Искам да кажа ... (121)_08.05-14.05

• 70 339
  • 815
  •   1
Отговори
# 480
И аз същото направих, освен брашното да ми е било малко.
Пекох ги на хартия.
Отвътре обаче останаха полусурови.

Моите бяха около 1 пръст дебели, намазана хартия, отгоре капнах олио също. Пекох на вентилатор, след 20 мин.  ги обърнах с шпакличка. Чудесна коричка имаха  Crazy На 4 тиквички 2 яйца и почти чаша брашно

# 481
Трампя компот от чИреши, за кисели краставички, бейбита, newsm20

# 482
Изядохме ги, кисело зеле не щеш ли  Mr. Green

# 483
Изядохме ги, кисело зеле не щеш ли  Mr. Green
Имам още във фризера, за сарми.Да си менкаме нещо ли искаш Mr. Green

# 484
Аз за голям глинен гювеч говоря.От Троян си го довлякох и пека във фурната Четох някакви рецепти, и на Мариат( благодаря) и сложих накиснатия и измит боб, лук, морковче, чушки, домати на кубчета, няколко кубчета целина корен и малко гореща вода. Сега като позавря, сложих сол, олио и пушени ребра. Чудя се запръжка дали да правя.

Гледаме" Бригада нов дом" и ревем и двамата..Ужас. Малките, семейни моменти са най-ценни. Близките. Кажете им, че ги обичате.

# 485
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз съм супер доволна, преди малко набрахме от черешата на двора 2 кофи с череши. Мале вкусотия, не мога да се спра, накрая ще съм дежурна в wc-то.
е ти нямаш сърце значи Sad
нашите в Банкя още не са готови.

Виж ти, и ти ли се подвизаваш в Банкя? Аз тази година още не съм ходила да си видя черешите, ама може и да не отида...не съм ходила почти 2 месеца. Успях да видя само кокичетата,бергениите, зюмбюлите, игликите и ранните нарциси.
Ама това да ни кусурът.
Обожавам череши, среднай-любимите ми плодове са. Ама аз като се замисля, нямам нелюбим плод. Само зрели джанки не обичам от плодовете.

# 486
  • Sofia
Ааааааа,Сесил,за печене-нищо не знам,аз ги пържа в силно нагорещено олио.
Ееееех,череши как обичам  Heart Eyes.Не съм яла още тази година.Аз на пазара не ходя. Ако има във Фантастико- ще си купя и ще си чакам нашата хрущялка в двора да узрее...през юли  Mr. Green.

# 487
Захире, за половин кило боб, твърде няма разлика в къв гювеч - гърне ще го сложиш. В едното става до половина пълно, в другото, до половина празно, демек, танто за кукуригу. Важно е да е на бавен огън, без да се бърка, става уникална манджа, пу, че се покапах Joy

# 488
  • На брега на реката
vasq, черен дроб става много сочен и крехък, ако се сложи малко сода за хляб докато се изпържва. Нарязваш дроба на парчета, слагаш щипка сол в нагорещената мазнина и се добавя дроба и след като е готов се посолява. В никакъв случай не го препържвай. Важи за всички видове дроб.Става крехък и вкусен.

# 489
vasq, черен дроб става много сочен и крехък, ако се сложи малко сода за хляб докато се изпържва. Нарязваш дроба на парчета, слагаш щипка сол в нагорещената мазнина и се добавя дроба и след като е готов се посолява. В никакъв случай не го препържвай. Важи за всички видове дроб.Става крехък и вкусен.
Не заблуждавайте жената Peace Черен дроб, замразен, не става за нищо Mr. Green Шлака, запълваща нищото Mr. Green Дроб продават всякакъв пресен и охладен.  Mr. Green Както и да го размразяваш, все на каша става, дробът. Па и за къв чеп да го замразяваш, като го има навсякъде, по всяко време #Crazy newsm78 #Crazy newsm78, примоцийка ли newsm78, от 1.77 на 1.75,  chef

# 490
  • Пловдив
Аз за голям глинен гювеч говоря.От Троян си го довлякох и пека във фурната Четох някакви рецепти, и на Мариат( благодаря) и сложих накиснатия и измит боб, лук, морковче, чушки, домати на кубчета, няколко кубчета целина корен и малко гореща вода. Сега като позавря, сложих сол, олио и пушени ребра. Чудя се запръжка дали да правя.
Жена...... от мен да знаеш едно - домат в боба НЕ се слага преди да е напълно уврял.

# 491
Пълнени чушки у нас. От няколко дни така ми се ядяха, че днес като видях малко по-прилични на вид и големина чушки, веднага купих.
Аз чакам да им падне цената. У наше село в кварталния хранителен магазин са над 5 лв. Е, писна ми.
Ето, днес по пазара черешите 3 лв., а в същия магазин- 8 лв. Както казва ММ- има будали и за тях.

Аз задължително си замразявам всяка есен. Когато са добре узрели, "тлъсти", а и на прилични цени.
Имам си за готвене през зимата.
Днес майка ми и тя такова ядене е готвила, покрай детето ми "намазах" и аз, иначе през седмицата обикновено вечер не ям готвено.

# 492
  • До морето
Тя Мария каза домат и сол накрая, ама сигурно не е видяла.

Кой дроб се киснеше в прясно мляко?

# 493
Сега ще им тропа малко бобът, но за следващия път ще знае.

# 494
  • Бургас
И аз си замразявам във фризера изтърбушени чушки и печен пипер и така карам до следваща реколта.

Янтра, честита ти работа! Да е спорна и доходна!

Три наденици изпекох, накрая наблегнахме на салатите и останаха две за утре.

Чели ли сте трилогията Момичета на К.Панкол? Преди време четох предната й трилогия с животинските имена /Жълтите очи на крокодилите и т.н/ и имам чувството, че цели сцени се повтарят и сега.

Общи условия

Активация на акаунт