Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

  • 37 104
  • 641
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 2 576
rummi благодаря за поздрава   bouquet

Уникално дете, направо ме разплака  Blush

# 586
  • София
  • Мнения: 10 825
Мерси, Вили. Аз изобщо не съм сигурна, че ни трябва такова "животно". Мисля да тренира с най-прост нелицензиран чорапогащник. Пък ако трябва да се изявява на сцена, тогава ще купя от този декатлонския.
Просто ми е много интересно какво им е колкова специалното на тези чорапогащници?
Не знам дали да го напиша ?!
Миналият път когато писах за балета ,обувките и трикото не беше прието добре .Но ще напишаа моят опит .Неангажиращо  Peace

Само да добавя ,че със съответните балетен ластичен чорапогащник ,тап обувки ,трико  и балетни пантофки изкара 10 месеца класа си без да има нужда от смяна .Но ги взех с номер по-големи  Flutter
 А с другите нормални клинове ,чорапогащници и т.н. с които ходи на у-ще не знам какви са ,но все се прокъсват и сменям постоянно.
Благодаря за отговора Hug
Има разлика между питането миналия път и твоят отговор и тези сега Wink сега този отговор си е съвсем на място и точно по въпроса Peace

По магазините днес е една малка лудница. Явно има и други несериозници които са оставили покупки за последния момент. Обаче свършихме работа и взехме раница за голямото момче. Много е хубава но ако можеше да не е такава черна... ама той си я избра. Утре букет трябва да купим и сме готови.
А моят мъж днес вместо да ме глези и да ми прави палачинки лежи болен с температура и повръщане... Дано да му размине по-бързо Sad

# 587
  • Мнения: 7 171
Искам да кажа, че в училищата с униформи трябва да се приемат децата след изпит на родителите. А именно - като как се връзва вратовръзка. Познайте кой си е изтеглил приложение и сега връзва ли връзва.  Mr. Green Обаче не знам кой възел да избера.  ooooh!

Windsor.

Моят мъж е експерт. На нас ни смениха вратовръзката с панделка, но пет години връзваме вратовръзки.

# 588
  • Мнения: 7 171
rummi благодаря за поздрава   bouquet

Уникално дете, направо ме разплака  Blush

И английският му е перфектен. Чудесно, талантливо дете.

# 589
  • Телиш/Плевен
  • Мнения: 14 093
Искам да кажа, че в училищата с униформи трябва да се приемат децата след изпит на родителите. А именно - като как се връзва вратовръзка. Познайте кой си е изтеглил приложение и сега връзва ли връзва.  Mr. Green Обаче не знам кой възел да избера.  ooooh!
Вчера тъкмо попаднах на това и много се впечатлих. Laughing

# 590
  • Мнения: 11 778
В училището на дъщеря ми имат униформени вратовръзки с готов възел и закопчалка отзад. Закопчаваш, нагласяш под яката на бялата риза и готово.

# 591
  • Варна
  • Мнения: 1 810
Точно Уиндзор започнах да тренирам. На детето показах един по-прост начин, подобен на този от клипчето. На път съм да стана експерт.  Laughing

# 592
# 593
  • Варна
  • Мнения: 1 810
След този клип твърдо заявявам, че връзването на вратовръзка трябва да бъде обособено като отделен дял на висшата математика, висшата физика и висшата еквилибристика!  Laughing
След малко ще пробвам и този вариант. Благодаря!

# 594
  • Мнения: 13 176
Лиляна, здраве и щастливи дни в новия дом!  bouquet

С нетърпение чакам и аз подобно изживяване, но засега нещата вървят бавно и не толкова...славно.

Тази седмица буквално "изблизах" къщата, а също и на майка ми- прозорци, пердета, пререждане на шкафове и т.н.Само това правя от вторник насам.Ще рече човек, че на инспекция ще идва някой от РИОКОЗ.
В един момент откровено избиваше на тиха лудост, добре че рядко ми се случва.

Готови сме и за училище.
Помагала и разни обявени училищни "харчове"- около 70лв.
Днес за амбалаж- подвързии, етикети, моливи и подобни канцеларщини- към 40лв.

Добре, че униформата имаше нужда само от малки попълнения- 59лв.

Поносимо е, но нещо в последно време много ме глождят разни червейчета на социални теми.

За вратовръзките- в нашето училище има към официалната униформа, но след някакъв инцидент са обявили че не се препоръчват за началния курс.

За това, че ще се обръщат смените на срок вече се оплаках.Ясно е, че мнения различни.

Е, новата учебна година е на вратата, може да заповяда! Simple Smile

# 595
  • Мнения: 5 940
Привет и от мен. Лиляна, да ви е уютно и спокойно Hug
При нас се почна обичайното - "а може ли да не ходя на 15 септември, не обичам тържества и блъсканици, не можеш да си кажеш две приказки с децата, трябва да стоиш като мумия" и пр.
На мен ми предстои закупуване на помагала и униформи. При нас това няма как да стане преди началото на учебната година. Забравих каква беше цената на униформите.
Съни, абсолютно си си в правото да говориш за притесненията на детето. Направи го задължително, не си мълчи.
Ваксини не съм слагала извън задължителния план, не знам кое е по-добро. Големият ми син е карал такъв вирус на годинка, много се изплаших. Малкият, да чукам на дърво, май никога не е имал разстройство. Но не знам дали не е добре все пак да се сложи... Има доста страшни ротавируси.
Светкавица, браво за свършеното. Аз така и не го направих това генерално подреждане и ме е яд.
Отчасти нещо свърших, ама отгоре отгоре.
Днес децата ме държаха четири часа на площадката. Накрая вече доста ми беше поомръзнало, но се случи този път много хубава компания и стана чудна игра за тях. Бях единствената майка, всички останали деца бяха сами /6-9 годишни, плюс моето малкото на четири/. Но живеят наблизо, вероятно затова.

# 596
  • Мнения: 10 547
Вчера във фейса една тукашна прекрасница беше пуснала снимки на чудесната си мързелива лютеница и към този час с това съм се захванала. Отделно правя кекс и мусака, но кога ще се пекат, не се знае, знае ли се.

# 597
  • Мнения: 3 871
Касита, когато имаш време, може ли да напишеш рецептата на лютеницата?

Купихме конвектор. Готови сме за зимата. Остава да отслабна и да си вляза в дънките. Сега ходя с анцузи - чист глиган.  Laughing /Ша, наздраве/

# 598
  • Мнения: 10 547
Брр, не дава да се пусне като линк

Продукти за една доза:
Скрит текст:
Количествата са приблизителни и разлики от 200-300 грама нямат значение. Чашата с която меря е с вместимост 200 мл.

около 3 кг червени чушки (може да има и зелени измежду тях), 2 кг домати, 1 кг патладжан, 600 гр моркови, 2-3 глави кромид лук, 2/3 ч.ч. захар, 1/3 ч.ч. оцет, 1/3 ч.ч. червено вино, 3 с.л. сол, 1 1/4 ч.ч. олио, 1 глава чесън, 1 1/2 връзки магданоз, подправки по желание (черен пипер, кимион и др.), по желание можете да добавите и няколко люти чушки.

Приготвяне: Всичко се слага сурово. Обелете патладжана и го нарежете на едри кубчета. Посолете леко и оставете да се отцеди, докато приготвяте останалите продукти. Доматите нарежете на едри парчета и също леко посолете. Оставете на наклонена повърхност, за да отделят известно количество вода, която никак не е малко и ще трябва така или иначе да се изпари във фурната. Аз ползвам безколови домати, които са много по-месести, но имат и много по-дебела обвивка и по тази причина ги попарвам във вряща вода за 3-4 минути, после ги потапям в студена вода и ги беля много лесно. Чак след това ги нарязвам на 2 и ги посолявам леко да се отцедят. През това време измивам и почиствам чушките и морковите и ги нарязвам на парчета. Почиствам и нарязвам на парчета и лука. Слагаме зеленчуците в голяма и дълбока тава. Прибавяме отцедените домати и патладжани и поръсваме със солта, захарта, оцета, виното и олиото. Виното и оцета не са задължителни и можете да ги пропуснете, но аз слагам и резултата е повече от прекрасен. Те не се усещат, понеже се изпаряват, но придават неповторим вкус на лютеничката. Захарта по рецепта е 1 ч.ч, но аз слагам доста моркови и тази захар ми идва в повече. Не обичам прекалено сладникави лютеници и затова съм я намалила на 2/3 ч.ч. Объркваме цялата смес и слагаме да печем във фурната, която е нагласена на максимални градуси. Моите са 250 градуса. Слагам тавата на средна скара и я покривам с алуминиево фолио, за да не изгарят зеленчуците. Фолиото не бива да уплътнява тавата, защото целта е водата от зеленчуците да се изпарява. Просто сложете листа свободно над тавата. Печете докато сместа остане на мазнина, като разбъркате 2-3 пъти докато печете. Печенето отнема около 2-3 часа в зависимост от градусите, тавата и водното съдържание на зеленчуците. Когато сместа е останала почти само на мазнина, махнете алуминиевото фолио, прибавете обеления и нарязан на филийки чесън и печете още около 10 мин. Сега е момента и да добавите черен пипер, кимион или др. подправка по ваш вкус ако искате. Извадете тавата от фурната и започнете да пасирате зеленчуците. Ако още в началото гъстотата не ви хареса, то сложете отново тавата във фурната и печете още малко. Внимавайте при пасирането да не се изгорите! Излишно е да споменавам, че трябва да пасирате с пасатор, който е подходящ за пасиране на горещи продукти. Има такива с пластмасови части, които биха могли да се повредят. Ако все пак вашият пасатор е именно такъв, то не се отказвайте от толкова вкусната лютеница. Просто изчакайте зеленчуците в тавата да изстинат и тогава пасирайте. След като сте получили гладка смес, добавете измития и нарязан на ситно магданоз. Ако не харесвате парченцата магданоз из лютеницата, сложете го преди пасирането. При пасирането всички люспи и семки изчезват. Толкова е хубаво, защото ако не се получаваше така, определено тази рецепта нямаше да е сред любимите ми и сега нямаше да я четете. Готовата пасирана смес насипете в чисти, сухи бурканчета, затворете и стерилизирайте за около 15-20 минути. Извадете, обърнете бурканите с капачката надолу и ще имате за зимата 10 буркана страхотна лютеница, от тези в които слагат купешките лютеници (май бяха около 380 гр). Ако ползвате бурканчета от бебешки пюрета, ще имате 20 такива пълни с вкусната оранжево-червена смес.

# 599
  • Мнения: 10 547
Гледам по Нова за Аушвиц ..... и думи нямам.

Общи условия

Активация на акаунт