Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 207
  • 505
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Нашето квартално училище е 131 СОУ, което също е пред закриване..... Ако не ни приемат сега с изпит, ще търся алтернатива в Младост 1, 2 и 3, но няма да си запиша детето в западащо училище.

# 361
След предаването "Господари на ефира", което беше излъчено снощи, се радвам, че навреме взехме решение да не кандидастваме с второто си дете и да му спестим стреса, след като нещата са нагласени предварително. Благодаря на forosko за предупрежденията.

# 362
Дааааааа , много сте прави като не причинявате излишен стрес на децата си !!!!  В 145 ОУ  приемат 95% деца с връзки и протекции , и децата на ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ  , ПСИХОЛОЗИТЕ И  ТЕХНИ ПОЗНАТИ .....нормално кандидатствало дете НЯМА никакъв шанс да бъде прието !!!! Същото е положението и в ШИЛЕР -  проверете на колко преподавтели децата са там - БЕЗ ДА ИМАТ НИКАКЪВ КАПАЦИТЕТ И УМСТВЕН БАГАЖ .
Браво на ГОСПОДАРИТЕ  за това тяхно начинание .

Родители не се хабете - всичко е пари и връзки .

# 363
  • Sofia
Хайде да не прекаляваме. 95 процента, 100 процента. Не е толкова висок процента на парашутисти в Дикенс. Първите момчета от списъка са приети и учат в училището, не знам защо в Господарите го завъртяха да звучи точно обратното.
Оказа се, че синът ми е изкарал много по-висок резултат. Но той беше приет и с по-ниския преди това. Иначе в истинския списък имаме приятелче, което е щяло да бъде прието, а не е.....  Sick
Фороско, защо не изнесохте тези данни по-рано? От кога имате списъка на директорката?
Да видим утре как ще се измъкне директорката в следващото предаване.
След като двама от УС на сдружението изкарват тази информация, всъщност съществува ли изобщо сдружението?

# 364
Лошо опорочаване на една добра , родителска идея. За съжаление, и тази директорка се е превърнала в нещо като феодал. Нагледала съм се на подобни директорки, на детски градини.

# 365
Повечето са такива (и на училища и детски градини) и обществото с поведението си или липсата на такова ги институционализира.  Naughty

# 366
Оо, колко съм щастлива, че се махнах от това прословуто сдружение, с Огромната слава. Тази същата госпожа с претенции на успешна е такава благодарение на родителите и на децата приети по начина показан в това предаване. Връзки до връзки върху връзки. Пускат се сигнали и се връщат, че няма проблем или въобще се размиват. Задайте си въпрос защо е така.
Ще си говорим отново след няколко години за успеваемост и елитно, когато Дикенс стигне до матури.

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 18:23 от bubanka

# 367
На сайта на 145то е премахната информацията за прием с английски. Съобщението е само за Шилер в момента.

# 368
  • София
Хм.... newsm78
Да се чудим сега да се прибираме ли в София по-рано за изпит или не?!
Голяма неразбория....

# 369
Има си го съобщението за теста на на 7-ми и 8-ми.

# 370
В Секция Прием няма нищо за прием с английски, а преди имаше заявление за прием, заявление за записване, т.н.

Сега е само:
"Прием в  първи клас -  ред за прием, график на дейностите ,заявление за записване.

Прием в 4 подготвителни групи преди първи клас с интензивно изучаване на немски език- ред за прием, график на дейностите,заявление за прием, заявление за записване."

# 371
Хайде да не прекаляваме. 95 процента, 100 процента. Не е толкова висок процента на парашутисти в Дикенс. Първите момчета от списъка са приети и учат в училището, не знам защо в Господарите го завъртяха да звучи точно обратното.
Оказа се, че синът ми е изкарал много по-висок резултат. Но той беше приет и с по-ниския преди това. Иначе в истинския списък имаме приятелче, което е щяло да бъде прието, а не е.....  Sick
Фороско, защо не изнесохте тези данни по-рано? От кога имате списъка на директорката?
Да видим утре как ще се измъкне директорката в следващото предаване.
След като двама от УС на сдружението изкарват тази информация, всъщност съществува ли изобщо сдружението?

Всъщност двамата от УС са в оставка от 3 месеца, която е поискана от 99% от родителите в сдружението и към момента са свалени от длъжност и има защо...... Сами преценете защо го правят и защо сега...... И да има сдружение, но без тях двамата Simple Smile Господарите не обясниха изобщо нещата реално. Обследването /изпита/ се прави от сдружение Дикенс, а приема от училището по предварително приети критерии, местоживеене, месторабота, брат сестра в училището и т.н. След това към резултатите направени от изпита на сдружението се прибавят и точките от критериите и се прави окончателен списък. Не знам дали нарочно бяха монтирани предаванията тенденциозно и не се обясни ясно как става приема, и че списъка на сдружението не е окончателен, защото не са взети предвид критериите на училището. Всички които учим там го знаем Simple Smile И сме много доволни и от директорката, защото полага много усилия за да приложи един нов модел на управление. В много малко училища се дава възможност родителите да участват активно в процеса по прием, както е в Дикенс и Шилер, има безплатен басейн за децата от училището, осигурява се закуска и транспорт из цяла София, има куп странични занимания за всеки вкус и интерес и не говоря за стандартните по училищата, но за хората, които следят нещата от далече предполагам, че им звучи имагинерно.
Пожелавам успех на всички деца, не се колебайте и кандидатствайте смело!

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 22:56 от nesinesi

# 372
  • Sofia
Обследването /изпита/ се прави от сдружение Дикенс, а приема от училището по предварително приети критерии, местоживеене, месторабота, брат сестра в училището и т.н. След това към резултатите направени от изпита на сдружението се прибавят и точките от критериите и се прави окончателен списък. Не знам дали нарочно бяха монтирани предаванията тенденциозно и не се обясни ясно как става приема, и че списъка на сдружението не е окончателен, защото не са взети предвид критериите на училището. Всички които учим там го знаем Simple Smile

Няма такова нещо. Приемът се извършва само на база тест и никакви други критерии като местоживеене няма, нито са упоменати някъде. Пускам от сайта:
II.Критерии за прием на децата в подготвителните групи в 145 ОУ “Симеон
Радев“ за учебната 2016/2017 г. :
1. Наличие на деца от семейството, обучавани и обучаващи се в 145 ОУ “ Симеон
Радев“ по немски език, изучаван като извънкласна форма в училището и явили
се на диагностиката за установяване нивото на предучилищна подготовка.
2. Деца на учители в училището, включително и по немски език, които са се явили
на диагностиката за установяване нивото на предучилищна им подготовка.
3. Получен резултат от диагностиката за установяване нивото на предучилищна
подготовка на детето /класирането на децата ще се извърши от възходящ към
низходящ ред /.
4. При наличие на близнаци, ако едното дете е прието по горепосочените критерии.

По тези критерии миналата година имаше само 3 деца в Дикенс и това също го пишеше в сайта съвсем официално.

Изброените от вас критерии се имат предвид само за приема в 1 клас , който на практика е само за деца от района и в сайта не е упоменато, че за тях се прави някакво препитване.

Дори някой тайно е вземал предвид, критериите, които изброявате, няма как да си обясня, че синът ми е след момче от нашия квартал, чиито родители със сигурност не работят в "Младост".

Не искам да влизам в спор с вас, но не е нужно да си измисляте.

# 373
То, ако е така, защо ще има изпит?!

# 374
Явно няма да се провежда диагностика за Дикенс: http://145oy.com/?p=3720

Общи условия

Активация на акаунт