Бебета, родени в чужбина - Нова тема!

• 55 863
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Аз лесно се адаптирам, но с времето ми става терсене когато нещо ми липсва (а то винаги липсва нещо където и да е човек).

Я кажете друго.. Бихте ли останали в България за месец някъде около 5,6 месец от бременността? Чудя се защото нали с предната бременност имах проблеми след 30 седмица.

# 676
Две в едно, нищо му няма на детето - вече си има приоритети - коли и торти 😂

Якамоз, предположих, че не е от Милано. А откъде е? А българска общност има ли в Милано? Ох, аз ще имам същите проблеми като теб, когато отидем в Рим 😫

От валтелина е. За бг общност не знам. Има неделно училище, но то е за по-големи деца. Вие смятате да се местите в Рим ли? Дано и ти се адаптираш лесно, че от една уредена държава като Япония не знам как ще ти се стори ит. Действителност.

# 677
  • USA
Якамоз по принцип казват,че втория триместър е най/подходящ за пътуване.Няма гаденето  и повръщането на първия и тежестта и болежките на третия. Аз винаги пътувах тогава. Със средния като отидохме в БГ бях тъкмо в 18 седмица и се върнахме като бях в 22. Тръгнах със зацапване,прибрах се със стомашен вирус(най/кошмарния който съм карала) пак зацапване,контракции по чудо не родих преждевремнно. В БГ добре си поптувахме тогава.Навъртяхме около 3000 км по цяла България с кола. Добре ми беше и нямах никакви оплаквания. На прегледи не съм ходила въобще докато бях там.

# 678
  • На остров
Якамоз, Кала е права, че вторият триместър е най подходящ за пътуване, но зависи и какво ще правиш там дали ще има някой да ти помага с Катето, дали ще си сама или с тм.

# 679
Якамоз, ами ние сме експатриати - ММ е изпратен от Италия тук. Базата му е в Рим. Преди това бяхме в Мадрид. По принцип сме си дали време, докато Софи стане 6 години да сме тук или другаде и после в Италия. Аз не мога да отгледам деца “скитници”. Не ми харесва животът на децата на експатриати. Колкото до животът тук или другаде - няма идеално място, навсякъде има хубаво и лошо. Предполагам, че в Рим ще е повече лошото от тук, така е, но ще трябва да се свиква.

Колкото до пътуването и престоя в Бг - давай спокойно, какво толкова го мислиш. България е толкова близо така или иначе. Ако се чувстваш добре няма да имаш проблеми.

# 680
  • На остров
Сноуче и аз така мисля за живота на експатите и на дипломатите също.
Но първите 5 или 6 7 години е съвсем ок.

Моето дете вече цяла седмица е болно, тече носа и кашля, няма температура, храни се нормално,  има енергия за десет ама тази пуста хрема. Прозрачна е хремата.

Споделете как сте организирали детските стаи или кътове или там където са играчките. Опитвам се да има някъв ред, но сме на фаза изхвърляне, аз прибирам всичко в дадено шкафче или кутия, той ги изсипва.
Купихме сега от Икея един шкаф с пластамсови кутии за подреждане на играчки, но същата работа. Аз прибирам той изважда.

# 681
Разбирам, аз се пошегувах за живота в Рим. Според мен не е лошо в Италия за гледане на дете, но проблемите са много сходни с българските, може би е една идея по - добре. Най-безумна е бюрокрацията. Аз много обичам Рим, но не знам как е живота там защото съм живяла само в центъра.

# 682
Кала, укпокои ме, че и вие сте минавали през такъв период. И ние не сме спирали излизания и контакт с деца, но с хубавото време площадките са препълнени с фурии и малчо изглежда много респектиран от тях.

Аз бих останала за месец през бременността с двегодишно лятото, но майка ми много ми помага и се грижи за малкия. Дори го мислех като вариант, но се спирам по две причини - не искам да летя сама с двегодишния ми суперактивен и тичащ във всички посоки син на летището (винаги иска да иде в посока, обратно на тази, която трябва), а втората е, че са много привързани с баща си един към друг и не искам да се разделят за толкова дълго на тази възраст. А и мм няма да се съгласи да се разделят за месец. Ако не бяха тези два фактора, бих отишла.

Две в едно, ние често имахме такива пречи това лято. Щом се чувства добре, има апетит и е активен, не бих се притеснявала. Проветряване на стаите, разходки на чист въздух и търпение. Дано скоро мине!
За играчките и ние имаме точно този шкаф и при нас върши работа. Естествено по време на игра е разхвърляно, но знае, че като свърши играта, се подрежда. Има немска песничка с текст от вида на "1, 2, 3, играта свърши. Всички деца, малки и големи, подреждат своите неща. ". Пеем я и подреждаме заедно. В началото само  ни гледаше, а сега дори настоява всичко сам да прибира. Но подреждаме всички играчки преди да излезем или спим, а не през цялото време. Само моливи, пластелин и подобни, които биха правили боклук или драскания, ги прибираме веднага след игра с тях. Няколко пъти като повторите това подреждане и той сам се научи, че така се прави.
Дори като му се доспи и сам почва да "пее", по-скоро тананика, мелодията за прибиране на играчките.

# 683
Аз сополите не ги броя за болест. И нищо, никога не съм й слагала в носа, за да ги лекувам.

За играчките - ние имаме една етажерка от ИКЕА и там ги нареждаме, така са винаги всички ‘видими’ за нея. Предпочитам го пред кутии. Аз периодично подарявам/дарявам играчки, защото много й подаряват и ме дразнят. Тези дни започна да ни носи книжки да й четем. Много ме радва това 😊

Айа, ние лятото сме разделени по един-два месеца с нашия татко... Много ни е трудно на всички, но пък аз стоя и при неговите родители и при моите. За децата и бабите и дядовците са важни тези моменти

# 684
  • На остров
Сноуче ама и кашля а на градината не искат нито сополиви нито кащлящи деца. Аз правя промивки и капя капки от време на време, защото не може да спи иначе.

Иначе играчките както и да ги подредя все иска да ги разхвърля.
Това с книжките е много хубаво !

# 685
Е щом го искат без сополи няма какво да направиш, наистина... Явно детето не му е в кръвта да подрежда.  Софи е много подредена, като баща си. И иска всичко да си е на мястото. Според мен е и до характер.

# 686
При нас всички деца ходят със сополи и кашлица, стига последната да не им пречи да ядат или спят.

Може наистина да е до характер подреждането. Ние с мъжа ми сме много далеч от съпруга на Сноучето, но малкият е по-скоро като него. Всичко трябва да се подрежда и да е чисто. Виждам го как след няколко години ще чисти вместо мен.

Сноуче, на мен ми е мъчно, че сме салеч от баби и роднини, но на този етап връзката родители-деца ми е по-важна. За щастие можем да ходим заедно за по две седмици 2 пъти годишно, а като е по-голям ще го пращаме за по-дълго без нас или само с един родител.

# 687
  • На остров
Аз нямам драма за роднините би ми се искало със сестра ми да сме наблизо но с днешните комуникации не е проблем. Говорим си по телефона почти всекидневно и се виждаме няколко пъти в годината.

Хубаво е да са подредени децата явно аз не съм случила на такова Heart Eyes

Сноуче вие сега след Япония директно в друга дестинация ли отивате или ще бъдете в Рим първо няколко години.

# 688
При нас нищо не се знае. Животът на експатите е такъв. Можеш да си 5 години на едно място и утре да ти кажат, че до месец отиваш на друго. В Рим няма позиции за ММ. Изобщо Европа е твърде малка за него, за съжаление. Единствените достатъчно големи пазари в света са Азия и САЩ, където може да се намери позиция от неговия ранг или по-висок. Затова засега сме тук. Той иска да се пенсионира след няколко години. Евентуално да стартира собствен бизнес. Но сега искаме първо да си купим жилище в Рим. Ние имаме, но е малко. В момента купуваме във Варна със собствени средства, тоест без кредити. За Рим няма как да стане това, защото там гледаме в райони, където вървят около милион и нагоре евро. Но поне половината искаме да имаме налични и само остатъка да е с ипотека...

# 689
  • Истински се вижда само със сърцето.
Много пишете тези дни Wink Радвам се на бременните момичета и техните трепети Simple Smile

София е много палава, на детските площадки се катери без страх, по пързалката се пуска с главата надолу Simple Smile По отношение на говоренето и преди съм казвала че още не говори много, няколко думи на английски и също толкова на български. Напоследък само повтаря “къдеее” преди това беше “o dear” Simple Smile

В предишния град, където живеехме излизах с няколко майки от плей групата на детето, а с една се сприятелихме много, всички бяха англичанки. Все още поддържам връзка с тази приятелка, но за съжаление все не успяваме да се уговорим да се видим, защото не сме близо вече. В новия град нямам приятели, голяма скука ми е като цяло, но съм оптимист че нещата ще се променят.

Общи условия

Активация на акаунт