МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 692
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Merelenda, благодаря ти за доверието!

Тази година направих два козунака с по 900 г брашно, като единия направих на руло и много ми хареса. Сигурно за втора година не се тормозя с тези козунаци изобщо. Машинката си свърши нейната работа, аз моята. Нито съм активирала маята, нито съм затопляла помещението, както пише в по-старите рецепти. Само млякото затоплих леко. Първото тесто го пуснах да се меси два пъти и после оставих да втасва, а при второто машинката реши, че ще меси без да спира и докато се разберем с нея, се отказах да меси втори път. Аз съм си виновна, щото я спрях два пъти, за да обера брашното (дразнеше ме, че не може да си го вземе) и тя ми се разсърди. Като изключих за 25 мин. от тока, се оправи (Мулинекса Simple Smile). Ако не бях информирана от форума какво се прави в подобни случаи, много щях да се притесня.

# 481
  • Sofia
как се правеше качамак в хлебопекарната, преди време някой беше писал, но не мога да го намеря

# 482
качамак се прави в тенджерата на котлона - като заври водата и започваш да прибавяш по малко цар.брашно. бърка се постоянно докато качамака започне да се отделя от стените на тенджерата.
в хлебопекарната как ще постигнеш това ? трябва ти висока температура и постоянно бъркане.
докато температурата може да я постигнеш някак си (аз се съмнявам) чрез програма печене , то бъркането как ще стане  newsm78

# 483

bongo_2007, в поста на Nevena Virolan и надолу в другите и, има за качамаци в машината, сетих се, че ми беше интересно, когато четох. Peace

# 484
Ми той качамака става за минутки на котлона. Тя машината не може да загрее за толкова време, че и да ври вътре, и да се бърка.
Да не би да става въпрос за някакъв хляб с царевичен грис?

# 485
Simple Smile А и колко време ще трябва да се измие казанчето... след качамака  newsm78, дори да има програма за него. И аз си помислих, че става дума за просеник, примерно, но и него не бих правила в машина (защото е братче на содената питка;  Peace и на мене ми беше интересно как би станала содената питка в хлебопекарната и успях да я направя, но дотам).

Вчера правих нещо като лучник (някой да не се хване за името...) - тутманик, но само със задушен праз (без сирене и яйца), защото имам много за оползотворяване. Половинката много го хареса, защото попита дали това трудно се прави  Laughing. Да речем, че е интересно за проба, но следващия ще си бъде със сирене и яйца.

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 20:06 от Анонимен

# 486
то е нещо като соевите кюфтета и истинските кюфтаци. все е кюфте , ама вкуса .... hahaha
та и с качамака навярно е така. качамака се прави с царевично брашно. поне така се знае. другото са разновидности. за да се "строшат кокалите" на цар.брашно е необходима вряща вода, бъркане и известно време. все пак за 4-5 мин няма да стане. поне така си мисля.
ако забелязахте в рецептата се споменаваше да се прави на нормална програма или тази за сладко/лютеница (не си спомням). все си мисля,че тяхната продължителност е по-голяма от 4-5 мин.

# 487
И аз да се похваля с тутманика от днес  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.msg25145842#msg25145842 
Пуснах го в другата тема защото е с квас.

# 488
Ето и ръжено-пшеничения хляб с хмелов ръжен квас от вчера   chef

И разреза от днес bowuu

Стана отличен - влажен, тежък и засищащ с превъзходен наситен аромат и вкус.  Joy

# 489
Здравейте,
Искам да ви попитам как съхранявате хляба приготвен в хлебопекарната? Аз завих първия си хляб в пазарска торба от плат, но ми се струва че бързо изсъхна така. Други идеи?

# 490
Аз лично след като изстине напълно го завивам в ленена кърпа и го слагам в найлонова торбичка.  Thinking

# 491
Големи красоти.

Да питам нещо за таймера. Времето, което задавам е това, в което искам да бъде готов хляба или това, в което започва въобще програмата.
Не знам дали някой ти отговори,но при мен днес се наложи да използвам тази функция и пишеше че се отлага като се зададе крайния час в който хляба да е готов.В 7,30 сутринта го нагласих за 17,45 хляба да е готов, като ми показа че крайния продукт ще е готов след 10 часа и 15 минути.Програмата ми е 3,15 мин,така че го отложих със 7 часа.

# 492
bobson4e, нямаш милост никаква към диетуващите. Crossing Arms Peace

анима, след като изстине върху скарата, го слагам в хартиен плик. Понеже вкъщи не се яде много хляб на 2 рия ден го прибирам заедно с хартиения плик в найлонова торбичка, защото иначе изсъхва бързо, а вече правя хляб веднъж на 4-5 дни. Peace

# 493
Аз моя го нарязвам на 4, всяка четвъртинка в найлоново пликче и във фризера. Всеки ден си вадя по 1 торбичка - хляба е като току що изпечен!

# 494
А, mama Tin, това е интересно. Как го размразяваш после - в хладилника, или на стайна температура? Не съм замвазявала хляб до сега, а и с квас не знам дали не би променил вкуса си, но не пречи да опитам. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт