Храните, които не ям

  • 61 957
  • 568
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 2 562
Зеленчуците и брашното са ГМО. Повечето дори нямат никакъв вкус. Оризът и той не е за препоръчване всеки ден, някъде четох даже, че изобщо не е полезен. Аз ям главно зеленчуци и плодове и честно казано пак не мога да кажа, че се храня здравословно.

# 136
  • Мнения: 42 460
Качествена торта?Незнам.Аз я виждам като калорийна бомба.Blush

Шоколад,но под шоколад се разбира т.н. черен/натурален шоколад трябва да садържа  какаова маса (изпечени,обелени и смлени какаово зърна),какаово масло %,захар (зависи от марката),емулгатор.
Високия клас шоколад садържа 85% какао,15%нерафинирана захар (пак си зависи от марката) и няма как без соев лецетин.
Всичко,което садържа  35% какаови продукти се води шоколад,ама какво друго  има се чете на опаковката.

SilverDream,не съм сама Hug . Не трябва да горчи,но като цяло си е безвкусна и за това се добавят всякакви неща при айсберга - да се получи вкус.Само с зехтин о оцет не става,както и при обикновената маруля на която стига само олио и оцет.Там пък има нитрати.

Какво общо имат калориите с качеството?
Шоколадът с много какао е горчив - не харесвам горчивия вкус и няма да започна да го харесвам, защото е висок клас. Когато си купувам шоколад, не казвам "дайте ми онзи странен продукт с малко какао и много други вредни съставки, или пък ако е бял шоколад - онзи млечен, силно сладък десерт с бял цвят и много химия"...Щом на опаковката пише "шоколад" и щом това название е широко прието навсякъде по света за този тип продукти, значи е шоколад.

# 137
  • Мнения: X
Добре, но наистина не се интересувам от твоя биосъобразен начин на живот. Постовете ти стават малко сектантски (нямам предвид религиозна секта). По тези критерии съвсем малко неща ще могат да се нарекат качествени.
Е, питаш за нещо, отговарям.    Laughing
ДАли се интересуваш или не, няма как да знам.

# 138
  • Мнения: 14 497
Качествена-некачествена......Просто си има хора, които не са научени да ядат домашно приготвена храна и си имат изградени вкусове. Предпочитат храната, с която са свикнали.
Ето, например вчера, бях готвила кюфтенца с доматен сос на фурна (каймата ми смляха от телешко и свинско в месарницата), подправките си ги купувам от магазини за подправки, доматите пресни, почистени и пасирани и т.н.  Та дойде един познат у нас да ми остави нещо, ама водеше и едно момиче със себе си. Поканих ги да влязат и им предложих и храна. Девойката измрънка нещо, че повече яде готова храна, но реши, че ще опита (не насилвам никого и не подканям по 100 пъти). Та опита тя и рече " Много ми хареса точно този вкус, дали ще може още едно кюфтенце?".  После сподели, че майка й почти не готвела в къщи и били научени на храна от топлите щандове, пакетирани храни и т.н.  и в повечето случаи домашната храна имала странен за нея вкус.

# 139
  • MI
  • Мнения: 11 890
Зеленчуците и брашното са ГМО. Повечето дори нямат никакъв вкус. Оризът и той не е за препоръчване всеки ден, някъде четох даже, че изобщо не е полезен. Аз ям главно зеленчуци и плодове и честно казано пак не мога да кажа, че се храня здравословно.
Хайде сега, не всичко е ГМО, все пак официално е забранено за садене у нас Simple Smile Зеленчуците в супермаркетите няма вкус наистина, но има алтернативи - пазари, малки производители, избор основно на сезонни продукти и т.н. И не само ориза, всичко е вредно ако го ядеш ежедневно. Балансираната диета е най-добрия вариант. Затова ми е толкова странно като някой напише че не яде цели групи храни никога. Щом им харесва няма проблем, просто не е най-здравословният вариант.

# 140
  • Мнения: 42 460
Добре, но наистина не се интересувам от твоя биосъобразен начин на живот. Постовете ти стават малко сектантски (нямам предвид религиозна секта). По тези критерии съвсем малко неща ще могат да се нарекат качествени.
Е, питаш за нещо, отговарям.    Laughing
ДАли се интересуваш или не, няма как да знам.



Попитах нещо конкретно, а получих лекция)

# 141
  • София
  • Мнения: 121
Първо... трогнах се от това, колко много хора се притесниха, че ще умра от глад.  Smile   
Но си хапвам и то разнообразно и като цяло поддържам едни добри килограми... Smile

Второто, което ми направи силно впечатление е това, че много от вас споделиха за някой от храните, че са ги намразили в детската градина или в детството, което се случи и при мен.
Доста от нещата не ги харесвам именно от детската градина, където ме караха да ги ям насила.

И в тази връзка, малко ме плаши момента в който ще трябва да започна да водя детето си на детска градина... а дори още нямам дете.

# 142
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Петя, много си права, огромна част от храната която се продава в магазините е некачествена. Качествената храна е максимално естествена и непреработена. Всякакъв вид обработване отнема от хранителните качества. Чак се изненадвам, че трябва да обясняваме подобни неща на голям човек, който смята, че здравословното хранене е сектантско.

# 143
  • Мнения: 10 199
Петя,като отидеш в специализиран магазин за шоколад точно подобни неща питаш и ти обясняват/дават да опиташ. Колко процента какао да има,количество захар,дали да е каково или кокосово масло.После ти режат от калъпа и ти го завиват  и слагат в пликче (пак е пакетиран Anguished).
Под названието шоколад се разбира точно масата направена от какао  (какаото е горчиво) и за това имаме наторален (който се приема за истински шоколад, все пак името е произлязло още преди да му сложат захар и да го опаковат).Повечето шоколади се познават по търговското си име и казваме Тоблерон,а не шоколад Тоблерон.
И като всяко нещо има висок,среден и нисък клас.Така е и при шоколада - Нока е висок клас,Линд среден,Милка нисък.Ти ако харесваш Милка,няма проблем - има ли 35% какао (и в предишния си пост го казах) се води шоколад.
За тортата аз си казах,че незнам какво е това качествена торта,а аз я вижда като калорийна бомба.Това си е моето мнение.Никой не трябва да се съобразява с него.Аз виждам калории в тортата ,друг като нещо вкусно,трети намират удоволствие да ги правят.
Не искам да ти звучи като лекция.Шоколада ми е слабост Blush

# 144
  • Мнения: 105
Много интересна тема... като махнем недоразуменията  Grinning
И аз имам храни спомен от детски заведения които не харесвам - грис халва, малеби толумбички реване, борш, пиле фрикасе... сигурно има и други. И сега не ги ям, пилешко като цяло съм харесвала, но не ми е било вкусно бялото месо.
Сега за осъзнатия избор какво да не ям - преди време бях решила да ям само птиче месо и риба (влияние от една книга малко отнесена  Simple Smile на Пако Рабан) - така около 7-8 години, после по съвпадение или не ми се струпаха здравословни проблеми и пак случайно или не прочетох за кръвни групи и хранене. Оказа се че за моята група пилешкото (не птичето) е като отрова особено бялото месо което така и не ядях де и сега не ям никакво пилешко - от години.
Ако някой се съобразява с кръвната група какво да яде или е разбрал че някои храни му влияят, моля да сподели - дано не излизам извън темата  Peace

# 145
  • София
  • Мнения: 2 997
Забелязала съм, че придирчивите на храна (заради лични, а не здравословни предпочитания), обикновено си поддържат едни добри килограми. Не знам защо. Само отбелязвам.

# 146
  • Мнения: 42 460
Петя,като отидеш в специализиран магазин за шоколад точно подобни неща питаш и ти обясняват/дават да опиташ. Колко процента какао да има,количество захар,дали да е каково или кокосово масло.После ти режат от калъпа и ти го завиват  и слагат в пликче (пак е пакетиран Anguished).
Под названието шоколад се разбира точно масата направена от какао  (какаото е горчиво) и за това имаме наторален (който се приема за истински шоколад, все пак името е произлязло още преди да му сложат захар и да го опаковат).Повечето шоколади се познават по търговското си име и казваме Тоблерон,а не шоколад Тоблерон.
И като всяко нещо има висок,среден и нисък клас.Така е и при шоколада - Нока е висок клас,Линд среден,Милка нисък.Ти ако харесваш Милка,няма проблем - има ли 35% какао (и в предишния си пост го казах) се води шоколад.
За тортата аз си казах,че незнам какво е това качествена торта,а аз я вижда като калорийна бомба.Това си е моето мнение.Никой не трябва да се съобразява с него.Аз виждам калории в тортата ,друг като нещо вкусно,трети намират удоволствие да ги правят.
Не искам да ти звучи като лекция.Шоколада ми е слабост Blush

Харесвам и ям всякакъв шоколад, освен горчив Chocolate Bar Heart Exl Знам, че оригиналният шоколад се е пиел и подправял с люти чушлета - със сигурност нямаше да ми хареса Laughing В никакъв случай не споря за това кое Е шоколад, но ми изглежда напълно безсмислено да твърдя, че шоколадът в магазина не е шоколад - просто понятието е доста широко. Между калориите и качеството на храната няма връзка - написах го, защото първоначалният въпрос беше дали една торта по принцип може да бъде качествена (а не калорична). От друга страна, ядките също са калорийни бомби (не по-малко от тортата), но са полезна храна.

# 147
  • София
  • Мнения: 15 850
Хора, не се отплесвайте от темата.Беше интересно да видя кой какво не обича да яде, но вече се изнасят дълги лекции и стана дразнеща.

# 148
  • Мнения: 10 199
Дам,първоначално се е пиел (шоколада) ,но не с люти чушлета.Оставяли са зърната да ферментират и са правели алкохолна напитка.
Ок.За тортата съм съгласна.
Още нещо не обичам  - сос Бешамел.Баба ми правеше пиле с него.Бърррр

# 149
  • Мнения: 16 025
И все пак, кои са качествените храни в опаковка?
Хайвер Wink черен, червен - какъвто ми падне и хич не му придирям на опаковката. И гледам да си го полея я с шампанско, я с винце, я с водка, и на тях не им гледам бъчвите, бутилките и тетрапаците Simple Smile))

А на последната Нова Година ядох руска пача (обикновено не докосвам пача) и си я поливах с френско шампанско и беше мммммм!

Бирата не е точно храна, но 42 год ми е отвратителна и не успях да се науча да я пия. Мента, мастика и повечето ракии - също.

Шоколад с люти чушки е абс. прекрасен и феноменален вкус!

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 15:31 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт