Ново жилище след продажба на две стари

• 31 428
  • 328
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Човек ако знае какво иска-рано или късно ще намери.
За децата явно не сте ме разбрали, както и да е...

# 91
Чета и не вдявам. Жената иска да има детска стая, отделна родителска спалня, и т. нар кухньохол...вие я съветвате да отдели децата в 2 отделни стаи, че били разнополови...Колко от вас разнополови сте имали отделни детски стаи с брат/сестра? Масово хората гледаха по 2 деца в две стаи и кухня, а някои с 1 дете бяха в гарсониера, дори тристаен апартамент, пак детската спалня  е една...четиристайните са лукс и рядкост...за новото строителство да не говорим...
Агент, ще измислите нещо. Един живот живеем, не правете компромис с това!

# 92
  • София
Чета и не вдявам. Жената иска да има детска стая, отделна родителска спалня, и т. нар кухньохол...вие я съветвате да отдели децата в 2 отделни стаи, че били разнополови...Колко от вас разнополови сте имали отделни детски стаи с брат/сестра? Масово хората гледаха по 2 деца в две стаи и кухня, а някои с 1 дете бяха в гарсониера, дори тристаен апартамент, пак детската спалня  е една...четиристайните са лукс и рядкост...за новото строителство да не говорим...

Аха, и аз това си помислих, ама после се сетих че Стари троли от край време.

А вчера се сетих как бяхме в този апартамент в началото - аз, мм и бебето в малката стая, в хола свекърва ми и мъжа й, като тя така беше научила съседите, че всеки ден имаше някой на кафе.
Самият хол беше по-малък от сега. Лудница!

Попаднах на един четиристаен, в който са гледани точно деца. Обаче наистина прекалено голям. И разхвърлян! Навсякъде играчки. Панелка беше, 1-2 етаж.

# 93
  • София
Това че масово хората правят деца неподготвени и в движение - не значи че е подходящ този начин на израстване. ooooh! Че те и при свекървите си ги гледат... 21век #Crazy

# 94

Това че масово хората правят деца неподготвени и в движение - не значи че е подходящ този начин на израстване. ooooh!
Колко хора могат да си позволят втора детска стая?Замисли се, честно, при сегашните цени на имотите.
 Ами ако второто се роди същия пол като първото,то  си е жива набутка четиристайния... hahaha

Ти в какъв апартамент си отрасъл? Или под чардака на къща с 2 липи от пред?

# 95
  • София
не по темата, но - Агент, аз имам две преустроени гарсониери, като едната даже си е и със запазена тераса
и холокухня нямам
е, холоспалня имам, ама то пълно щастие няма
и стая за детето имаше
е го де е Младост, до Дружба, ела на гости да обменим опит

# 96
  • София
Е то и нашето жилище е така - детската си има балкон и останалото е кухня-хол-спалня.
Даже напролет купихме столчета за балкона и все още си пия кафето там.

# 97
И като имате холоспалня някой явно спи в кухнята(децата или родителите).
Каквото и да се преустройва, 50 кв са си 50. Няма да станат 80.

# 98
И като имате холоспалня някой явно спи в кухнята(децата или родителите).
Каквото и да се преустройва, 50 кв са си 50. Няма да станат 80.

Кухнята е детска стая, родителите спят в холокухнята...какво има за разбиране. Агент желае да има отделна родителска спалня, което е най нормалното нещо.

# 99
  • София
Не, жилището никога не е имало кухня.
Детската стая си е голяма, нормална стая.
Ох, показвам го:
http://dilianavk.snimka.bg/properties/my-home.518960.all

# 100
Много ти е сладуресто жилището. Много.

# 101
  • София
Много ти е сладуресто жилището. Много.
Мерси! Ние непрекъснато правим още нещо. Балкона е измазан с теракол в момента, мислим да го правим жълт. За детската искам голям гардероб и т.н.

# 102
Ясно ми е , че Агент иска отделна спалня.
Живяла съм в подобно жилище и макар че бяхме само с едно дете, си е тясно.
Агент, правилно си решила да търсиш по-голямо жилище.

# 103
  • София

Има вариант с кредит мост: купувате с кредит с уговорката част от парите да върнете след продажбата на друго жилище в срок от една година. Така може да продадете само едното в началото и спокойно да си изберете новото без да бързате.
Каква е разликата с ипотечния кредит?! newsm78

То си е ипотечен кредит, но позволява покупката на жилище без достатъчно спестявания. Първо купуваш, местиш се там и чак след това продаваш малкото жилище и погасяваш част от кредита. Преди като имаше такса предсрочно погасяване, този вид кредит нямаше.

# 104
Чета и не вдявам. Жената иска да има детска стая, отделна родителска спалня, и т. нар кухньохол...вие я съветвате да отдели децата в 2 отделни стаи, че били разнополови...Колко от вас разнополови сте имали отделни детски стаи с брат/сестра? Масово хората гледаха по 2 деца в две стаи и кухня, а някои с 1 дете бяха в гарсониера, дори тристаен апартамент, пак детската спалня  е една...четиристайните са лукс и рядкост...за новото строителство да не говорим...

Лъки, тук не мога да се съглася. Ако ние сме били заедно брат и сестра, това означава ли, че и сега трябва да е така, ако има възможност да е иначе? Че по тази логика прабаба ми са били всички в една стая, три-четири поколения, дай сега и ние така. Simple Smile  

Аз също мисля, че ако ще се правят гимнастики с имоти, е желателно  да се осигурят на децата да са в отделни стаи, но не за сметка на родителската спалня. Тоест, три спални и холокухня - масово старите тристайни (двуспални, хол и отделна кухня) апартаменти преди 1990 позволяват такова преустройство. Пък те какво ще направят, си е тяхна работа  Peace

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 11:02 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт