Американски колеж - десета тема

• 117 342
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Иска да учи Инженерна Химия
Ще ми бъде интересно да чуя къде, какво, как и тн. за тази специалност.
Ще минат година и половина - две, докато стане ясно къде точно това дете ще учи тази специалност... а то с американските мейджър и майнър изобщо не е ясно накъде ще е специализацията... А и "децата" на по 18 са си съвсем наясно кой точно какво, къде и как иска да учи и детайли за всяка специалност... Това са си млади хора, които вземат своето си бъдеще в ръцете си Simple Smile
Например моя син иска да учи теоретична физика... Това го има във всеки университет, но той си е проверил какво включва мейджъра, колко и какъв рисърч ще има, с кои майнъри може да го комбинира, статистики и рейтинги на университети за конкретна специалност/факултет/катедра... Аз съм информирана само за "тук Да", а за тези дето са "тук Не" ми е казвал само, ако съм питала изрично за име на университет, защо не му е в списъка с желаните...

Ежко, ще ми бъде любопитно след година дали точно това ще е името на желаната специалност Simple Smile Че за какви ли не промени в желанията и настройките съм чувала Wink А какви странности в комбинирането Major- Minor в неинженерните (в Arts and Science)

ПП: Ежко, избързал си с увлекателната книжка... детето на EliG май тази година ще кандидатства в АК, до избор на профил, а после и на профила за университет мноооого време има Simple Smile

# 616
Не знам Пенева, оставил съм го сам да се оправя. Интересът му се развива от доста време. Дали ще се задържи, видоизмени или съвсем промени - кой може да каже?
Не мисля, че ще залети към Либерал Арт колеж. Въпреки, че според мен може и да му е от полза.
Каквото и да стане обаче, след една година остава да се оправя сам.

ПС Знам за детето на Ели. Но обикновено отговарям на въпроса (когато и доколкото мога), като оставям на другите да преценят дали, за какво и за кого им трябва отговора. Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 14:35 от Ezhko

# 617
  • София
Oт страницата на колежа:
538 са регистриралите се за приемния ни изпит след 7. клас ученици. 294 от тях са момичета, а 244 - момчета. Успех на всички в неделя!

# 618
  • София
Момичетата са с 50 повече от момчетата 🤤, много са тази година. Отчайвам се вече.

# 619
Няма страшно. Ще се намерят достатъчно момчета Wink

# 620
  • софия
Момичетата са с 50 повече от момчетата 🤤, много са тази година. Отчайвам се вече.
И миналата година беше така, нищо ново!
спокойно! Всичко ще е наред!

# 621
  • София
И миналата година беше така, нищо ново!
спокойно! Всичко ще е наред!
Благодаря, Амели!  Има разлика дали се бориш с двама или с трима, особено ако на пробните изпити не са съвсем убедителни нещата, да не кажа клонящи към провал...При пробни изпити под средата за групата, или на средата, както е в повечето случаи при нас, си е невероятно, ако влезем с този коефицент 3:1.
Дават ми надежда само малкото на брой пробни тестове, при които девойката е в първите 20-25% от групата. Другите й ПИ са ... бих ги определила като леко скръбни 😒.

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 19:15 от Peruanka

# 622
Починете си добре тази седмица и всичко ще е наред.

# 623
  • гр. София
[i
 Може да стане най-добрия литератор сред физиците Simple Smile

Много точно предположение!:nerd: Голямата ми дъщеря записа в Колежа хуманитарен профил - пишеше много добри есета, разкази....... учителят й по АЕ очакваше тя да напише книга и каза, че иска да й стане рецензент на първата книга.
Тя обаче кандидатства в Англия само специалност финанси и това завърши – сега  работи като финансист. На въпроса "ЗАЩО???" на учителя по АЕ, тя отговори точно така - може би ще бъда най-добрият писател сред финансистите и най-добрият финансист сред писателите!:laughing:
Така, че нека детето да избере това, което му е по-интересно сега, а по-късно когато избира професия, може да избере нещо друго ако желае. Искам да кажа, че профилът не е толкова важен за професионалната ориентация по-късно.
Когато по-малкият ми син преди 2 години трябваше да избира профил в Колежа, аз му казах че каквото и да избере, ще го подкрепя, предвид профила на кака му и по-късната й професионална ориентация.
Колежът дава възможност учениците да си сменят профила, след като положат приравнителен изпит по новоизбрания профил. Така че не е толкова страшно ако детето си промени мнението!

# 624
  • София
https://bnt1.bnt.bg/bg/a/klub-po-meditsina-v-uchilishche - за CAS и за феновете на Йънгс специално, има го и него Simple Smile))

# 625
https://bnt1.bnt.bg/bg/a/klub-po-meditsina-v-uchilishche - за CAS и за феновете на Йънгс специално, има го и него Simple Smile))
Благодаря!
Стефане, дъщеря ти е все по-прекрасна Flowers Hibiscus

# 626
Благодаря, най-прекрасната, на майка си се е метнала, естествено.
Къде пък я фиксира? Само търчи тези дни, организира и събира пари за синьор трипа на Боровец....

# 627
Благодаря, най-прекрасната, на майка си се е метнала, естествено.
Къде пък я фиксира? Само търчи тези дни, организира и събира пари за синьор трипа на Боровец....
Как къде, в началото на клипа... Аз в Колежа не съм се мяркала от спорадичното ми притичване на родителските срещи, все пак да си пооправя настроението ходя Smiling Imp
Моя с неговата си група дружки нещо се цепи от колектива за синиър трипа Rage и организират нещо друго... яд ме е! Винаги могат малка компанийка да си идат другаде, ама да не изпускат и това! Ама какъв нервак е станал... и един самокритичен, ама не само "само", а общокритичен!
Скрит текст:
Само ме информира за вечерни излизания (ей като стана на 18 се отприщи да скитори!) и само все бил недоспал, ми недоспал ще е! Последно се договаряхме - Вие кога смятахте да излизате - петък или събота? Ок, тогава аз петък, в събота излизайте и се прибирайте когато искате! (това, щото да е с брат си и сестра си!) Rolling Eyes Преди година и половина две доживях да мога да изляза без деца вечерно с мъжа си, а сега да си съгласуваме графиците Scream
Ей, оплаках се! Сега първо чакане за 16ти резервната резерва , после 28-ми... Аз май съм по-нервна от него!

# 628
Интересен клип. Ако някой е платил за реклама на Колежа, добре се е сетил, ако не е нарочно направено, и без това е станало такова, в най-добрия смисъл. Тук не напразно многократно е казвано, че АК е едно от местата, където наистина ти се дават възможности.
Пенева, не е щерка ми това, съименничката й е,  в един клас са, с френски. Моята не иска да има нищо общо с медицина, нито хуманитарна, нито дентална . Ще бори икономическите науки.
Ама пак си е прекрасна, де...

# 629
Flushed Бъркам коя прекрасна Инес е твоята! Нищо, и за двете се отнася определението!
Клипа е супер рекламен... но си мисля, че ако беше това целта, нямаше да е в сутрешно предаване с тема "Здраве" Simple Smile а и не след края на кампанията за записване за изпита Wink

Общи условия

Активация на акаунт