Извеждане на новородено

• 54 253
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 1 275
Имам въпрос: колко полумайки са нужни в темата, за да стигнем родителските умения, извисеното съзнание и бройката форумни мнения на Сирената?

# 1 276
  • Куциндрел
Имам въпрос: колко полумайки са нужни в темата, за да стигнем родителските умения, извисеното съзнание и бройката форумни мнения на Сирената?
Не знам, все още се водя психично здрава и не мога да си извися съзнанието до нейниъе висоти.

# 1 277
елена, а от каква възраст е викнала бавачка за детето/децата? трябва ми повече инфо за подобни жени. последното, за което ми разказаха приятелка на позната е сингъл майка с три деца и децата от три седмици всяко е на детска градина и се развиват и те супер добре , вече големички.
И за трите: 6 месеца. Преди това комбинация отпуск, неплатено майчинство, отпуск на бащата и това е.
Между другото и трите са кърмени по наф 14 месеца, първите 6 само на кърма.

# 1 278
Bb, точно Боянския водопад не знам защо сте избрали. Достъпът дори до горната му част е през една гора, не особено сложен терен, но с голям наклон. С бебе на гърба центъра на тежестта се измества дори на опитен катерач и спускането е рисковано. Това, ако се качите с кола донякъде, защото лифт до Копитото вече няма.
Ако тръгвате пеша отдолу, най-леко е по Боянската река, но пак денивелацията е голяма за стравнително малък терен и наклонът ще прецака яко гърба на този, който носи бебето.
А и то не може май да си държи още главата само, което значи предна носилка, което не е нещо добро за планински преход с наклон. Не за друго, ами ще ви боли вас после.
Бих избрала нещо друго за момента. Например, Дендрариума.
елена, ние ще се качваме отдолу и пътят не е стръмен...

забелязвам, че много американки правят и невъзможното да кърмят във всякакви екстремни условия. В Европа все пак е по-разглезена история.

# 1 279
Две от децата ми карат болестите леко, буквално за ден, но едното- с бързи усложнения и ги влачи по 2 седмици. Това е. Каквото и да правя, имат си различни данни. Действам според случая. Явно форумът е много добър диагностик на кекави или яки деца през екрана. Мерси за инфото, аз понеже почти не си обръщам внимание на децата:)

Това с тренирането на имунитета е една от приказките за успокоение.  На Елена детето е в малка група и навън, но масовата градина е в групи с 32 деца и извеждането навън между октомври и април е символично, ако изобщо се случва. Голямо трениране на имунитет пада. То е направо голям кеф да те атакуват различни вируси почти всяка седмица. Сори, ама не го вярвам. Даже става обратното- най-гадното е да си хронично изложен на вируси и да боледуваш по няколко пъти на сезон. Не съм забелязала при повече вируси хората да боледуват по-малко, напротив. По-скоро детето нищо не "тренира", ами просто малко поизраства и почва да кара настинките една идея по-леко.

Акаунтът ми е сменен, защото убих един комп, забравих си паролата, а мейлът за възстановяване вече не съществуваше. Та така, не търсете под вола теле- техническа грешка е.

# 1 280
забелязвам, че много американки правят и невъзможното да кърмят във всякакви екстремни условия. В Европа все пак е по-разглезена история.

Кърми и ти, докарай духа на Америка. Боянският водопад не е предизвикателство, качи се на ски на влека. 

# 1 281
Bb, не знам защо ти се струва, че кърмят жените масово и в екстремни условия. Аз бях по-скоро огромно изключение с кърменето до има няма 2 години, при това сред жените, които не работят в офис.
България, обаче, е абсолютното дъно на данните за кърмене. Съдейки по социалните медии, може би малко се променя.
Така или иначе, това не е признак на героизъм или някаква особена заслуга. Противно на ширещото се мнение, дори майките, които хранят с АМ, обичат децата си. Добре е, да са повече кърмещите и кърмените, по ред причини, но не и не цената на някакви мъчения.

# 1 282
Изключително неприятно е, когато детето е толкова податливо на разболявания и ги кара толкова тежко. Особено това с бронхоспазъма е лошо, дано да не прерастне в астма. В такъв случай аз съм склонна да оправдая домашното отглеждане, за да се запазят белите дробове от травма и scar tissue. Съвсем сериозно залегни на пробиотиците в такъв случай и на витамин Д. Данните и за двете са убедителни, а аз съм голям скептик по отношение на добавки.

Както казах, почти няма препоръка от тази тема, която вече да не я знам и да не съм я пробвала. Наясно съм с нещата, мерси за инфото. Намерила съм решение за себе си, не мисля, че заслужавам насмешка. Просто е абсурдно да ти кажат- стягай се, пускай на градина, нека си боледува. А вие ли ще ми я гледате през нощта, моля? Изобщо, ако споделя, че детето ми боледува, общо взето получавам масирана атака, все едно мога с вълшебна пръчка да й променя организма. Правя, каквото мога- докато си е у дома, не боледува, тръгне ли на градина, на третия ден е заразена с нещо. Еми- не съм всесилна. Гледам си другите деца еднакво, те обаче боледуват в пъти по-леко. 

По отношение на заболявания, ако видя, че бързо се усложняват и детето е склонно, по-добре да съм параноик. Защото познавам близко семейство, загубило дете ей така от тривиална детска настинка, уж.

# 1 283
Само не знам къде видя насмешка в цитираното от мен. Даже ми е искрено жал.
Аз също се страхувам много от различни детски болести, особено откакто работата ми е свързана с общественото детско здравеопазване.
Ако детето ми боледуваше така страшно с бронхоспазми, щеше да седи у нас с гледачка, аз да работя пак оттук.

# 1 284
ами понеже чета американски форуми и ми прави впечатление масовото кърмене на работещи жени. лично аз го харесвам, за мен е героизъм. не знам  какво общо има кой бил обичал детето си и кой не. всеки човек харесва нещо повече от нещо друго. не може всички неща да ни харесват абсолютно еднакво Simple Smile)

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 01:44 от bodybeautiful

# 1 285
Насмешката беше от Цеца. Явно е майка-непукист, но не споделям нейния стил. Ами това е, човек се води по детето. Дали съм сноб към градините, дали ми е кекаво детето, но е факт, че дори и хубавата частна градина с малки групи не сработи за нея, държавната пък съвсем.

Та за някои жени това явно са си нормални трудности, само че аз също съм кекава и глезена и въобще нямам мерак да съчетавам работа, докато тръпна в очакване кога ще удари някоя настинка и трябва да съм на линия (защото е нагло да хвърлиш болно дете на баби, прекалено голяма отговорност е.)

Пък нека съм параноик.

# 1 286
Обама прокара някои промени в здравното осигуряване и сега всяка жена получава безплатна двойна електрическа помпа, а всеки работодател е длъжен да осигури стая за кърмене и цедене, както и платени почивки, за да го прави жената. Отделно, адаптираното мляко всъщност никак не е евтино. В болниците насърчават кърменето, има безплатни консултанти, не захранват детето с формула освен при медицинска нужда и дори го изписват лекарите в отделението с рецепта, а не е свободно налично. Забраниха раздването на мостри при изписването.

Педиатрите натискат и отново осигуряват безплатни консултанти. У нас се мъкнеше една две седмици, всеки ден подред, с все професионалната си везна, докато детето захапе добре и не и мина жълтеницата.

Затова, повечето жени имат добри условия и мотивация да го правят.

# 1 287
  • Countryside
Мамасита не разбра ли,  че освен твоят начин в твоята глава за твоите деца има и други родители, с други нагласи, както и други начини с други деца. Казвам го изцяло риторично, не се чувствай длъжна да ми отговаряш.

# 1 288
Скрит текст:
Изключително неприятно е, когато детето е толкова податливо на разболявания и ги кара толкова тежко. Особено това с бронхоспазъма е лошо, дано да не прерастне в астма. В такъв случай аз съм склонна да оправдая домашното отглеждане, за да се запазят белите дробове от травма и scar tissue. Съвсем сериозно залегни на пробиотиците в такъв случай и на витамин Д. Данните и за двете са убедителни, а аз съм голям скептик по отношение на добавки.

Както казах, почти няма препоръка от тази тема, която вече да не я знам и да не съм я пробвала. Наясно съм с нещата, мерси за инфото. Намерила съм решение за себе си, не мисля, че заслужавам насмешка. Просто е абсурдно да ти кажат- стягай се, пускай на градина, нека си боледува. А вие ли ще ми я гледате през нощта, моля? Изобщо, ако споделя, че детето ми боледува, общо взето получавам масирана атака, все едно мога с вълшебна пръчка да й променя организма. Правя, каквото мога- докато си е у дома, не боледува, тръгне ли на градина, на третия ден е заразена с нещо. Еми- не съм всесилна. Гледам си другите деца еднакво, те обаче боледуват в пъти по-леко. 

По отношение на заболявания, ако видя, че бързо се усложняват и детето е склонно, по-добре да съм параноик. Защото познавам близко семейство, загубило дете ей така от тривиална детска настинка, уж.

Aко ми се занимаваше, бих запазила това твое мнение точно за показател за тона, който държиш на другите и съветите, които безцеромонно раздаваш по различни теми: ти си позволяваш поведение спрямо другите, което не толерираш към тем.

С това те приканвам, да последваш поканата на ББ Simple Smile

# 1 289
  • Countryside
Tsugumi, за Мамасита напълно важи приказката: Крадецът вика дръжте крадеца. Няма да спре да назидава, да се изживява, да тропа с краче и не, изобщо няма смисъл да я убеждавате, дори със собствените й цитати. Едно си баба знае, едно си бае, оправия няма. Даже мисля, че ако не й обръщаме внимание може да й стане скучно и да спре. Темата отдавна не е по същество, чудя се как изобщо още не е заключена.

Общи условия

Активация на акаунт