Плащане на сметката

• 37 900
  • 584
  •   1
Отговори
# 210
бгтатко, нещастниците тук си личат по едно нещо веднага - винаги приемат лично нещата и винаги се опитват да засегнат другия потребител на лична основа - с намеци, директни обидни, подмятания, ирония и т.н. Винаги ползват ad hominem, въобще твоето мнение им е проблем. То им бърка някъде, трови ги... най-често им боцка в някакви си техни малформации, смъди ги... И си личат винаги.

Да, ок е за мъж, но да изискваш жена да е гребец, ловец и с дивеча на рамо наравно с теб, говори за нещо друго. И кой мъж иска в дома си мъжкарана, която да го бори на всички тепихи?!
Мда... тя наравно с мен и аз наравно с нея. Пробвай. Идеално е.

# 211
И в теми като тази тези несъответствия много силно личат.
Има един особено драстичен пример във форума за гигантско несъответствие, но ще се въздържа да обсъждам. Във всеки случай доста точно наблюдение.

Все пак искам да уточня, че според мен повечето жени и у нас не са такива. У нас се сблъскват стари порядки и навици, с някакви соц стереотипи изгражани през комунизма с модерни идеи и течения и става миш маш голям, но истински златотърсачки има малко, както и истински мъже боклуци не са толкова много както понякога се изкарва.

Повечето хора са добри и грешим в рамките на човешкото, просто повечето сме малко заблудени Simple Smile

# 212
И на мен ми допада мнението на Нофелет.  Аз не понасям слабохарактерни мъже, защото аз самата съм борбена натура и не искам да подбутвам някой. Разбирам го добре- в живота трябва равностоен партньор.
От всичките постове на автора обаче не разбрах-ако излезем на среща- ще иска ли да си платя  единия сок, който ще изпия  Joy Joy Joy

# 213

Дрън-дрън. Ако тоя истински мъж случайно остане без работа, пари, разболее се и прочие, и няма възможност да плаща сметките, той неистински ли става? И да го изхвърлим, щото вече не е истински? Абе защо гледате на хората така, сякаш парите и плащането на сметката някъде си са показател за истински мъж, като че ли няма други по-значителни предимства?

Щото дотам им стига "мирогледа" и капацитета явно.

# 214
И на мен ми допада мнението на Нофелет.  Аз не понасям слабохарактерни мъже, защото аз самата съм борбена натура и не искам да подбутвам някой. Разбирам го добре- в живота трябва равностоен партньор.
От всичките постове на автора обаче не разбрах-ако излезем на среща- ще иска ли да си платя  единия сок, който ще изпия  Joy Joy Joy
Това не беше ли по другата тема?

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 22:12 от Анонимен

# 215
  • град-държава
Екс, носещ се по течението е различно от опъва каиша на всеки фронт. Например аз нинаги съм работила, сега гледам дете и работя едновременно, защото аз имам нужда и желание да го правя за себе си. Мъжът ми никога не е разчитал на това, което аз изкарвам - той счита, че във всеки един случай издръжката на семейството е негова грижа, което не означава, че моите пари отиват някъде другаде.  За 12 години сме имали прекрасни етапи и много сговняни моменти. От първата сметка до този момент е бил с едно и също отношение, като към жена, не бивол - носи, меси, работи, ражда, гледа, опъва, готви, чисти, дои се, чука, гримира, фризира, винаги изтупана, гледа се сама във всеки момент и положение , всичко с каквото сама си е изкарала и т.н.
Ми мерси, аз го мога, но защо да не си го правя само за мен. Може и време да ви остане свободно, а не да се занимавам с някакъв кретен - тарикат.😉
Мъжът ми е наясно, че ботуши мога и сама да си купя. Не си е взел жена от гората и сам е разбрал, че като казваш А, трябва да можеш да кажеш и Б.

# 216
Аз пък имам един друг въпрос. Какво е да ти плащат сметката? Какво е усещането? Как се чувства един индивид, когато си тръгва от ресторанта и знае, че не си е платил за храната? Какво е да те издържат? Какво е да ти купят облеко и обувки? Какво е да ти платят сметките? Какво е да знаеш, че някой плаща вместо теб?

Какво е това да ти се случва, след като си вече зрял пълнолетен индивид, а не дете?

Защото... не знам, може и някои мъже да го знаят, но аз не го знам. Не ми е познато. Не знам това чувство. На мен за последно някой някога нещо ми е платил, когато възрастта ми започваше с 1. Т.е. преди повече от 30 години.

# 217
И преди съм споделяла в този форум, че около втората година от връзката ни с МП се замислих над идеята да си изкарам магистратурата за една година вместо за година и половина. В моята специалност изработването на дипломна работа, ставаща за защита отнема доста време - експерименти, обработка, изчакване - всичко изисква присъствие и много часове, прекарани в университета. Много трудно би било да съчетая по едно и също време лекции, упражнения, експерименти по дипломната работа  и работа. Практически невъзможно. МП ме подкрепи изцяло и в рамките на тази една година ме издържа той, а аз си учех и си правих опитите. Дори не става дума за тежък в здравословен аспект момент като бременност, а просто желание да ускоря висшето, за да мога после да си премина на следващия етап по-спокойно. Такива жестове са важни и говорят много за това доколко човека до теб истински държи на теб и иска да види, че се развиваш. За нито една секунда не съм се чувствала като държанка в този период въпреки, че за цяла година допринесох към общия ни бюджет само със стипендии. Никаква връзка нямаш, ако все те тресе дали няма да се прецакаш.

# 218
  • София
The Catcher in the Rye, не това имах предвид. Нямам против успелите мъже, даже напротив.
И, да, точно това, което казах имам предвид – едно е един мъж само да иска, да приказва, ама да не може и друго е да имаш мъж до себе си, който е успешен поне колкото теб. Тогава всичко е наред. Но когато един мъж много се радва на успехите на жена си, но той е все прецакан и не прави нищо по въпроса, тогава мерси за гребеца. Мога да си греба и сама. Simple Smile
Не сме се разбрали значи. Така и предположих Peace

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 19:50 от The Catcher in the Rye

# 219
...моята съпруга, която казва "аз сметките мога да си платя и ботуши и парфюми мога да си купя и сама. на мен мъж ми трябва за много по-висши неща от това да ме крепи финансово цял живот".

Бре! На секса така ли му казвате вече?

# 220
Екс, носещ се по течението е различно от опъва каиша на всеки фронт. Например аз нинаги съм работила, сега гледам дете и работя едновременно, защото аз имам нужда и желание да го правя за себе си. Мъжът ми никога не е разчитал на това, което аз изкарвам - той счита, че във всеки един случай издръжката на семейството е негова грижа, което не означава, че моите пари отиват някъде другаде.  За 12 години сме имали прекрасни етапи и много сговняни моменти. От първата сметка до този момент е бил с едно и също отношение, като към жена, не бивол - носи, меси, работи, ражда, гледа, опъва, готви, чисти, дои се, чука, гримира, фризира, винаги изтупана, гледа се сама във всеки момент и положение , всичко с каквото сама си е изкарала и т.н.
Ми мерси, аз го мога, но защо да не си го правя само за мен. Може и време да ви остане свободно, а не да се занимавам с някакъв кретен - тарикат.😉
Мъжът ми е наясно, че ботуши мога и сама да си купя. Не си е взел жена от гората и сам е разбрал, че като казваш А, трябва да можеш да кажеш и Б.
Болднатото - ми ок. Това си е типичен енциклопедичен полов стереотип. В последния Евробарометър именно в тази област се оказа, че 80% от българите (от двата пола) мислят, че точно това е работата на мъжа. В същото време едва 11% от шведите (и от двата пола) мислят, че "във всеки случай издръжката на семейството е НЕГОВА грижа". Разбираш ли? Дано разбираш.  Половите стереотипи на семейството ти са си избор.

Други правим други избори Wink И не сме малко. Милиони сме. Просто по тези ширини сме малцинство. Масата на Балканския полуостров е с единия крак в 19 век, а с другия в 21 век. Просто тук нещата така... по-бавно стават. Както каза горе бгтатко, някакъв тюрлю гювеч  между наследство от Османската империя, консервативно православие, псевдоеманципацията на социализъма и полъх на западен модернизъм. Това е общата картинка тук.

# 221
винаги приемат лично нещата и винаги се опитват да засегнат другия потребител на лична основа - с намеци, директни обидни, подмятания, ирония и т.н. Винаги ползват ad hominem, въобще твоето мнение им е проблем. То им бърка някъде, трови ги... най-често им боцка в някакви си техни малформации, смъди ги... И си личат винаги.
Аз различавам три групи хора:
1. Не го правят това просто и не е малка тази група.
2. Правят го, защото общият тон е такъв. А общият тон е такъв, защото се позволява това. Като с карането по нашите пътища - защо в германия и швейцария не карат масово така? Не е защото ние сме унтерменши, такива са обстоятелствата, средата, това се толерира. С всички сили се опитвам да не вляза в тази група, но не е никак лесно, особено на моменти Simple Smile
3. Правят го, защото са наранени. Тази група са особено яростни и искрени.

пс. не съм Ви чел досега внимателно, но имате много интелигентни и ерудирани неща в мненията. Simple Smile Дайте го този евробарометър като линк, ако Ви е под ръка, за да допълва темата, точно на място ще е.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 20:01 от Анонимен

# 222
  • София
От гребец пътник не става, нито пък обратното.
Донякъде мога да разбера полу- речта ти за мотивиране и че човек трябва да поема винаги отговорност за себе си, да се бори, да не се превръща в жертва, най- простичко казано да не се предава. Това е похвално само по себе си, но според мен трябва да се упражнява в контекста на живота ни, т.е. наравно с всичките си усилия да драпаш напред, да осъзнаваш, че човекът въпреки всичките си възможности, в крайна сметка е податлив на обстоятелствата, на природата, ако щеш. Това не е смиреност, нито правене на жертва, а е осъзнаване на мястото си и то, колкото и да ни се иска, не е сред боговете : ))
От пътник се става гребец, когато преживееш нещо, което да те отрезви.
От гребец пътник- не се наемам да кажа, но не е вредно да се допусне и тази алтернатива поради причините, които изписах горе. Никой не знае какво го чака и как ще му подейства и дали пък няма да го пречупи.

# 223
  • град-държава
Те, защото шведите са прокопсали. 😉
Аз приемам други модели, нямам проблем с тях. Нито ги оценявам, нито ме интересуват. Важното за мен съм (и сме ) го постигнала в известна степен до този момент. Цели имаме постоянно, правим каквото трябва, пък да става каквото ще.

# 224
Чудесно е, че като мъже не сте усещали какво е да ви "плащат сметката". Щото аз съм от тези, които могат да платят собствената сметка, тази на мъжа и тази на двамата. Но не желая. Искам и изисквам мъжът до мен да може да е повече от мен – демек да ме превъзхожда. Да покаже, че може всички тези неща по-добре от мен. В противен случай духовен компаньон мога да имам и без съвместно съжителство с мъж.

Общи условия

Активация на акаунт