В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 279
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Отново промени за нашите деца... Надявам се преподавателите в школите, а и в училищата, да получат ясни указания, за да се справят и подготвят децата.

Учителите никога не сме получавали ясни указания за променен формат.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 16:10 от ganis

# 331
Току- що прегледах трите файла на МОН относно промените в НВО и на първо четене ги одобрявам. Харесва ми точно това, че се преминава от безсмислено акцентиране на чисто лингвистични теоретични знания без практическо приложение, към повече практика в боравенето с текст. Винаги съм подкрепяла такава една необходимост.
И математиката ми допадна повече.
Надявам се и занапред пътят да върви в посока подобни промени.
Брой въпроси не обсъждам. За мен не са важни. Важно е съдържанието. И да няма грешки в тестовете.
Бих препоръчала по- ясно формулирани въпроси и такива, при които не е налице субективизъм при избор на отговорите.

# 332
Отново промени за нашите деца... Надявам се преподавателите в школите, а и в училищата, да получат ясни указания, за да се справят и подготвят децата.

Учителите никога не сме получавали ясни указания за променен формат.

Странна работа са в МОН , ... е тогава кой ще получи указания?
Аз звъннах тук там да попитам, оказа, че от мен научиха за евентуалните промени.Учителите не са запознати.

# 333
Да се запиша и аз при вас в очакване на 7кл.Моето момче в момента е на камп и като се прибере започваме подготовка за у-ще.....че той започва на 1септември.Изобщо не се вълнува ,че започва у-ще ,че ще е 7кл. Rolling EyesНо той най-вероятно няма да кандидатства никъде,а ще си остане в сегашното у-ще...... ще видим божа работа. Peace

# 334
  • България, София
Трудно върви четенето при моя син ... почти никак. Не могат да го докоснат тези произведения, дори не могат да стигнат до него. Вероятно ще се ограничи само в задължителните неща, без да чете целите произведения (за голямо мое съжаление). Благородно завиждам за четящите деца.

Надявам се на по-труден изпит, въпреки че не ми се вярва да рискуват.
Промените в изпитите ми изглеждат добре.

# 335
  • у дома
Трудно върви четенето при моя син ... почти никак. Не могат да го докоснат тези произведения, дори не могат да стигнат до него. Вероятно ще се ограничи само в задължителните неща, без да чете целите произведения (за голямо мое съжаление). Благородно завиждам за четящите деца.

Моето е от мноооооого четящите и въпреки това не го докоснаха произведенията,освен Бай Ганьо му беше интересен и изчете и втората част-това още миналата година даже,с другите се ограничи само със самите произведения,които ще се изучават...Иначе си чете средно поне по 200 страници на ден,вечер гася лампата по не знам колко пъти след полунощ,след което си я светва,за да продължи да чете,но си чете книги,които той харесва ...Иначе е приключил със задължителната литература,но при него госпожата е посочила кои точно стихотворения и разкази да се четат,научил е две от най-дългите стихотворения наизуст и мисля,че е предостатъчно за лятото.

# 336
  • България, София
Иначе си чете средно поне по 200 страници на ден,вечер гася лампата по не знам колко пъти след полунощ,след което си я светва,за да продължи да чете,но си чете книги,които той харесва ...
И дъщеря ми чете по същия начин и затова ми е трудно да преглътна малкия. Гледам да не се ядосвам и да му "помагам" колкото мога ... все ще го преведа през 7 клас някак.

# 337
  • Варна
И моята не иска да ги чете задължителните четива. Непрекъснато се оплаква колко са тъжни и защо им бил толкова гаден животът. Прочете част от Немили недраги и реши, че било огромна несправедливост това, което се случва със Странджата и с Македонски. Беше направо отчаяна от По жицата. Въобще явно децата приемат много навътре тежките съдби на героите. Иначе си чете разни фантастики и страхотии с огромно удоволствие.

# 338
И на моят не му харесват произведенията. Прочете задължителните глави и сега иска да се мъчи с целите произведения, та да видим.... Иначе сме се запасили с тонове книги , но само фантасмагории.  Crazy

# 339
  • у дома
Иначе си чете разни фантастики и страхотии с огромно удоволствие.

Иначе сме се запасили с тонове книги , но само фантасмагории.  Crazy

Ха-ха-и моето чете точно фанатсмагории-спец съм станала в жанра вече,въпреки че не ми е любим...Откри Тери Пратчет и вече не ме тормози да му търся книги...
Преди седмица прочете тази ,сега чакам още две от същата авторка

За РД през октомври си е поръчал за подарък четец,защото аз хич не съм склонна да давам моя Peace

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 21:28 от svetlaem

# 340
# 341
  • България, София
Аууу  #Crazy става все по-весело.

# 342
М,да става весело.
За балообразуването-хубава идея! Peace

# 343
  • Пловдив
То и досега училищата сами определяха балообразуващите предмети. Това със средния успех от удостоверението е пълен идиотизъм. Дават отново шанс на учителите по рисуване, музика, физическо и трудово да се изживяват като богове, от които ще зависи мястото на детето в определено училище.
Дано поне тези оценки не влизат в т.нар. общ успех. Както и досега не се взимаха под внимание при деца с еднакъв бал, борещи се за последното място в дадена паралелка.  Peace

# 344
  • София
 Peace
То и досега училищата сами определяха балообразуващите предмети. Това със средния успех от удостоверението е пълен идиотизъм. Дават отново шанс на учителите по рисуване, музика, физическо и трудово да се изживяват като богове, от които ще зависи мястото на детето в определено училище.
Дано поне тези оценки не влизат в т.нар. общ успех. Както и досега не се взимаха под внимание при деца с еднакъв бал, борещи се за последното място в дадена паралелка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт