Искам да кажа ... (112)

• 59 109
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • До морето
Сесили, 80-100 е само верижката, ама аз не съм видяла някой да ходи само по верижка. Ей я Мър, кой знае колко пари е строшила. Нямам нищо против, казвам, че са необосновано скъпи, само защото в момента са модерни. Вчера във ФБ 3 жени бяха постнали такъв осмомартенски подарък. Напълни се с жени дето носят, искат, търсят Пандооооора!!!! Същото е и със Сваровски! Често съм чувала :" Ама то е Сваровски!!!!" и един многозначителен поглед, нали, га че ли са 6-каратови диаманти! На мен също много ми харесват разни техни модели, последно 1 пръстен харесах, ама 400 кинта посмъртно не давам за Сваровски.

# 241
Имах пръстен Сваровски, подарък, много си го обичах, обаче едното стъкълце падна и аз наивно отидох при бижутер да ми го ремонтира, а той се изсмя и каза, че такива стъкла не ремонтира, той работел с истински бижута. В крайна сметка боядисах дупката с черен лак и продължих да си го нося, но сама не бих си купила.

# 242
  • Телиш/Плевен
В готварската тема има ли го фалшивото шкембе?
Да, ето. Hug

Лили, съжалявам за лошите резултати. Sad Много кураж на цялото семейство! Praynig

Изписали сте света, но май успях да прочета всичко. Дано не съм пропуснала някоя рецепта, но ако е така, пишете, че да поправя грешката. Идеите за гювечета ей сега ще ги допиша към останалите. Hug

# 243
Аз много харесвам бижута, но на други жени. Като сложа едни обици и по няколко години не ги сменям. Пръстени и гривни почти не слагам, а ми харесва като гледам на другите.

# 244
Mariposa_Malva, е да, аз за верижката говоря. Талисманите са си отделно, но не по-скъпи от други сребърни бижута.
Че сега може да са станали модерни в БГ, нищо чудно.
Но хората ги продават от години. Simple Smile

Последно харесах един авторски медальон.
Попитах за цена и хлъцнах. Струваше 1200лв.

# 245
Лиляна  Hug

# 246
  • Австрия
нещо не им е наред със сплавите, защото не могат да се мокрят

Защо да не могат да се мокрят?

# 247
О, Белинда, щом ще даваш за мачкане телетъбисчето, веднага Heart Eyes
Скрит текст:
Бамбуковата подложка - аз ползвам най-обикновена от тия за сервиране, ако се сещаш - слагам отгоре стреч фолио, за да не се цапа и залепва.
Основните неща взимам от Кауфланд, има цял щанд:
- ориз на Крина за суши, винаги ми става с него;
- оцет за суши;
- корите нори;

Допълнително и по желание:
- уасаби паста;
- маринования джинджифил;
- терияки сос (там има и рибен и други разни, но не съм ги пробвала);

От Лидл си взех другите неща:
- пушена сьомга на слайс (пушене, че на приятелка й беше за първи път, а и аз нещо се притеснявам от суровата, макар че в Лидл има замразена дълбоко дива от Аляска, трябва да я пробвам, другата от развъдниците - прясната, тц.);
- пушена сьомга на парче;
- рачешки ролца;
- тарама;
- имаше един сос с манго и чили от азиатската им седмица изостанал;
- майонеза;
- топено сирене в кутии има едно иначе класиката е Филаделфия. Но Лидълските са супер.
- авокадо (много добре узряло), краставица, моркови.

Оризът се мие много хубаво, поне докато водата е леко мъглива, аз поне 6-7 пъти го премивам. После се вари 15-20 мин. на слаб огън с вода колкото си пише и както го пише, става идеален. Преместваш го в пластмасова, дървена или стъклена купа, гледай да не е метална, и го изнасяш навън да се охлажда. После правиш "су" соса за овкусяване на ориза. На мен този ориз ми излиза 3 ч.ч., взимаш същата мярка, сипваш 1/2 чаша с оризовия оцет, слагаш 1 и 1/2 с.л. захар и 1 ч.л. сол и го кипваш, да се разтопят. От тази смес трябва да ти остане малко неизползвана (използваш 2/3), другата я слагаш при ориза като го бъркаш, да се овкуси хубаво. И го оставяш за изстине напълно - това е важно.

За обърнатите суши: Норите си ги деля на половинки, покривам ги с ориз, като си мокря пръстите иначе лепне, притискаш, обръщаш после с ориза надолу по средата на кората си редиш каквото ти харесва. И с помощта на подложката навиваш (като по клипчетата), после гарнираш отгоре. Вече е творчество. Joy Така правих рачешките ролца за едните суши, а яйцето което остана от панировката го направих на омлет и го сложих в същото суши. А това е техниката за покриване с авокадо, сьомга и подобни отгоре. Пушената сьомга парче не може да се нареже на ленти като суровата, затова я намачках с вилица, добавих майонеза и терияки сос, както се прави например с рачешко месо. Режеш с много остър нож, даже леко мокър забелязвам, че става по-лесно и миеш често, след всеки рол, понякога може и по-често, като усетиш, че почва да лепне по сушито.

Два соса правих: майонеза + терияки + лимонена трева + уасаби и майонеза + сос чили манго + чили на прах. Един път мазах при гарнирането отвътре, един път ги слагах като капки отгоре. И поръсих с счукан бадем и орех. Другата поръска беше с бял сусам и мак (нямах черен сусам), става супер.
Ама сега ако обещаеш освен мачкане на бебока и бутилка вино (като вече можеш де!) ще го направя това суши пак Joy

Марипоса, аз имам и талисмани, които не са оригинални Пандора - сребро са, но не са такива пари, друга част са ми подаръци по поводи и т.н. Не съм строшила кой знае колко пари, а пък и да съм, важното е да ми харесва, това за което съм ги дала Wink

# 248
Здравейте.
Съпругът ми неволно ме вкара в приключение днес.  Crazy
Вчера излизахме на тайландско, а след като се прибрахме той не разтоварил количката, която държим в коридора. Та, днес, отивайки на работа, ни заключи, защото каката има навика да отваря постоянно вратата. Приготвих децата за разходка, облечени, екипирани, на тротинетките и...какво мислите стана? Греда. Ние заключени, а ключовете отвън ooooh!.
Благодарение на моята гениалност се измъкнахме. Написах на един лист „HELP
my keyring is in a baby stroller. Can you unlock us? PLEASE", залепих листа за една пръчка, подадох я към терасата на съседите и зачаках Flutter. След 20 минути се звънна на вратата и след още 5 бяхме свободни. Добре, че съседката е с малко дете и си е вкъщи постоянно. Sunglasses

# 249
Лято, баш приключение си имала.
Говорите за бижута, та да се изкажа и аз.
Имам бабински перли и обеци- подарък за сватбата от родителите ми. Носила съм ги точно 2 пъти. Обаче се радвам, че притежавам такива.
Имам злато и сребро. Друго не признавам. Що се отнася до носенето- на времето се кичех, сега и аз се радвам на други жени, които носят. За повод слагам обеци. Имах една солидна сума и си виках да я инвестирам в злато.....ми похарчих ги за глупости. Последно ММ ми подари грозен пръстен и го замених за медальон, който много подхожда на ръчно изработени златни обеци.
Бях да вадя европейски здравни карти на децата и им забравих паспортите. Утре пак.

# 250
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз много харесвам бижута, но на други жени. Като сложа едни обици и по няколко години не ги сменям. Пръстени и гривни почти не слагам, а ми харесва като гледам на другите.

И аз съм така. Особено много харесвам едри сребърни бижута с големи камъни, авторски, даже преди си имах любими автори, сега съм им поизпуснала края. Имам една много едра приятелка - обожавам да гледам бижутата върху нея - може да понесе и най-едрите.

Злато не обичам, особено жълто.

Обичам също бижута от нетипични материали - керамични, порцеланови, от кожа, от дърво, от семена.

Мър, много се възхитих на твоето суши.
Аз не мога да кажа дали обичам - ядох веднъж в Хепи, но не можах да се влюбя. Може би трябва да пробвам пак, не всичко е любов от пръв поглед. Joy

Искам да ви кажа, че много се радвам на кулинарните умения на всички ви.

И още веднъж да благодаря на услужливото ни Дъждовно Лаленце, което два реда със значение "храна" да мерне, веднага съвестно, систематично  и методично вписва в нашата Готварска книга, която е голямо удобство. Аз вече не търся другаде - първо при нас и ако там няма, тогава се допитвам до Гугъл.

Между другото, точно пред очите ми са едни суперпрекрасни лалета, подарени ми вчера от големия син и снаха ми, каквито виждам за пръв път - главичките на лалетата са наведени и обърнати на една страна, като че ли си говорят нещо помежду си, цветовете са едри и продълговати, нямат класическата форма на лале, жълти, с малинови жилки, леко рошави по ръбовете. Едри, на дълги дръжки - много красиво нещо! Гледаш и се чудиш как го направи природата това newsm78

# 251
  • Ямбол
Благодаря ви за окуражителните думи. Засега всичко е спокойно. При нас е, но не ми създава никаква трудност. Сама се оправя колкото може, аз само за ядене приготвям. По-различна е, няма емоция и е някак объркана и дано така поне си остане, в смисъл - да не става по-зле.

Много сложно ми се вижда сушито. Ще го пробвам някой път готово.

Лято, приключение си е било, но и ти си досетлива.

# 252
Лиляна, очаквай да стане по-нацупена, ако мога така да го кажа. Познатият много се промени, но операциите и лъчетерапията го поддържаха. Кураж ти желая и здрави нерви.

# 253
За бижутата съм като магазин, имам всякакви и от всякъде
Освен родовите бижута ( от бабата на съпруга ми и от свекърва ми има и диаманти и перли)имам си и мои, диаманти, перли злато, сребро. Свекърът ми беше часовникар - такива авторски бижута имам от него, най- се възхищавам на един филигран от злато
Работаа ми в Бг беше такава, че имах достъп до бижутата още при вноса им, освен това бяхме и представители на една турска фирма за златни бижута - от там също доста.
Когато пътувам си купувам освен етно бижу за района характерно, но и камък типичен за страната. Поради тази си страст такива неща съм научила за съответните страни....та после тези камъни отиват  при приятел златар и ми прави бижута по мой проект.
Последните години купувам от бг дизайнери доста- на Биби Копоева имам колието с шоколадовите и бонбонените неща, На Пандора ( бг автор) имам колието с пеперудите, и подобни
Ловото е че нямам дъщеря, но племенницата ми върви по мойте стъпки, за ужас на майка и баща и

# 254
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Титина, толкова интересно ми се видя това, което пишеш за бижутата, че бих те помолила да покажеш снимки на някои, които ти се струват най-интересни.

Общи условия

Активация на акаунт