Гобленарска Коледна игра 2013, тема 2

• 31 418
  • 745
  •   1
Отговори

Край елхата

Дядо Коледа, къде се бавиш
в тази бяла зимна нощ?
Гледай да не ме забравиш
да не дойдеш с празен кош.

Мило птиче от елхата
разпери крилца, хвръкни,
доведи го със шейната
през поля и планини.

Грей по-силно ти, звездичке,
ярко, ярко заблести -
от високата елхичка
пътя му насочвай ти.

Дядо Коледа, къде се бавиш,
нищо, че си доста стар,
бързай да не ме забравиш,
гоблен искам – хубав дар.

Лъчезар Станчев (с дребна корекция от Виктория)

Весели празници!

Правила на играта:

1. Всеки получава по едно другарче.
2. Всеки подготвя и изпраща на своето другарче 3 неща:
2.1. малко изработено бродирано подаръче (картичка, малка бродерийка в рамка, торбичка, кошничка или каквото друго ви хрумне)
2.2. шоколад (ако се намерят другарки, които не обичат шоколад, може да им се изпрати нещо друго сладко)
2.3. малка коледна комплектовка (за играчка, за украса или пак за каквото друго ви хрумне)
* Идеята е да е малко и символично, но да стопли сърцето на другарчето на този хубав празник, затова моля, не надхвърляйте уговорката, за да не се чувстват останалите зле на празника.
3. Записването ще бъде до 25.10.2013 включително. Тегленето на следващия ден (в зависимост от ранобудността на организаторката часът може да варира)
4. Подаръците се изпращат през седмицата 9.12 - 13.12, за да пристигнат при другарчетата преди Коледа и да бъдат ушити и поставени за украса още тази година. Изключение правят другарчетата, които изпращат от и за чужбина, които ще изпратят по-рано

Предишната тема: 1

# 1
  • Балчик
Пу първа. Мерси, Вики, за темичката.

# 2
Пу втора.
Аз днес опаковах подаръка, че повече да не се изкушавам от шоколада.
Аз пък днес оформих бродерийката си в това, което си бях намислила за другарчето. Шоколад ще купя по-нататък че вече съвсем ще се търкалям...

# 3
  • София
Благодаря за новата темичка, много хубаво начало на едни прекрасни емоции     bouquet

Искрено се смях на поста на Добри от предишната темичка  Mr. Green hahaha

Да се отчета: готова съм с подаръчето за другарчето, утре ще го оформям. Много съм доволна и от това, което ще пратя за ушиване  Embarassed

Няма да повярвате, но да избера два дребоса, да ги ушия и да прехвърля единия в РМ ми отне 2 седмици  ooooh!

Още веднъж казвам другарчето да не чака шоколадница от мен  Simple Smile. Вие добре се отракахте     bouquet, но аз нямам нито способности, нито материали, шоколадът ще е опакован по друг начин Simple Smile  

# 4
Вики, благодаря за новата тема!   bouquet

Аз почти уших подаръка за другарчето. Шоколада е купен, купила съм и подаръка за ушиване. Мисля да опаковам около 7-8 декември. Шоколадница няма да правя, имам друга идея, но ще я запазя в тайна  Whistling

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 18:48 от pavlina&mima

# 5
  • София
пльок, на първа страница... скоро не ми се е случвало  Laughing

И аз ще опаковам по друг начин... Предполагам, че ще се спровя технически с една шоколадница, но щом започнаха да ми се изяждат конците/от кучето/, не знам какво може да сполети картоните и хартиите...Няма да рискувам....

# 6
И аз тука. Надявам се тази седмица да съм готова с подаръка - комплектоването и оформянето на картичката.

# 7
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Аз почти уших подаръка за другарчето. Шоколада е купен, купила съм и подаръка за ушиване. Мисля да опаковам около 7-8 декември. Шоколадница няма да правя, имам друга идея, но ще я запазя в тайна  Whistling

+1

да не се моря и аз да пиша същото  Crazy

Crazy ама голям музикален поздрав видях  Crazy само не запомних коя палавница го пусна  Laughing

# 8
   Не участвам в играта,но не ми пречи да се наредя на първи ред ,за да виждам по-добре подаръците!

# 9
  • sf
Айде и аз тук  Mr. Green
Мерси за темата.
Имам идея за оформяне, почна ли, за ден съм готова  Joy

# 10
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
И аз имам напредък, вече избрах нещата за другарчето, утре ще си ги получа и запретвам ръкави Simple Smile

Искам да поздравя всички, които са приготвили нещата за благотворителния базар. Прекрасни са!

Много благодаря за поздрава, много музикални "камбанки" имат тези момчета Simple Smile

# 11
Е как иначе ще ви стане коледно?Реших да ви поздравя . Laughing

# 12
 идааааа   animal037

тук съм!  Hug

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 20:23 от delfin4e

# 13
А на мен ми е скучноооо... Подаръкът ми ще мухляса вече в тоя плик  Mr. Green

# 14
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А на мен ми е скучноооо... Подаръкът ми ще мухляса вече в тоя плик  Mr. Green

направи още един Peace