У дома аз съм любителят на гъбите. Но някак взе да ми омръзва да въртя едни и същи манджи, в които гъбите не са основният главен герой. Затова реших да направя един огретен, но без картофи, а вместо тях с гъби. Получи се нещо, което ще влезе в семейното меню за дълго време.
Необходимите ви продукти:
1 кг гъби
250 грама кашкавал
5 яйца
500 мл прясно мляко
200 грама сирене
2 супени лъжици брашно
80 грама масло
сол, черен пипер, магданоз
Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се за кратко време в разтопено масло.
В тиган тип уок се запържва до златисто брашното в масло и се добавя прясното мляко. Слага се сол и черен пипер. Като се посгъсти, се сваля от котлона, добавя се настъргания кашкавал и се разбърква. След това към сместта се добавят и разбитите яйца.
В намаслена тавичка се слага ред гъби, върху тях натрошавате сирене, заливате със сос и така редувате докато свършат продуктите.
Печете на умерена фурна, като след като огретенът почервенее го поръсвате с още настърган кашкавал и допичате. Поръсвате с магданоз и сервирате.