Инвитро /Икси на 40(и) години +Инвитро /Икси с ИЯР - тема 2

• 86 439
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • На остров
Бубанка стискам палци ! В Швеция в много редки случаи имплантират две и това   не зависи от желанието ти.  Трябва да е много нисък риска за близнаци под 15 процента при нас беше 45, трябва да е имало поне няколко неуспешни трансфера и евентуално чак тогава.
Многоплодната бременност носи много рискове и за майката и за плода и затова се избягва доколкото е възможно.

# 586
Благодаря ви момичета.
В клиниката днес,ме прегледа док.,взеха ми кръв,но утре преди обяд ще са готови резултатите,та така.Док.не можа да ми даде обяснение откъде идва зацапването,каза че много е рано още (едва 3 дни )от инжекцията Elonva,каза може и да е от нисък естрадиол,но само гадаеше.Иначе има общо 5 фол.от които само един е малко по-голям,незная какво значи това.
Обясни ми и как се процедира при пункция и оплождане.Тъй като ние незнаем точно ин витро ли ще е или икси,доктора ми обясни,че след пункцията ще решат,в зависимост от броя и качеството на яйцикл.,а и мъжът ми като дадял спермата в деня на пункцията след центруфогирането и ще решат кое от двете да е.Ще заложат на по-сигурното.
С една дума ,,нищо" чакането продължава.А, споменах че съм пушила цигари с кафето днес,той каза че не е проблем,че няма нужда да променям начина си на живот по време на стимулацията,само не е желателно да се консумира алкохол (аз не обичам алкохол )
Вие нещо по-спец.ядете/пиете ли по време на стимулация.

# 587
Значи лично аз съм пробвала всичко птносно диетите (под диета визирам начин на хранене, а не гладуване с цел отслабване, понеже много хора, като чуят думата диета си представят само едно-гладуване). Та принципно пропуших от има няма 5-6г и сега ги спрях от около 3м. Пробвала съм с цигари, без цигари, сладко, без сладко, вино или без него...резултат все още няма. Къде е истината и аз вече се съмнявам. Според мен не си променяй навиците, просто не прекалявай! Като се замислиш, колко трашове имат деца, цигани и какви ли не. Едва ли не пият и пушат. Но това не трябва и да е за пример. Следвай интуицията си. Важно е от всичко това и един ембрион да стане и да е упорит и да се закачи стабилно Blush

# 588
На мен в Истанбул ми казаха-преди и след трансфера да наблягам на протеинови храни.И важно било след трансфера да се пие много вода-за плацентата

# 589
  • На остров
Бубанка продължаваме стискането. Аз мисля, че навсякъде се преценява дали ще е икси или не в последният момент.
Аз спазвам разни неща на тема хранене, но дали има ефект върху самата процедура не знам.
Малко извън темата, но след второто раждане преди близо 20 месеца МЦ ми е много обилен и продължителен, доста неприятно, все чакаме да се нормализира но все още не е. Нямам спомен едно време след номер едно кака беше.

# 590
bubanka75, в коя клиника си? Вики е права, че всичко трябва да се консумира умерено, за мен диетата е начин на живот, аз лично не вечерям от години, не пия, много рядко на празници, цигарите ги отказах преди 20 години, но преди да почине майка, запалвах по някоя цигара сутрин, но не пуша. Цигарите и алкохолът е желателно да се избягват. До минимум да се намали захарта, сладкото и кафето, убивали яйцеклетките, така знам. Яж повече плодове, пълнозърнест хляб, сурови ядки, лешниците били много полезни, за мъжете също. В клиниката ми казаха лекарства да не пия, освен аспирин, ако изстина, че се пазя, болнава съм. Никога не съм се ограничавала, но откакто ми откриха язва, изхвърлих много неща от менюто си и благодарение на това се пооправих, сега заради яйцеклетките, месеци наред гриза ябълки и плодове, а ужасно обичам сладкиши, ям, но рядко и по-малко, полза не знам дали има, чакам да чуя какво ще ми кажат утре, че да се натъпча от мъка със сладкиши Smiley, тук изкушението е голямо. За фоликулите, по-големите имат по-голям шанс да се развият, поне аз така разбрах сега. То божа работа е това, дай боже всички да се развият, стискам ти палци! Hug

# 591
Здравейте, момичета! Hug Оставам твърдо с 1 фоликул, нараснал е на 14 мм, два дена ще съм на мерионал 300 + оргалутран, в събота съм на преглед, вероятна пункция 8-9 януари.

# 592
Един, ама качествен да е! Blush
Като цяло доктора какво казва за ситуацията?

# 593
Дано да е, благодаря, Вики! Hug Днес беше по-доволен, имаше време да говори, но нищо не питах, освен за пункцията, мисли, че ще го бъде фоликулът, но ще видим...

# 594
Сиси, всички ти желаем това да е Вашето бебе! Кураж и вярвай!

# 595
  • На остров
Сиси и от мен много кураж и стиснати палци !
Бубанка и за вас много стиснати палци.
Аз чакам утре да ми се обадят от клиниката и да кажат кога да почвам инжекциите.

# 596
Сиси , това са чудесни новини! Успех  Hug Hug Hug Много ме зарадва!!!

# 597
Супер, поредна стъпка към успех!

# 598
От сърце ви благодаря за подкрепата, момичета! Hug Heart Аз, честно казано, се примирих, днес това казах и на координаторката, че съм го отписала този опит, а тя ми каза, че грешно мисля и се опита да ме окуражи, като каза, че от нейния опит, е стигнала до извода, че при момичета с много яйцеклетки, имало даже едно с 42, такъв брой за пръв път чувам, не стигали до бременност, много, но няма качество, а с една-единствена, имали случаи на бременност, но аз не се надявам на такъв късмет, ще видим, като го извадят, какво ще има вътре, сега само може да се гадае.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 19:16 от sisi345

# 599
Днес в един форум, попаднах на една препоръка за Рибофлавин от 400 (вит Б2), че спомагал много с/у главоболие и мигрена следствие на стимулации и хормоналните промени. Но подчертават от 400, а не от 100. Една капсула на ден. Предполагам, че сигурно ви е понятно, но на мен не беше до сега. Аз си страдам от мигрена от малка и това много добре ми прозвуча, та реших да ви споделя. Пробвайте, аз днес ще си купя. Препоръчват го репродуктивните им лекари. В Амазон коментарите са фокусирани също, че е срещу главоболия и мигрени...
Хахаха звуча, като реклама от Топ шоп Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт