Гобленарска Коледна игра 2013, тема 3

• 9 995
  • 121
  •   1
Отговори

Край елхата

Дядо Коледа, къде се бавиш
в тази бяла зимна нощ?
Гледай да не ме забравиш
да не дойдеш с празен кош.

Мило птиче от елхата
разпери крилца, хвръкни,
доведи го със шейната
през поля и планини.

Грей по-силно ти, звездичке,
ярко, ярко заблести -
от високата елхичка
пътя му насочвай ти.

Дядо Коледа, къде се бавиш,
нищо, че си доста стар,
бързай да не ме забравиш,
гоблен искам – хубав дар.

Лъчезар Станчев (с дребна корекция от Виктория)

Весели празници!

Правила на играта:

1. Всеки получава по едно другарче.
2. Всеки подготвя и изпраща на своето другарче 3 неща:
2.1. малко изработено бродирано подаръче (картичка, малка бродерийка в рамка, торбичка, кошничка или каквото друго ви хрумне)
2.2. шоколад (ако се намерят другарки, които не обичат шоколад, може да им се изпрати нещо друго сладко)
2.3. малка коледна комплектовка (за играчка, за украса или пак за каквото друго ви хрумне)
* Идеята е да е малко и символично, но да стопли сърцето на другарчето на този хубав празник, затова моля, не надхвърляйте уговорката, за да не се чувстват останалите зле на празника.
3. Записването ще бъде до 25.10.2013 включително. Тегленето на следващия ден (в зависимост от ранобудността на организаторката часът може да варира)
4. Подаръците се изпращат през седмицата 9.12 - 13.12, за да пристигнат при другарчетата преди Коледа и да бъдат ушити и поставени за украса още тази година. Изключение правят другарчетата, които изпращат от и за чужбина, които ще изпратят по-рано

Предишните теми: 1, 2

# 1
Тогава да се похваля тук, че имам същото чорапче, което показа Бачийска от Бяло цвете. Също имам списание от Надето, към него подарък - комплект за бродиране на герой от филмчето "Таласъми ООД". Снимки нямам, мога да покажа след ваканцията на децата, че сега събирам багажи.

# 2
Записвам се да следя извънредните коледни подаръци  Simple Smile Моето пингвинче е почти готово остават малко контури и френските възли  Simple Smile

# 3
И аз да се запиша тогава. Със сигурност има още какво да се види  Peace
Носферата, много интересен разказ, да не казвам, че първоначално се чудех какъв е този народ Питки  ooooh!

# 4
Одобрявам новата темичка има какво да се гледа  Heart Eyes

Скрит текст:
пък и имам шесто чувство
Скрит текст:
че това не е всичко
Скрит текст:
и преди малко ми звъннаха от работилницата на Дядо Коледа да ми се извинят, че са се забавили с изпращането
Скрит текст:
всички джуджета били ангажирани с на Бачийска пратките  ooooh! #Crazy
Скрит текст:
и всъщност Дядо Мраз  santa2щял да се притече на помощ за да стигнат почти всички изненади навреме  Whistling

# 5
Записвам се и аз. Днес отсъствах почти цял ден, но сега се опитвам да наваксам. Имам два неочаквани подаръка- от Дечко 95 и от Аня 1. Ще снимам и ще покажа, но искам първо да погледна подаръците на Бачийска. След това ще редактирам този пост и ще ви ги покажа.

Такаааа ето с какво ме изненада Дечко 95. Не съм снимала опакования подарък защото отидох до пощата веднага след като излязох от вкъщи и нямаше да издържа да разнасям големия пакет без да знам какво има вътре

Благодаря Дечко за жеста.
Имаше и пакет за Виктория- естествено тя си го сложи под елхата и ще го отвори на 25-ти.
За следващата пратка имах СМС от еконт, та след пощата се отправих към офиса на еконт. Там ме чакаше пратка от Аня 1. Ето и нея

Благодаря ви момичета! Искам да уточня че бях другарче на Дечко в миналогодишната коледна игра, а на Аня в играта за РД. Явно и на двете им харесва да съм им другарче и да ми подготвят подаръци... Опитах се да ви се реванширам. Дано успея и аз да ви зарадвам.

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 22:11 от Роси 123

# 6
  • Троян
Записвам се с първото ушито чорапче от lilli kan , не изпрано ,не гладено,неоформено  Embarassed И се чудя как да оформя,то не е много голямо,мислех за гръб да ползвам бял филц  newsm78 вие какво мислите?

# 7
Албенка, чисто от практична гледна точка те съветвам да сложиш цветен филц- или розово или зелено- такива нюанси, каквито има в бродерията. Дечицата ти са малки и ще ги пипат доста и белия филж ще се зацапва лесно, а не е препоръчително често да ги переш. Ако е цветен по- няма да личи като се изцапа от пипане. Но това си е мое мнение.

# 8
  • София
Да се цопна и аз тук Wink Поздравявам всички за подаръците, много са хубави всички - и в играта, и извън нея! Simple Smile
Надявам се на мааалко свободно време, за да си довърша минито от Целуфка, но уви - няма да е преди Коледа най-вероятно Sad

# 9
  • София
И аз тук  Peace да не ви изпусна красотите.
По повод предната тема или по точно края, аз съм съгласна другарчето ми да ме критикува.
1. За да се поуча от грешката си.Аз няма да се обидя, дори напротив за следващата игра ще се постарая още повече.
2. Лично първо направих един екземпляр за да видя как ще стане и да не се изложа, после направих основния подарък. И то само защото за първи път правя подобно нещо. За което благодаря на Роси, че ме изтърпя и ми даваше съвети.
3.Знам че подаръка не ми е перфектен, но съм дала всичко от себе си за да си зарадвам другарчето. Даже си мислех да и купя на Ели още едно мини- за компенсация, че не съм направила шоколадница и че топката ми не е перфектна. Но исках да не ми се карате, че подаръка ми не е по регламент  Peace

# 10
  • София
И аз да се запиша , и се извинявам на моето другарче Диана_ат, че не мога да си ушия подаръка все още. Много си го харесвам, обаче бях заседнала с едни коледни топки за приятели и ето Коледа тропа на вратата, а аз не съм почнала нищо.. Но при първа възможност ще си го избоцкам.

# 11
И Радослав е готов с неговото подаръче от Креми. Снощи го довърши, уши контура и ми даде да му направя два френски възела. Докато ги правех забелязах че е пропуснал на едно място малко контур. Мислех си че още снощи го е оправил и го снимах преди малко , за да ви го покажа, но на снимките видях че не е. Е, ще трябва да изчакате да си изпие кафето и да се разпише в игрите си и тогава ще го оправи. После ще пера, гладя и сглобявам, защото той не се занимава с такива неща, а само шие. Аз обаче съм на работа чак до 28-ми вкл., но ще се постарая да намеря свободно време и да го оформя.

# 12
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Blush и у дома има подаръче извън играта Blush

шерлок  Hug  Heart Eyes Hug  след всичките черни серии напоследък (не само в играта) твоето подаръче снощи ни зарадва толкова много, че ни накара да се смеем като деца и да ровим в пликчетата и пакетчетата в търсене на съкровища така, както не сме го правили от години Hug БЛАГОДАРЯ ти! много, много  Hug Hug Hug

няма да описвам съдържанието, защото ще трябва да заема цяла страница, но сега старателно ще прибрала всичко, докато малкия змей спи, и щом се върнем у дома ще наснимам Heart Eyes

само ще кажа, че когато бащицата видя конците от комплектчето подредени и наредени, както е виждал само един път до сега (подаръка от Азарея  Blush) само  изхъмка одобрително и каза - подарък, а?  Crazy

имам едно предложение към пет недоволни от подаръка си. пет, защото толкова мога да поема  Blush

Скрит текст:
вземете адреса ми от организаторите, изпратете ми вашите подаръци (без шоколада  Simple Smile ) и аз ще ви изпратя коледно комплектче от Аксиома. днес ще проверя какво налично имат в магазина до заимовата градинка и ще купя 5 броя.
няма да публикувам кой какво ми е изпратил, няма да коментирам.
празникът трябва да е празник за всички  Hug

# 13
  • Троян
Ама никак не искам да коментирам кой доволен и кой не Naughty
но Добри от къде знае ,че са 5 и доволните могат ли да се запишат и доволните  Mr. Green  Майтапя се разбира се. Grinning

# 14
Ето на Радослав Снежкото. Още не е в целия си блясък, но и това ще стане скоро.

Добри, по този начин не правим нищо. Някой друг свършва работата, на този, който не е направил нужното усилие, за да се постарае за другарчето. И в следващата игра нещата се повтарят, и пак, и пак...

Общи условия

Активация на акаунт