Доживотният затвор без замяна отпада от НК

• 7 367
  • 142
  •   1
Отговори
# 105
Цитатът е неправилен, Check Please. Сама ли ще го поправиш или да се обаждам на адвокат?  Mr. Green

# 106
Цитатът е неправилен, Check Please. Сама ли ще го поправиш или да се обаждам на адвокат?  Mr. Green

Ти пък и ти! Ей сега ще го оправя, но ако намеря на кого е.  Mr. Green

# 107
  • София
Премахването на смъртното наказание не е заради евентуалните грешки, а защото прави и всички нас убийци.

Естествено. Дори и доказани, без никакво съмнение, масови убийци не трябва да се осъждат на смърт ако имаме някакви претенции за цивилизованост. Доживотният затвор без право на замяна също трябва да отпадне. Никаква полза няма от него, нито за обществото, нито за престъпника. 20 год. ми се струва достатъчно наказание за умишлено убийство.

# 108
20 год. ми се струва достатъчно наказание за умишлено убийство.

Ти в ред ли си или просто моментът е неподходящ за въпроси?

# 109
За умишлено, планирано и извършено по особено жесток начин убийство на дете какво е достатъчното наказание?

# 110
  • София

Според българското законодателство 20 год. е максималният срок за умишлено убийство:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%8 … D0%B0%D0%B2%D0%BE)

Обикновено убийците се осъждат на много по-малък срок, а често изобщо не стигат до затвор. Това би трябвало да ти е много добре известно ако си адвокат.  Wink

# 111

Според българското законодателство 20 год. е максималният срок за умишлено убийство:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%8 … D0%B0%D0%B2%D0%BE)

Обикновено убийците се осъждат на много по-малък срок, а често изобщо не стигат до затвор. Това би трябвало да ти е много добре известно ако си адвокат.  Wink

Като се научиш къде и какво да четеш, тогава цитирай. Изобщо не е 20 години максимумът. Това за обикновеното някоя роднина, която имала друга роднина ли ти го каза?

# 112
  • София
Цитирай колко години е максимумът.  Mr. Green

# 113
Цитирай колко години е максимумът.  Mr. Green

Преди няколко страници е направено, а и всеки първокласник с компютър, таблет или телефон може да си го прочете. Пускам ти хинт все пак - сега съществуващият максимум е толкова, колкото доживее съответно осъдения.

# 114
В Щатите дават по 45 години за това.

Ама като почнете на килограм... В кои точно щати?
Сигурно е средно аритметично число за 50-те щата. Смъртната не знам обаче как я смятат.  Laughing

Е написала съм, че дават по 45 години, до тук се повтарям. Мога да го напиша отново. Присъдите за DUI иначе варират от 0 г. до life sentence.

http://www.madd.org/laws/law-overview/Vehicular_Homicide_Overview.pdf

# 115
  • гр. София
Чек, не се занимавай с някой, на когото основният му източник на информация по всички въпроси е Уикипедия  Mr. Green

Александрия, има едно такова нещо, дето се казва Наказателен кодекс. Можеш да го намериш свободно в интернет. В него пише повече, отколкото в Уикипедия. За да не се изказваш повече по такъв неадекватен начин, съветвам те да го прочетеш.  Peace

# 116
  • при късмета
Нищо не ми се струва достатъчно, като наказание, за някой убил или изнасилил умишлено, жестоко, малолетен, дете и т.н. или по-точно, нищо от нашето и европейско законодателство. 20 години според мен е малко, дори практиката да беше да осъждат на толкова.
Не разбирам тази европейска тендеция към защитаване на права, уж човешки, пък престъпниците някак излизат по-човеци от жертвите  Thinking

# 117
  • София
Александрия, има едно такова нещо, дето се казва Наказателен кодекс. Можеш да го намериш свободно в интернет. В него пише повече, отколкото в Уикипедия. За да не се изказваш повече по такъв неадекватен начин, съветвам те да го прочетеш.  Peace

Неадекватно се изказват юристите в темата, доколкото забелязвам.  Mr. Green
Нямам време за четене на наказателни кодекси, имам си по-приятни занимания.  Wink
И вие си пледирайте за връщане на смъртното наказание и доживотни присъди.
Колко компетентно и професионално.  Laughing

А написаното в Уикипедия е извадка от наказателния кодекс, не свободни съчинения.

"Който умишлено умъртви другиго се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години".   чл. 115 НК.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:16 от Alexandria37

# 118
  • гр. София
Неадекватно се изказват юристите в темата, доколкото забелязвам.  Mr. Green
Нямам време за четене на наказателни кодекси, имам си по-приятни занимания.  Wink

Ще ти се да се изказват неадекватно.  Wink
Посочи един, който го е направил, иначе мнението ти остава необосновано и без никаква тежест. Чиста проба заяждане.

А НК не ти се чете, защото така ти отърва. Защото като прочетеш ще видиш, че по-горното ти изказване е погрешно.
Човек не може да знае всичко. И няма нищо лошо, когато не знае. Лошо е, когато хем отказва да попрочете това онова, хем се изказва "компетентно". Ако ме разбираш.

# 119
  • София
Неадекватно е юрист да жали за отмяната на смъртното наказание и да се възмущава от искането за отмяна на доживотен затвор без право на замяна. Това е напълно в синхрон с жадното за мъст общественото мнение, което крещи "Разпни го!", но е крайно непрофесионално.

Общи условия

Активация на акаунт