Искам да кажа ... (30)_30.03-05.04

• 48 718
  • 1 255
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Снощи правих козунак.....
Интересно, че само около Великден ми се яде козунак.....

Скрит текст:

Тук ми приличат на бебета ....  Laughing

# 871
Леле, как обичам козунак. Обаче не ми се вписва в диетата Sad Много добре изглеждат!

# 872
Събирам рецепти за лесни и вкусни козунаци   bouquet

# 873
Много хубави козунаци, Алфа.

Обичам да си хапвам козунак, но няма да правя този Великден. Никога и не съм правила, и скоро време няма да направя. Наблюдавала съм мама как прави. Ще купя готов. Яйца обаче ще боядисам.

# 874
  • HH

Ооо, да ! Спомням си в годината на моя бал какви молитви хвърлях на 24 да няма дъжд...и верно не заваля!  Laughing

На моя спря да вали точно в тези 20мин, в които бяхме вън пред училището  Mr. Green

Братовчедка ми преди 3 или 4 години, когато беше голямото земетресение, беше с къса рокля от тези с шлейфовете и нямаше връхна дреха. Баба мъдро я посъветва, ако и стане студено да се загърне с шлейфа. Онзи поглед струваше милиони  Joy

Слуша ли Тото? Flutter

# 875
Ох, ще си купя козунак довечера. Прияде ми се много. alpha_beta, изглеждат страхотно.

# 876
Аз правя страхотни бретцели за Великден, във формата на козунак и това е.

# 877
  • София
Събирам рецепти за лесни и вкусни козунаци   bouquet

Моята рецепта е лесна и с 1 втасване.

Скрит текст:
Аз процедирам така:
1.Отмервам брашното 500 г и го слагам в купата на робота
2.Слагам маята при брашното - едно пакетче суха на Йоткер 7 г.
3. Пускам робота на 1-ва скорост да разбърква брашното с маята
4. В една мензура затоплям леко 150 мл мляко, добавям към него захарта 150 г , бъркам да се разтопи захарта, добавям към млякото 3 яйца и ароматите ванилия и лимон, разбърквам за 1-2 минути да се разбият яйцата и разтвори захарта и изливам в купата на робота, той си меси.
5. 100 г масло го затоплям в МВ почти до течно състояние и по лъжичка почвам да го прибавям към вече оформеното тесто, робота го е месил поне 15 минути, добавям по лъжичка докато тестото  усвои маслото.
6. Оставям да меси още десетина минути и наглеждам как е тестото, ако трябва добавям 1-2 лъж брашно, трябва да се оформя около бъркалката, да се отделя от стената на съда, тогава е добре тестото
7. Така меси до около 25 минути общо и тестото е готово.
Вадя тестото, то е много приятно меко и не лепне, приятно за пипане. Добавям стафиди и локум нарязан и омесвам на ръка за кратко да се разпредели плънката.
Разделям на 2 части.
Всяка част разделям на 3, оформям фитили и ги сплитам на плитка.
Слагам в тава подходяща - трябва да ти заема до 1/2 от тавата на височина.
Пъхам във фурната на 45 С да втасва - отнема около 1 час, трябва да се  се удвоило, намазвам го с жълтък размесен с прясно мляко и олио и поръсвам с кафява захар, пускам режим на фурната 160 С долен с вентилатор на 2-ро ниво и го пека.
Това е моят вариант с едно втасване.
По оригинал трябва да втаса преди оформянето, но аз нямам време толкова да си седя в къщи. Не намирам разлика между 2 и 1 втасване. Някога ако имам време ще го правя с 2 втасвания.
Рецептата ми е компилация по рецептата на Джемма за козуначени кифлички от готварския.

# 878
Тази година мисля и аз да направя нещо домашно за Великден, но няма да са козунаци. Много играчка ми се струва. Най-вероятно ще направя дамги.

# 879

Ооо, да ! Спомням си в годината на моя бал какви молитви хвърлях на 24 да няма дъжд...и верно не заваля!  Laughing

На моя спря да вали точно в тези 20мин, в които бяхме вън пред училището  Mr. Green

Братовчедка ми преди 3 или 4 години, когато беше голямото земетресение, беше с къса рокля от тези с шлейфовете и нямаше връхна дреха. Баба мъдро я посъветва, ако и стане студено да се загърне с шлейфа. Онзи поглед струваше милиони  Joy

Слуша ли Тото? Flutter
Слуша той! Умирам за сън! Кротко е детето ама иска по два часа да седи гушнат и да гледа в тавана  Laughing
Братовчедка ти загърна ли се с шлейфа?  hahaha

# 880
На сестра ми бебочката по цял ден е у нея. Само се разнасят. Дори спи iсамо гушната. В момента, в който я оставиш, вече е ококорена и мрънка . Същата като моите хубавци Laughing

# 881
  • София
Чек, кой точно четец използваш на таблета? Като вляза в Google play market ми излизат няколко вида, а аз не разбирам много.

# 882
Аз на моя таблет ползвам Prestigio четец и ми върши работа,но пък и друг не съм пробвала за сравнение.

# 883
  • София
Подадох заявлението на детето и не знам защо, но много се развълнувах. А в училището ме посрещнаха направо тържествено, изненадах се повече от приятно. Очаквах някоя кисела лелка, която отегчено да ми хвърли бланката, а ме посрещнаха поне 10 човека с усмивки. Чак се почувствах неудобно.
Сега още две училища ще навестя и каквото сабя покаже.

# 884
Тони, преди Великден ми е направило впечатление, че в държавните учреждения са много лъчезарни и усмихнати. Може би пролетта им действа положително  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт