Американски колеж - десета тема

• 117 381
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Тя Рангелова май само на 12клас преподва...

# 496
  • София
Вчера записах дъщеря си за изпита. Беше в края на деня и кандидатите бяха малко над 300. Очаквах да са повече, тъй като остават само още две дати за регистрация. Ако правилно си спомням, миналата година бяха около 500. Но не попитах дали това е общият брой на кандидатите до момента или само на момичетата. Thinking
Общият брой трябва да е. Има още два делнични дни и една събота за регистрация, ще станат около 500.+-

Да, три дни остават всъщност. Обявяват ли броя на кандидатите след приключване на регистрацията?

# 497
  • София
Вчера записах дъщеря си за изпита. Беше в края на деня и кандидатите бяха малко над 300. Очаквах да са повече, тъй като остават само още две дати за регистрация. Ако правилно
Общият брой трябва да е. Има още два делнични дни и една събота за регистрация, ще станат около 500.+-
Да, три дни остават всъщност. Обявяват ли броя на кандидатите след приключване на регистрацията?
Става известно, но точно как, официално или не, не помня. Дали след регистрацията или самия изпит, но ще се знае колко са децата общо.

# 498
Обявяват ли броя на кандидатите след приключване на регистрацията?

Обявяват една допълнителна дата за регистрация в началото на месец март.
След това публикуват общия брой регистрирани деца за изпита на страницата на колежа.

Брой кандидати през годините в АК / добавям в първи пост/:

За 2008 - около 550 ученици
За 2009 - около 500 ученици
За 2010- 454 ученици
За 2011- 355 ученици
За 2012- 384 ученици
За 2013 - 399 ученици
За 2014 - 457 ученици
За 2015 - 460 ученици
За 2016 - 415 ученици
За 2017 - 492 ученици

Видях някакъв курс, който евентуално започва след пролетната ваканция, така ли се провеждат курсовете - от 2рия срок на 6ти клас още? Благодаря ви много и се извинявам за нахлуването, ако въпросът ми не е за тук...
Тук има малко скорошна информация:

http://old.bg-mamma.com/?topic=840306.msg36272635#msg36272635

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 10:53 от Фран Ческа

# 499
Здравейте. Моля , насочете ме към тема за кандидатстване в американския колеж......
Въпросът ти е за тук. Търси отговорите в тази и предишните теми. Един от моите отговори е http://www.bg-mamma.com/?topic=971181.450 ,  друг - http://www.bg-mamma.com/?topic=1006938.msg36113647. Прегледайте и дискусията наоколо.
Много благодаря, 10 теми са и тепърва започвам да ги чета.
Обаче детето не иска...

# 500
Прощавайте, не разбрах какво точно не иска детето?

# 501
Мога да предположа, че бройката кандидати ще около тази от "За 2009 - около 500 ученици", набора е доста голям, което означава че ще надхвърли съотношението 2ма кандидати за едно място Simple Smile

# 502
Здравейте, може ли някой да ми каже по какъв начин се доказват доходи, имущество, въобще какво искат във връзка с отпускането на финансова помощ.
Вчера си мислех, че не знам дали не направих грешка като го записах за изпита в колежа, притеснявам се ако го приемат, защото сумата е абсолютно непосилна за нас.
Аз съм самоосигуряващо се лице, вероятно ще искат данъчни декларации, проверка на имущество,  МПС, банкови сметки могат ли да проверяват?..... като цяло ще съм благодарна на инфо в тази посока.

# 503
Ако "вземат да го приемат" ще получите списък на необходими документи за "доказване" на финансово състояние и записването става след като ви предоставят оферта. Никой не ви е опрял пистолета в челото, даже този срок за записване е (обикновено) ден след класиране за гимназии след седми клас (напомнете моля как беше - след първо или след второ класиране, но мисля че за първо Rolling Eyes) хайде не слагайте каруцата след коня, все още сме края на февруари!

# 504
Здравейте, може ли някой да ми каже по какъв начин се доказват доходи, имущество, въобще какво искат във връзка с отпускането на финансова помощ.
Вчера си мислех, че не знам дали не направих грешка като го записах за изпита в колежа, притеснявам се ако го приемат, защото сумата е абсолютно непосилна за нас.
Аз съм самоосигуряващо се лице, вероятно ще искат данъчни декларации, проверка на имущество,  МПС, банкови сметки могат ли да проверяват?..... като цяло ще съм благодарна на инфо в тази посока.

Доходи се доказват със справка от НАП за двамата родители. Имоти - със справка от общините, където са регистрирани на името на съответния родител. Пак там - за притежаваните МПС-та. Можете да добавите и справки за изплащани заеми, свидетелства за инвалидност и т.н.
Обикновено се дава достатъчна помощ за да може да си ПОЗВОЛИТЕ детето Ви да учи в колежа. Но никой няма да се постарае да направи разходите КОМФОРТНИ за Вас.

Още нещо. Даже да платите пълната такса, плащате реално около 1/3-та от реалната цена на образованието в АК. На запад сравнимо образование започва от 30-на хиляди евра на година. По мое мнение, никога не съм правил по-добра инвестиция в живота си.

# 505
  • София
Ripple, когато приемат детето ще ви дадат да попълните декларация и документите за доказване на доходите - Дан, декларация, Документ от общината за имоти, МПС-та, нотариално заверена декларация за имоти извън София. Час от документите е и информацията за банкови сметки.

# 506
  • Sofia
А при разведени родители, и на неотглеждащия родител ли разследват доходите? Или само размера на месечната издръжка се взема предвид?

# 507
А при разведени родители, и на неотглеждащия родител ли разследват доходите? Или само размера на месечната издръжка се взема предвид?
Нотариално заверена декларация за размера на издръжката и дали детето ви/децата ви притежават имущество и МПС.
Но отново казвам, не слагайте каруцата пред коня, ако сте в списъка на приетите, ще получите точни и ясно указания какво и как да подготвите като документи, има достатъчно време за това... Нека мине изпита, да се видите със статут "приет" и действайте. След като получите оферта, тогава решавайте! Никак не разбирам бързането месец преди изпита...

# 508
  • Варна
Абсолютно права е за себе си да се интересува колкото си иска по-рано от изпита. И е написала “ ако” . Wink
И на мен ми мина през акъла да взема моя 7 Класник в София и докато батко му бори изпит в СУ , малък да се посъстезава Ей така за Ак , дори той се нави . Но тутакси размислих и си казах  “ ами ако вземе , че го приемат и ако вземе че му хареса и се затръшка  “ , м?!
Вече е табу темата ! Та абсолютно я разбирам дамата Wink

# 509
  • Sofia
Аз поне си падам малко контрол фрийк, трябва ми да знам какви са шансовете и възможностите, колкото може по-рано. Simple Smile
Знам и как аз ревах едно време, че бях в резервите на колежа, а детето сега се е нахъсало - за другите училища е съвсем вяла и незаинтересована. Не ми се ще да даде всичко от себе си и после да кажа - сори, само те пробвах.

Общи условия

Активация на акаунт