Разбира се, изобщо няма място за сравнение между този и купешкия.
Много е лесен за приготвяне, със съвсем обикновени продукти, а по-точно:
800 - 1000 г пилешки дробчета
1 глава лук
2 моркова
2 с.л. олио
100 г масло
магданоз
черен пипер
сол
Дробчетата се почистват, измиват се, поръсват се със сол и черен пипер и се оставят за 15 минути.
Морковите се настъргват на едро ренде и се запържват в олиото. След 7-8 минути се добавя нарязаният лук.
След като зеленчуците омекнат, се добавят дробчетата и нарязаният магданоз.
Оставя се на котлона, докато се изпари течността. След това всичко се пасира заедно с маслото.
Преди консумация е добре да престои няколко часа в хладилник, за да стегне.
По желание, може да се напълнят различни формички или купички. След като пастетът стегне достатъчно, се изважда много лесно.
Ами, това е всичко! Бърз и много вкусен. Ще се радвам, ако съм била полезна.
Да ви е сладко!