Кюретаж и забременяване след това - тема 76

• 61 223
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Съмненията са не само мой ,а на много жени ,на които са им правени вливания многократно . Обикновено се усеща студенина по цялото тяло ,при вливането на първата банка го усетих ,но при втората ми беше много топло .Освен това нямаше мехур4етата ,които трябва да се полу4ат при вкарването на ампулите ,направо си изглеждаше 4ист натриев хлорид .

Аз правих вливане с Интратект, там няма как да стане това. Директно се включва самия медикамент, без да се разрежда с нищо...

# 31
Да това е най -доброто .

# 32
  • София
Студенина се усеща винаги когато се влива течност, по-студена от вашата вътрешна температура.

# 33
  • София
Студенина се усеща винаги когато се влива течност, по-студена от вашата вътрешна температура.

Нас ни караха да си държим шишенцата с медикамента между краката, за да се стоплят Simple Smile

# 34
Да това е така ,но при имуновенина не зависи само от разликата в температурата .Полу4ава се яко втрисане ,замайване и падане на кръвното .Това от лекар го зная и затова се влива цял ден ,а може на следващия да се продължи .

# 35
  • София
Имуновенинът прави много проблеми, но се предпочита, защото е по-евтин - и аз това от лекар го знам.

Аз съм вливала Октагам, 5мл за над 3ч, нямах странични ефекти.

# 36
Много полезна информация давате, момичета. Както винаги! Hug Revolving Hearts

# 37
По -евтин е ,но на мен ми излиза скъп ,като си помисля за "N" опита инвитро .....

# 38
Здравейте, момичета! След като чета темите тук вече цяла година, най-сетне се престраших да пиша и аз. На 31г съм, миналия ноември преживях мисед и К. в 9 г.с. След това имах задържани фоликули и спазъм на цервикалния канал, и така се изнизаха 6 месеца преди да започнем опитите отново. Подновихме ги през месец юли тази година, но засега след 6 месеца опити без резултат. (Първият път забременях на 3 месец). Миналия месец отидох да се консултирам с моя док и той препоръча цветна снимка (всичко друго е ок - хормони, лигавица, Ову). Записах си час за петък за ЦС, но цяла седмица само за това мислям и се тормозя, дали не избързвам, дали не "изнасилвам" нещата, защото са минали едва 6 месеца, от които съм правила тестове за ОВУ само в 2 може би. И много ме е страх да не се филмирам допълнително след тази манипулация, как ще реагира организмът ми, чувала съм и за грешни снимки от ЦС и последващи ненужни манипулации. От друга страна си казвам, че може да спомогне. Споделям с вас, защото освен ММ, никой  друг не знае моята история. Какво бихте направили на мое място? Дали да изчакам още няколко месеца преди да пристъпвам към подобни манипулации... Много съм объркана и тъжна... Благодаря ви за времето и вниманието! Прегръщам ви!

# 39
  • София
Слънчице,💜💜 След първия ми А, измина почти 1 год, докато забременея отново, уж нямаше причина да не става...Много е важно и кой ще ти прави ЦС. Етърва ми прави 2 при уж много добър специалист в Ст. Загора и когато едва ли не насила я доведох в София при моя док, се оказа, че въобще не са й правили ЦС, а УЗ преглед. Сега е след трансфер при  моя док и чакаме резултата.  Естествено преди това правиха хистеро и лапаро, защото е с Ендометриоз
а. А ние голяма борба.... 8 месеца с..кс по 15 поредни дни в периода около Ову и нищо и нищо. Накрая стана от един, единствен път , тъй като Мм беше командировка през другото време. Е, пакзавърши с А ( и то късен ), но беше по- скоро от грешки и неглижиране от следящия ме Аг.
Така, че , успокой психиката си  и ако не си правила генетични и имунологични изследвания.
 добре е да ги направиш. Успех😘😘😘

# 40
Bambolinka11, много ти благодаря за отговора. Правих генетични за тромбофилия, АФА и НК-клетки. Но наистина имам усещането, че прибързвам с тази ЦС и същевременно се тормозя, че може би не съм направила достатъчно, за да се случат нещата. И не знам как ще издържа до петък и дали няма да отменя часа в последния момент.... Благодаря ти от сърце!

# 41
  • София
Слънчице, при цветната снимка е възможно да направиш спазъм. При мен явно беше точно такъв случая, и една година живях със заблудата и притеснението че имам само една проходима тръба. Преди седмица правих хидротубация (беше под упойка поради други причини) и се оказа че тръбите са ми проходими - и двете.

Според мен в твоя случай е по-добре да отидеш при АГ който да ти направи фоликуметрия - следи се с ехограф и мерене на хормони в определени дни как нарастват фоликулите и кога стигаш до овулация. Ако твоя АГ не може да го направи - може и в репродуктивна клиника (там поне ще знаят какво правят). А и 6м не е дълъг период за опити - не винаги става веднага, и няма място за притеснение.

# 42
Аз си правих ЦС юни месец и юли бях бременна.
Напрежение е,големи нерви ме бяха разтресли пред кабинета,но не съжалявам,а и има много голям процент забременели след нея.
Какво е спазъм на цервикалният канал?

Като искаш го отложи и изчакайте още малко,принципно 6м е малко време,но толкова се вкопчваме в идеята,че не можем да чакаме.
ЦС си я направих след реално 4-5-6м опити.

# 43
Момичета, благодаря ви за подкрепата. И аз от това се притеснявам, да не стане пак някой спазъм на тръбите и да се филмирам и съвсем да се побъркам от притеснение. А иначе спазъм на цервикалния канал се получи след К. В деня, когато тярбваше да ми дойде М. имах болки, но нямало как да изтече, защото каналът е бил затворен. Случвало се много рядко... И ми правиха дилатация, след което М. вече идва нормално... И от там съм се понаплашила от такива интервенции... Иначе последните месеци забелязвам, че М. ми е по-тъмна и гъста и се чудя дали пак няма някакво стеснение на канала. Абе притесненията край нямат...

# 44
Момичета някой чувал ли е за д-р Гинчева от Плевен

Общи условия

Активация на акаунт