На море в Гърция - 11

• 97 279
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ние сме В Торони и сме малко разочаровани. Сега ще ходим към Мармарас да видим как е положението. Само не знам като съм поискала оферта от Нестор за 7 нощи, дали ще има проблем да си тръгнем след 2 нощувки. Запознатите да споделят  Hug

# 286
  • София
Приятно море на всички които предстои!
Ние се върнахме вчера.
Кариди ми липсва най-много, и категорично не мисля, че българите са виновни за мръсотията по пясъка. Той се посещава както от българи, така и от гърци, македонци, сърби, румънци и какви ли още не. Аз не видях едно кошче на плажа, като изключим двата контейнера най-горе. Не видях и никой да чисти улиците на селото. Като цяло мнението ми е, че гърците изяло приемат това което притежават като даденост и не си дават много зор.

за пета поредна година ходя на Кариди и такава мръсотия като тази година никога не съм заварвала. връх на всичко ми беше използваният и старателно загънат бебешки памперс, пльоснат между колите, на 10 метра от контейнера за боклук.
тъй като нарастването на мръсотията абсолютно точно съвпада с нарастването на посещаемостта на района - всяка година има все повече чужденци, а тази година беше рекордно присъствието на балканските субекти - аз лично намирам, че двете неща са свързани.

потресох се от клоаката в горите около прословутия Портокали (Ориндж) бийч - навсякъде използвана тоалетна хартия, памперси, мокри кърпи и сред тях опънати нелегални палатки, за да се кефят на природата и изгледа....

такова нещо нямаше само преди няколко години. нашествието на скакалци-туристи скоро ще опоска и това хубаво кътче.

# 287
  • София
Привет от Вурвуру  Simple Smile

много приятно сме изненадани от Зинозис- zinozis.gr. Хазяина и много готин и разговорлив. Н и сме в апартаментче - две спални, малка кухничка с хладилник с камера - голям и котлони  и посуда, баня и в коридора гардероб. Две барбекюта има , там печка, кафемашина. Чисто е и постоянно чистят. Разкошна градина и сладурско плажче. Сега изчезваме да видим Кариди. хубав ден.

divna, как е плажчето ред Зинозис, че на снимките не се вижда добре? има ли морски таралежи и камъни?

# 288
  • Някъде на път....
Здравейте, ние тъкмо си идваме от Талата, Каламици. ИЗкарахме страхотни 8 почивни дни. Слънце, спокойствие, чистота. Ходихме на различни пажове, но най- харесваме 5 стъпки в пясъка, на около 7км от Каламици.
Препоръчвам го като място, а за деца е супер.
Звучи ми доста добре! Peace

# 289
  • София...........
Привет от Вурвуру  Simple Smile

много приятно сме изненадани от Зинозис- zinozis.gr. Хазяина и много готин и разговорлив. Н и сме в апартаментче - две спални, малка кухничка с хладилник с камера - голям и котлони  и посуда, баня и в коридора гардероб. Две барбекюта има , там печка, кафемашина. Чисто е и постоянно чистят. Разкошна градина и сладурско плажче. Сега изчезваме да видим Кариди. хубав ден.

divna, как е плажчето ред Зинозис, че на снимките не се вижда добре? има ли морски таралежи и камъни?

Пясъка е разкошен, няма таралежи, в началото около метър има малки обли камъчета, след това си е пясък. Плитичко в началото и бавно става към по-дълбоко, но не много.

# 290
  • Пловдив
jam, не споря че е чисто или мръсно, а че не само Ние българите цапаме.
По мое му беше мръсно, наистина. Всеки ден правих оборка на мястото на което слагахме хавлии и събирах завидно количество фасове и кърпички.
И все пак, желателно е да бъдат поставени някакви кошчета долу, освен контейнерите горе. Желателно е да се почиства плажа, въпреки цапащите субекти. Тъжно е когато един българин се пошегува с мен като ме попита от чистота ли съм? И все пак направи предположение, че боклукчиите стачкуват.
Хубаво е там, искрено ти завиждам че познаваш това място като по-добро. На мен въпреки всичко ми хареса и такова, но си иска човешка ръка да пипне а не да чакат само майката природа да дава. Изключително море и уникален климат. Няма как да опиша на близките ми какво е море като езеро, няма вятър, вълни, няма камъни, миди, водорасли.
Бог дал, ама малко акъл им спестил на гърците.
Скрит текст:
А в тази връзка над Вурвуру има една вилна зона. Последно не разбрахме Кариди ли се казва или това е същинското Вурвуру, а останалото долу е било вилна зона, което е прераснала в хотели и студия. Та там е повече от райско. Къщи на по 3-4 етажа, всяка с няколко декара двор, тротоари (забележете) и канализация. Никой не продава, няма хотели или къщи под наем. И понеже района е много стръмен имаше стълбички от високо, долу до морето до малки заливчета, имаше каменни пейки поставени на места с приказен изглед, за да посрещнеш изгрева. Навсякъде килим от борови иглички и сянка. Наистина рай!

# 291
Ние се завърнахме от Сани бийч клуб. Почиваме там за поредна пета година. Grinning Смело мога да кажа, че това е нашето място, което покрива всички наши изисквания и претенции за добра и ползотворна почивка. Нямам нито една забележка към храна, чистота, обслужване, плаж, персонал, море, басейни, стаи и т.н . Grinning
Догодина живот и здраве сме пак там.

Oбмисляме да разнообразим следващото лято със о. Скиатос. За това с нетърпение чакам разказите на Anna bel. Hug
Най-вече ме интересува добър хотел без изхранване, таверни с вкусна храна и хубави плажове.

# 292
   Франи, нещо не мога да се разделя със Скопелос, та да ида на Скиатос! Леко си удължаваме престоя тук. А Скиатос,живот и здраве, ще е десерта другата седмица. Ще разкажа по-подробно впечатления, но сега някак не успявам да се събера. С две думи - Халкидики ме загуби като фен. Не мога да си простя,че толкова много години съм пропиляла в обикаляне на едни и същи места по Халкидики дори и тогава, когато вече са ми били до болка познати, когато се пренаселиха, побалканчиха в лошия смисъл на думата и чистотата започна яко да им куца.
  На разстояние малко повече километри и не много повече пари видях толкова нови неща, зашеметяваща красота и най-вече - друг дух! Сигурна съм, че и Скиатос няма да ме разочарова.
 Няма как-видях го отферибота! Hug

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 20:32 от Anna bel

# 293
С две думи - Халкидики ме загуби като фен. Не мога да си простя,че толкова много години съм пропиляла в обикаляне на едни и същи места по Халкидики дори и тогава, когато вече са ми били до болка познати, когато се пренаселиха, побалканчиха в лошия смисъл на думата и чистотата започна яко да им куца.
Подкрепям 100%. Моето мнение е подобно,като изключим Сани бийч клуб. Там ще ходим и следващите години, а и мисля, че няма опасност от побългаряване.
Иначе, не сме били на много места в Халкидики- само в Афитос и Торони/за да видим Ситония/,но сякаш нямаме желание за други места там. Бяхме и на о.Корфу, хареса ни много, но не мисля да повтаряме. Предпочитам на обходим други острови.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 21:48 от Фран Джонсън

# 294
Аз съм била на Тасос, Макриамос е много добър вариант за деца, но базата е малко стара. Иначе съм била в Порто Куфо, много приятно място и сега на Каламици. Преди няколко год бях на Атон, 3 ръкав, в Eagles Palace http://www.eaglespalace.gr/ Бяхме служебно. Много красиво и приятно място. Но доста висок стандарт, не е за нас с децата сега.

# 295
  • София
Да кажа за Лагомандра бийч - много сме доволни. Чист, поддържан комплекс, с любезен персонал в т.ч. и българи. Голям плаж и шезлонги, и със свободни зони. Малко хора - хареса ни. Водата кристално чиста, сравнена с Вурвуру там е мътилка. Фамилната стая е много удабна за семейства с 3-4 деца. Басейните - чисти, спокойни, шезлонги има по всяко време.  Храната - закуската много добра, вечерята - добра. В комплекса има мини маркет, таверна, снек бар, бийч бар, детски кът. Страхотно е за каране на тротинетка, защото има един наклон и моите се кефиха зверски. За 7 дни 3 пъти ни смениха чаршафите и кърпите. Нет - безплатен, приличен (има и на плажа). Забележка - пясъкът е едър, но на 2-рия ден се свиква; много сърби - по-шумни и от нас са, а нашето семейтво е шумно повярвайте  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.
Неос Мармарас - хубаво градче, но претъпкано. Няма тротоари, което мен като 3-детна майка изобщо не ме изкефи.
Ориндж бийч - гъз връз глава и крак в уста. Освен тюркоазената вода май вече други предимства няма.
Вурвуру - бих прекарала тами 3-4 дни, но определено това не е моят тип почивка  Crossing Arms Naughty Whistling- да готвя и да мажа филии. Става за 3-4 приятелски семейства - децата да беснеят по поляните на къщите, да ходят за риба, вечер барбекюта и кръчмета и макс 5 дни така. Изядоха ни комари.
Псароянис апарт хотел , Вурвуру - добро е и това на плажа и това над улицата. Готини собсвеници, просторни студиа, пускат дом. кучета. Ние  във Вурвуру бяхме на гости на приятели, но те ходят по 2-3 пъти всяко лято. Плаж - малък, но много подходящ за деца много ситен пясък и поне 50-80 м навърте е яко плитко. Има множество плажове околовръст, но в селото няма какво да се прави.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 20:58 от bibi

# 296
  • София
Разгледахме Елеа вилидж и Атена палас - първият е само за възрастни вече и е прекрасно място да избягаш с любимия за 4-5 дни. Втория е леко занемарен и старичък и отпред наистина почти няма плаж, но пък околовръст има бая красиви плажове, единият почти го докарва на цвят с Портокали бийч.  Mr. Green
Никити - типично гръцко селце. Не съм впечатлена.

# 297
Да, извън селото се пада Асса Инн и под него е каменист залив, а пясъчният плаж пише, че е на 100м. Щом в самото село няма къде да се разхождаме, то тогава ще отскачаме до Агиос Николаос и Никити. Иначе ние точно спокойствие търсим и красиви гледки  Simple Smile За първи път ще ходим на гръцкото море и се надявам всичко да мине, както трябва, да бъдем така впечатлени, както и повечето от вас. Ще се радвам на още мнения относно комплекса.

Асаин е разположен на висок каменист хълм, над 50 м над морето. Самотен хотел, малък собствен басейн. На-близкият морски пясъчен плаж е на около 700 м в посока Пиргадика, който принадлежи на хотел, разположен на шосето. В обратна посока има други пясъчни плажове, но са трудно достъпни поради висока денивелация. Шосето, по което се върви е тясно, стръмно и не предполага пешеходство. Таверните на Пиргадика  са на около 2 км и плажа на градчето-на още 1 км. Никити и Агиос Николаус са на около 25 км. На 3-5 км от Асаин има вилно селище, не му помня името, с отворен пясъчен плаж. Като цяло мястото е изолирано и за подобни пари има доста по-добри , според мин предложения в региона.

# 298
Привет и от мен, сега се връщам от къмпинг Лакара. Той става, а плажчето му е страхотно:)

# 299
  • София
Подкрепям с две ръце положителните мнения за Сани, това е единственото място на което бих отишла отново на Касандра. Ситония обаче ми допада повече със закътаните си местенца и възможността да си единствен на целия плаж  Mr. Green

Не бих повторила Лагомандра обаче, не е лош комплекса, чист, поддържан, стаите са големи и хубави, но не мога да кажа същото за храната... когато отивам на морски хотел, очаквам на вечеря да има поне 2-3 рибни/морски ястия, иначе идеята за HB се обезсмисля, ние пропуснахме вечерята няколко дни, беше една и съща всеки ден.

За Портокали бийч, мога да кажа, че е най-красивата малка лагуна която съм виждала и е ужасно да видиш в какво са я превърнали, от шезлонги не може да се стигне до водата  Sick

Общи условия

Активация на акаунт