Първи зъбчета напират, ДЕКЕМВРИйчетата се нервират

• 11 735
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
Добрьм утром девочки и мальчишки! Днес съм се събудила с Мурзилка в главата  Joy

Не мога да се нарадвам на хубавото време, и настроение имам от сутринта, всичко е супер! Е, колкото и слънце да има навън, не мога нищо да направя, преди да съм ви изчела. Приоритет сте ми, момичета!

Елси, Жени, като ви чета за работата и сякаш някой се опитва да ме върне обратно на земята и да отреже крилцата, дето са ми пораснали тези дни. Нямаше да мога да го кажа по-точно...
Жениsmile3501браво за взетите изпити! Нова работа ли почваш или се връщаш от майчинство на старата? И как го приемаш това? Питам, защото аз например преди месец имах възможност да кандидатствам за много хубава работа, но така и не можах да се преборя с мисълта, че изоставям Стени. Незнам, беше ми много гадно - хем искам работата, хем си искам при детето, и в крайна сметка нищо не направих.
Това все едно аз съм го написала. Наистина, какво смятате да правите с работата? На мен изобщо не ми се иска да започвам работа през лятото, вместо да изкарам още 3 месеца с Фаната....

Целувки на всички!

# 76
  • Добрич
Добро утро и от мен!  Hug
Елси, много добре ми дойде твоя постинг за рано сутрин - посмях се на намерата на Стени!  hahaha Hug
И аз на моменти се улавям, че ми липсва работата, но не мога да си представя да оставя Борко на някой да го гледа, а аз да работя. Все пак както казва майка ми - "Цял живот ще работиш! Работата няма да избяга!" и мисля, че е права. Е, ако по финансови причини се налага - да, но иначе мисля, че децата имат нужда в момента от нас, а не от баби или детегледачки. Това си е моето мнение.  Wink
Жени, ГОЛЯМО БРАВО и от мен да успешните изпити! Абе, тук само фурии сме се събрали!   bouquet Hug Павчо направо не можах да го позная - много пораснал и все хубав. Пупупупу. Да ви кажа, вече направо ми се струват, че не са бебета, а малки дечица. Как се оформиха само.... Пупупупу  Hug Душици малки!  Laughing
Коки, и аз мисля, че всичко ще се нареди. Все пак не е голям проблем и с малко усилия от ваша страна ще се получи. Само Симонка да не свикне все да е във въздуха, че ще останеш и ти като мен без кръст и гръб.  Mr. Green Hug
Пък за ягодите - и аз знам, че са алерген и не трябва да се хапват често, но пък ако няма реакция - защо не!?!?  Peace Още не съм прочела статията, но ще го направя веднага след постинга.
При нас гадно времето и няма да има разходки.  Sad

Приятен съботен ден от мен!   bouquet

# 77
Наистина, какво смятате да правите с работата?

Сложно е това с работата. Вярно ги има и финансовите причини или натиск от работодателя, трудния живот, който живеем ... Но аз си се познавам достатъчно добре каква съм и точно по тази причина, когато разбрах, че съм бременна, прекратих процедурата по вписването си в адвокатската колегия. Беше ми пределно ясно, че скоро няма да имам никакви мераци за работа.

# 78
Наистина, какво смятате да правите с работата?

прекратих процедурата по вписването си в адвокатската колегия.

опппааааа, ето кой ще ми помага в предстоящите ходения по данъчни, адвокати и нотариуси по жилищни въпроси. Няма изъмкванка вече, тъкмо ще се тренираш

# 79
здравейте и от мен
днес времето е прекрасно, но от вчерашната разходка така съм изгоряла малее  ooooh!
а относно работата ако трябва да съм честна вобще не ми се почва, но за съжаление няма начин най вероятно есента съм на линия ако не по рано , но се надявам не. Малката е записах на ясла , но чак от януари може да стане, а дотогава да видим кой ще е гледа. Наште са в пловдив и май ще се наложи жена да търсим да е гледа абе гадна работа. Направо ми се реве като си помисля че трябва да ходя скоро на работа, ама с тия пусти пари това е положението.
Инето апартамент ли ще купувате?
айде до после че щерка ми нещо ме вика

# 80
Здравейте!
С Павчо благодарим за поздравите!
ЕлсCry не ме питай как го приемам това с връщането на работа (не е нова, старата си ми е) - всеки път като се сетя започвам да гушкам малчо и не искам да го пускам, защото знам че после ще сме отделени поне за 5-6-7 часа на ден. Няма друга причина освен финансовата - ще купуваме апартамент и с майчинството това е невъзможно. А и сме притиснати от хазаяите и трябва да се махаме от сегашното си жилище... (извинете за подробностите, ама на кой да си изплача мъката?!...)
Тази сутрин, обаче, малчо ми напълни душата Hug. Спяхме си двамата (всеки в леглото си) и взехме да се събуждаме. Чувам аз разни звуци от креватчето и поглеждам натам без да ставам. И какво да видя... от един малък процеп между решетките и буфера (нашето креватче е опасано от всякъде с обиколници, защото сме много "мирни") ме гледат две усмихнати очички!... Grinning Като се погледахме и посмяхме така 5-10 минути и всичко забравих и за изпити, и за работа, и за пари...
Хайде ние тръгваме към Борисовата градина, че пак ще събират пари за памперси на сирачетата. Ако имате възможност, елате да свършим нещо хубаво и да се видим.
Хубав ден на всички! Heart Eyes

# 81
  • В центъра на Вселената...
Здрасти и от нас!
Ние скоро не сме писали , ама ви четях редовно.Използваме хубавото време и сме все навън.
За ягодите- аз също много обичам ягоди и си похапвам малко.За сега няма реакция от Нефи.
Браво на софийските мами за срещата.Хубаво е ,че се събирате.Сега е ред на варненки.
Нефи нито се обръща ,нито зъбки има.Но напоследък го забелязвам да стои доста стабилно на крачетата си.
Чудя се защо Цветеслава не пише вече ?  newsm78

# 82
Здравейте,милички  Hug
Отдавна не съм писала,но от разходки не ми остава време.Гледам колкото се може повече време да прекарваме с майка,защото Юли месец пак заминава  Cry
Реших този път първо да пиша и после да ви изчета,защото докато изчета всичко не ми останало време да пиша.
Аз съм малко болничка-настинка придружена с кашлица.От три дни съм на антибиотик,но вече съм по-добре.Анна-Мария също е добре,проблема с малкото сукане продължава.Просто е голяма любопитка и предпочита разглеждането на стаята пред гърдата ми.Ако имате идея как да я излъжа да суче,казвайте.Иначе пюретат си ги хапва,въвеждам все повече плодове и зеленчуци,скоро ще бъдем напълно захранени  Mr. Green За сега няма алергия от нищо,но да видим занапред.Хранене все още не съм заместила,но май вече му е време  newsm78 Кърмещи мами,вие имате ли заместено?
Виждам че обсъждате интересни неща,но довечера ще пиша повече,че сега съм се хванала с почистване на дома  Laughing
ЦЕЛУВКИ*

# 83
Привет и от мен!
Тъкмо се връщаме от Южния парк  - бяхме на акция за памперси; купихме си 2 чаши от благотворителния базар и се запознахме със сляпото момиченце и майка й. Те са събрали пари за операция, но дадохме малко да има какво да ядат в Германия  Mr. Green Дорева ми се като я гледах малката  Cry
Маги беше на границата с топлинния удар (аз също), въпреки, че беше леко облечена. Ходихме на кенгуру и сега пак съм като пребита...  Mr. Green
Галче, чудесно е, че прекарваш толкова време с майчето си. Тъжно, че пак ще заминава, но такъв е животът!   bouquet
За заместването на хранене - аз ще спазя препоръките на СЗО до годинка да не замествам. Оздравявай!
bgbubu, и Маги е като Нефи- не се върти, зъб не избива (само я мъчи), но на крачета стои бая стабилно. Във ваната направо крачи - много е смешна  hahaha
jenymama, ще се справиш! Друго не знам какво да ти кажа... Павката е голям мъж вече  Laughing А и собственото жилище е невероятен плюс! Бравос за изпитите!!!
Елси, то не са номера, не е чудо! Голям палавник Стенито  Joy
За ягодите - това, че са домашни е без значение. Преди да ги дадеш на малкия консултирай се с педиатъра си. Мисля, че веднъж отключена тази алергия никога не се израства, така че по-добре сега да не му даваш, отколкото цял живот да не близва ягодки! Непременно се консултирай с педката !
За работата - напълно те разбирам. Ако можеш да си позволиш да го гледаш малчо - по-добре. Аз дребната съм я записала на ясла (поне чакаме ред), но чак от септември догодина. Има много време до тогава.
Кокита, стискам палци бързо да израстете проблема. Ако имаш възможност, обаче, потърси и второ мнение. За по-сигурно  Grinning
Леле, сега се сетих, че днес не съм яла нищичко  #Crazy И се чудя защо ми е зле...
Изчезвам !!!  Sunglasses

# 84
    Hi!
  За малко да се включа докато Симонка спи,щото то нейното спане е 30 мин през деня Rolling Eyes
  Честито ви първо зъбче Лориан tooth Дано и другите да дойдат така безпроблемно Peace
  Честито и на Жени за взетите изпити Peace
   Инето ти този ренген си е задължителен за дечицата(поне педито така ми каза) ама и аз като малка съм била с луксация а и нали ми е първа бременност, та ни водят рискови.
   За работата и аз на есен ще си я почвам, хич не ми се ще ама......пак не съм 100% решила, но все пак ще е добре, щото мнооооооого харчим Sick да не си банкнота в наще ръце ,ей Mr. Green Освен това работя само до обяд и няма да ми е толкоз терсене. Сутрин майка ми и Симонка ще се гледат Simple Smile
   За свекито нашата я бива Wink помага когато имам нужда и не ми се меси по принцип в нищо. Та не се оплаквам( е може би е така, защото не живее при нас Thinking) Аз и мъж ми живеем в къщата на мойте родители- по точно на единия от етажите, иначе сме си самостоятелни ама МОЙТА МИЛА МАМИНКА вре е при мен и постоянно ми помага Heart Eyes
   Елси за "торенията"
 сега си я садя в градината и в малки кашпи и сандъчета и цъфти цяло лято като лудо на сънката Simple Smile на 2 седмици само муслагам течен тор за цвят
    Цената на едното е 1.80-2.00 лв тук при нас.
 Иначе имам и каскадни моловки, и много закуми в различен цвят и като цъфне всичко , цяло лято е рай Simple Smile

# 85
  • София
Здравейте,

реших да драсна някой-друг ред, докато се приспиваме с Надето. От край време си я приспивам на ръце, а този стол ми е най-удобен, а мога и да  typeuu  Simple Smile  Мен пък не ме е страх от разглезване на този етап. Ако на времето някой ми беше казал, че ще си приспивам детето на ръце, бих му се изсмяла за абсурда.   hahaha А сега елате ме вижте Wink  bowuu Ама пък като знам, че като гледам снимки на децата като   ylinfant милея да ги гушна такива малки, сладки, пухкави, сега като ми е паднало едно такова малко, сладко и пухкаво, си го гушкам на воля  newsm47

Кокита, много стискам палци Симонка да няма никакви усложнения и да се водите рискови само формално!  fingerscrossed А за градината и зеленината & цветята искрено ти завиждам.  thumbsup При мен в къщи едно обикновено цвете едвам оцелява, бидейки постоянно на ръба Embarassed, та не дай си Боже цяла градина мен да чака...   no

Мъни, и ние сутринта навъртахме километри в Южния парк. Може да се сме разминали някъде по алеите Simple Smile

# 86
Здравейте,майчета!
Днес много жега ,а ? Simple Smile
Ineto - ами за зъбчето - видях,че нещо ми се белее като се смее и понеже не искаше да си отвори устата да видя,си измих ръката и бръкнах.Е да ти кажа това зъбчето остро като на акулче Grinning Даже като й дадох пластмасовата лъжичка да я опознае преди да  се храним,цялата я надраска, хаха.А бе,голям майтап.

Благодаря ви момичета за пожеланията и аз се надявам само да ги откривам изведнъж,без никви неразположения.

Jenymama - честито за изпитите,аз пък се замислям дали да не хвана една втора магистратура,дистанционно,ама първо ще поразпитам,че да не ми стане множко с бебка.

Днес ядохме тиква и май й хареса.Лошото е ,че нашия тати замина в командировка в Словения до другата събота и сега ще ни е много мъчно.Пък и от два дни  аз се разболявам и още по-кофти,че оставам сама.Ама няма как.

за ягодите - алерген са вярно,мисля ,че особено ако детенце има склонност към алергии е по- добре да се изчака.Като бях бременна не знаех и добре си хапнах,та после една седмица бях в болничен на легло,ама да не ви обяснявам на дълго.

Хайде чао ,че почва един филм,малко да се разтоваря! Grinning

# 87
Честит имен ден на именичките ни!
Много здраве, щастие, късмет, любов и успехи!!!

ииииииииииии

Къдрокоса, честито помъдряване с още една година!
Честит рожден ден, честит рожден ден,
щастие и здраве ти желая,
Честит рожден ден, честит рожден ден,
по-весел празник аз не зная.

Последна редакция: нд, 21 май 2006, 03:50 от yanich

# 88
  • София
Уууууууууууу, какъв ден било днес!!!
 Party

И аз се присъединявам към Янич и
честитя Ден-денчето (  smile3520   ) на Къдрокоса!!! Много здраве & късмет & любов & сбъдване на мечтите!!! smile3510

А пък ние днес се успахме  yes Напоследък Надето рядко се буди след 5.30-6.00, а днес откара до 7!!!  newsm53  Може пък и ние да сме на път да минем на 4-кратно хранене?  Thinking  Алис, какво стана при вас? Минахте ли си стабилно на 4 хранения? По 200 мл ли й даваш на ядене?

Относно заменянето на хранене. Аз, може да се каже, съм заменила обедното хранене само със заленчуково пюре. Но тъй като отначало, както си му редът, додавах АМ след пюрето, после усетих, че без тази порция АМ, била тя и минимална, Надето не счита обяда си за приключил  newsm78 Така че сега след пюрето, което обикновено е към 150 г (аз разреждам готовите с вода, вие?), давам още 30 г АМ.

Днес май пак ще го ударим на  1stroller . Така поне малко от малко залъгвам гузната си съвест, че полагам усилия да си вляза в предишните дрехи чрез практикуване най-разпространения, най-евтиния и най-достъпния спорт - ходенето!  smile3539

Много хубав ден желая на всички мами & бебоци!
 wavey

# 89
  • София
 smile3555

baloni Честит имен ден на всички, които днес честват името си!!! От здраве & късмет да се не отърват!!!  baloni

newsm51

Общи условия

Активация на акаунт