, независимо от кой град, аз съм от София, от предишни години (2011-2013) от олимпиадата по химия 10-12 клас. На сайта на МОН има качени теми само за областни и национални кръгове.  Много благодаря!    bouquet

# 1 048
Скъпи мами, питам вече за трети път. Моля, ако може някой да ми прати темите от общински кръг, независимо от кой град, аз съм от София, от предишни години (2011-2013) от олимпиадата по химия 10-12 клас. На сайта на МОН има качени теми само за областни и национални кръгове.  Много благодаря!    bouquet

http://www.duchem.info/olimpiadi.html

Тук има някакви теми, но са от София и най-вероятно ги имаш.

Може би в темата за олимпиадите повече хора ще прочетат питането ти, макар че видях че и в темата, която си пуснала няма отговори. Намирането на материали от общински кръгове на олимпиади е трудна работа. Евентуално някой учител по химия може да има подобна колекция.
Успех в търсенето!

# 1 049
  • гр. София

Мда, и аз търся за девети клас общински кръгове.

Общи условия

Активация на акаунт