Зависимости между любовта и външния вид

• 92 142
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 870
Защото отговарям на поста ти, в който сравняваш тутманик и палачинки от ... забравих какво беше, но в твоя контекст означаващи еманация на буламача. На мен ми прозвучаха доста вкусно.  Laughing

Не съм те разбрала, защото не намирам класическите палачинки с бяло брашно и масло за нездравословни, а за съвсем нормална храна, каквато всъщност са. Но има полудели хора, които променят традиционните рецепти, за да ги наричат здравословни, като дори ефектът може да е обратен, както като смениш маслото за готвене със зехтин, а вкусът непременно ще пострада.
Християния, да, сос бешамел е добър пример също.
Заниманията с йога имат благоприятен ефект върху метаболизма, назад съм дала и линк за който има интерес.

Та кое му е нормалното на тестяното, особено пък когато е бяло брашно Wink

# 871
  • София
Защото отговарям на поста ти, в който сравняваш тутманик и палачинки от ... забравих какво беше, но в твоя контекст означаващи еманация на буламача. На мен ми прозвучаха доста вкусно.  Laughing

Не съм те разбрала, защото не намирам класическите палачинки с бяло брашно и масло за нездравословни, а за съвсем нормална храна, каквато всъщност са. Но има полудели хора, които променят традиционните рецепти, за да ги наричат здравословни, като дори ефектът може да е обратен, както като смениш маслото за готвене със зехтин, а вкусът непременно ще пострада.
Християния, да, сос бешамел е добър пример също.
Заниманията с йога имат благоприятен ефект върху метаболизма, назад съм дала и линк за който има интерес.

Та кое му е нормалното на тестяното, особено пък когато е бяло брашно Wink

Ами просто е вкусно

Скрит текст:

# 872
Вкусно не значи, нито нормално, нито здравословно.

# 873
  • София
Вкусно не значи, нито нормално, нито здравословно.

Че то кое е вече здравословно - няма такова понятие. Нито млякото е мляко, след като не се разваля месец. Нито месото е месо, след като ги блъскат животните с антибиотици и всякакви други средства, за да има повече месо. А дори и да отглеждаш сам плодовете и зеленчуците - да не би почвата да е чиста

# 874
Почвата в България е чиста мисля . Нали дори се обсъждаше България да стане производител и износител на еко плодове и зеленчуци , именно поради тази причина, защото на запад е толкова натровена , че и 10 години да не я били обработвали пак нямало да е като нашата . Особено като си купиш малка селска къща с дворче, чиято земя никога не е била обработвана за промишлени цели.

Бяло или черно брашно стига да е чисто и без добавки и тн. все тая според мен , най-вече че черния хляб който продават е на 90 % оцветен .

Здравословно далече не значи безвкусно , аз съм правила и баница с зехтин , вкуса се подобрява . Пита се защо на мазно и калорично му се викало нездравословно , сигурно защото не е здравословно да си дебел . Аз питам защо на здравословно му се казва безвкусно . Аз като изям нещо тежко и "нездравословно " и да ми в вкусно докато го ям , после ми става тежко . Ако изям нещо хубаво и полезно , ми е лекичко на стомаха, енергия имам направо фъркам хаха  Grinning

# 875
Аз ако ям описаното по-напред дневно меню, включващо петкратно хранене и то още от сутринта, ще кача 3 кг само за седмица. Друг е въпросът, че аз не вървя по 10 км...

# 876
  • София
Не знам защо калоричното честно се приравнява на нездравословно, а мазното на вредно. Бих предпочела един калоричен залък вместо 3 диетични.
Тутманикът с 3 вида мазнини може да е гаден, но се обзалагам, че не по-малко гадни са пълнозърнестите палачинки със зехтин, гарнирани с пестил от джанки. Все е похабяване на продукти. Или торта, ама да е полезна, че ще е за детски рожден ден - от тиква, фурми и канела, върху основа от овесени ядки (пълнозърнести).

Гледай златната среда, а не крайностите. Естествено, че ястие приготвено със солидни количества масло, сметана, сирене и мас за цвят не е полезно. Но маслото не е вредно само по себе си, палачинки без масло не стават, а оригинално палачинките от Бретан, които са най- хубавите изобщо се правят с наполовина типово брашно, не за диетично, а защото са по- вкусни така. И шоколада е полезен и има магнезий и тн. Всичко е в дозата, а и в органицма
Защо полезно се приравнява на безвкусно?

Не знам защо, аз не го приравнявам, както си го приготвиш е. А и смятам, че няма връзка между калории и полезност.
пп: и защо под мазно все разбирате нещо тестено с половин кило олио или мас, а не, да кажем, крем брюле, който изобилства от животински мазнини, има и захар доста. Само пример за вкусен мазньоч.
Крем брюле се приготвя от сметана с  35% масленост и 60 гр захар в крема и толкова за изгаряне отгоре, но това е за 4 порции, не за една. И е десерт, то е ясно, че е калоричен, но не е по- малко калоричен от стандартния кекс, който се прави у нас с чаша и половина олио и чаша и половина захар (средно). Има сладкиши с по- малко мазнини и по- малко захар, които също са много вкусни, едно Брауни, например, няма друго освен натурален шоколад, брашно и ядки.

И няма нужда всичко да е мега здравословно и диетично, но има храни, от които може да се премахне излишното без да пострада вкуса. Няма нужда една супа да се приготвя със 100 мл мазнина, като може с две лъжици. Такъв тип неща имах аз предвид. Иначе човек има нужда и от мазнини, но за възрастен дозата масло е чаена лъжичка на ден и то заради сърцето и артериите, на за друго.

# 877
Простете невежеството ми, но според моите бегли познания пълнозърнестите храни са богати на фибри, а фибрите не способстват за отслабване, а за прочистване на системата. Тоест, ядейки пълнозърнесто, човек отслабва, защото не се нахранва, само си пълни стомаха с нещо, което после отива знаете къде, без да е усвоил полезни вещества.
Човек се храни, за да може организмът му да регенерира - клетките се подменят постоянно. Също така засищаща храна не значи такава, от която имате някаква полза - това е храна, която просто изпълва стомаха, отделят се всичките му там ензими и сокове за храносмилане и усвояване на вещества, обаче просто няма какво да се усвои. П.П. И мисля, че точно от това се получават киселините - като няма с какво да "взаимодействат".
В тази връзка намирам човек, който е луд на тема здравословно гладуване и избягване на закуска за не съвсем в час. Сори. Това не е храна, а обем в стомаха.

# 878
Мда, таковахте таковата на диетологията в частност и на мъдростта, предавана векове наред. Как беше..."Закуската изяж сам, обеда сподели с приятеля си, вечерята дай на врага си." Тъкмо сутрин е необходимо да се закусва и овесената каша е перфектен и здравословен избор. Не е диетична, да, две лъжици мюсли с мляко биха били по-вкусни и по-пришпорващи перисталтиката. И пак са овес, ако момичето държи да го консумира. Обядът и двете закуски, както и вечерята на Християния също звучат съвсем диетично. Супа или салата...защо не и двете?! Доматена супа и шопска салата, че какво му е многото? Или защо не 150-200 г спанак с ориз/ булгур/ яйца, примерно? И чаша кисело мляко? Или картофи на фурна с порция пилешко? Или зеленчуци на тиган с парченце сирене? Какво толкова има в тази храна? Просто не ми се вярва наистина дни, седмици, месеци наред да се изхранвате по веднъж на ден /това ме впечатли/ или умишлено да не закусвате /което е във висша степен нездравословно, особено за притежателите на гастрит, язвена болест, ГЕРБ - това който си го има, знае какво значи/. Милички, нима не си позволявате парченце торта веднъж на два месеца? Нима няма да хапнете козунак, курабийки, агнешко с ориз/ дробсарма по Великден? Нима като се съберете с приятели, не похапвате пържени картофки и бира наред със салатите? Като ви дойдат гости или ги поканите навън, какво поръчвате?
И аз съм карала на лист зеле дневно, че и без него, и аз се старая да се храня здравословно и смея да твърдя, купувам най-качествените продукти. Маргарин, бял хляб, сирене с палмова мазнина, калпави меса и пр., пресни колбаси, както и повечето сухи вкъщи не влизат. Но пък да си лиши човек семейството от нормална, балансирана храна, извинете, ми се вижда не съвсем леко извратено. Не се заяждам с никого, просто не ви вярвам Sunglasses.

# 879
Айви говорим за диета, не за здравословно хранене! Мацката иска да свая кила  Laughing

# 880
Тва със закуската ми е любимо..)

Кой е казал, че трябва да се закусва??

Това са традицци от вековете, когато се е закусвало към 8 сутринта, но след като си станал за работа към 04-05 ч.. а не веднага..)

# 881
  • София
Никакво закусване. До 14 часа на кафета и цигари, после се биеш в гърдите как не качваш килограми и си фиданка.

# 882
Това явно трябваше да бъде иронично..))

Тц..
Сутринта започвам с кафе, после фреш, по някой време евентуално плод и тн..
Огладнявам към 12-14 ч. После може през деня още няколко пъти да огладнея, както дойде.

# 883
  • София
Мда, таковахте таковата на диетологията в частност и на мъдростта, предавана векове наред. Как беше..."Закуската изяж сам, обеда сподели с приятеля си, вечерята дай на врага си." Тъкмо сутрин е необходимо да се закусва и овесената каша е перфектен и здравословен избор. Не е диетична, да, две лъжици мюсли с мляко биха били по-вкусни и по-пришпорващи перисталтиката. И пак са овес, ако момичето държи да го консумира. Обядът и двете закуски, както и вечерята на Християния също звучат съвсем диетично. Супа или салата...защо не и двете?! Доматена супа и шопска салата, че какво му е многото? Или защо не 150-200 г спанак с ориз/ булгур/ яйца, примерно? И чаша кисело мляко? Или картофи на фурна с порция пилешко? Или зеленчуци на тиган с парченце сирене? Какво толкова има в тази храна? Просто не ми се вярва наистина дни, седмици, месеци наред да се изхранвате по веднъж на ден /това ме впечатли/ или умишлено да не закусвате /което е във висша степен нездравословно, особено за притежателите на гастрит, язвена болест, ГЕРБ - това който си го има, знае какво значи/. Милички, нима не си позволявате парченце торта веднъж на два месеца? Нима няма да хапнете козунак, курабийки, агнешко с ориз/ дробсарма по Великден? Нима като се съберете с приятели, не похапвате пържени картофки и бира наред със салатите? Като ви дойдат гости или ги поканите навън, какво поръчвате?

Тази драма откъде дойде? Shocked Като иска някой да отслабне намалява храната и не яде торта, козунак и курабийки. Но колко пъти в живота се налага това, на мен ми се е налагало веднъж за целия ми живот, през останалото време се храня нормално и ако прекаля правя разтоварващи ден- два на плодове, салати и ядки, и всичко е ок. Правилно не ти се вярва, дни седмици, месеци да се храним по веднъж на ден, не знам къде ги четеш тези неща?! Като здравословна и балансирана диета посочих 90 дневната, при която основните хранения са две, а през останалото време можеш колкото пъти пожелаеш да ядеш плодове или зеленчуци, пред три дни можеш да ядеш сладкиши и тестени. Като заподскачате така изведнъж...

Никакво закусване. До 14 часа на кафета и цигари, после се биеш в гърдите как не качваш килограми и си фиданка.
Хората, която ядят веднъж дневно най- много трупат, по мои скромни впечатления. Аз не закусвам, защото не обичам, просто не съм гладна сутрин, което има разумно обяснение, защото вечерям по испански в 10- 11 вечерта. Ако човек вечеря в 7 до 7 сутринта вероятно ще е гладен, аз огладнявам в 12, преди това пия мляко с кафе, дори може да се брои за закуска.  Laughing И ако ям тутманици по цял ден и без да закусвам ще качвам, няма начин. Wink

# 884
Закуската е най- важното ядене за деня, питай който си искаш специалист по хранене Wink
Препоръчително е хранене в 8, 10 , 12, 16, 19 часа.

Общи условия

Активация на акаунт