Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 149
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
или гнокита

# 151
  • София
Не се прави с пасатор !
Още топли ги намачкваш с уред или с един прибор с дупки,слагаш мляко,масло,сметана и малко наст.кашкавал,сол и пак мачкаш до пухкавост
Точно! С пресата за картофи. Никога с пасатор, защото става като лепило.

[................

Като го изпекох, го оставих във фурната при затворена врата. Винаги така правя, оставям кекса известно време във фурната без да отварям вратата й. Извадих го от формата около час след изпичането му като поизстина да мога да пипам формата. Съставките бяха /по памет/ 3 яйца, 3 чаши брашно, 1 чаша пр. мляко, 1/2 чаша олио, 1 пак. от 15гр. бакпулвер, май нищо не пропускам...
Когато е готов напълно веднага се изважда от фурната и до 10-15 мин максимум се изважда от формата върху решетка.

# 152
Не се прави с пасатор !
Още топли ги намачкваш с уред или с един прибор с дупки,слагаш мляко,масло,сметана и малко наст.кашкавал,сол и пак мачкаш до пухкавост

Мерси, за следващия път ще знам, че не трябва да използвам пасатор.  bouquet Това с дупките съм го виждала при майка ми, но аз нямам такова.

Сегашното не може да се оправи вече, така ли? Че доста количество направих.
Можеш да добавиш малко топло прясно мляко и малко масло,  и да разбъркаш.
Опитай, като имаш останало картофено пюре-  КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13040591#msg13040591

# 153
Благодаря ви! Ще се пробвам да го направя на нещо пюрето.

# 154
Скрит текст:
Не се прави с пасатор !
Точно! С пресата за картофи. Никога с пасатор, защото става като лепило.

[................

Като го изпекох, го оставих във фурната при затворена врата. Винаги така правя, оставям кекса известно време във фурната без да отварям вратата й. Извадих го от формата около час след изпичането му като поизстина да мога да пипам формата. Съставките бяха /по памет/ 3 яйца, 3 чаши брашно, 1 чаша пр. мляко, 1/2 чаша олио, 1 пак. от 15гр. бакпулвер, май нищо не пропускам...
Когато е готов напълно веднага се изважда от фурната и до 10-15 мин максимум се изважда от формата върху решетка.

Не смея да го извадя веднага, защото отнякъде съм чела или чула, че ще спадне, ако се извади топъл.  newsm78

# 155
С тази рецепта (не видях колко захар си сложила) не става ли прекалено гъсто тестото за кекс?

Аз съм правила тези мъфини:

http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … D0%B5%D1%85%D0%B8

Почти същите са основните съставки, само че са с кисело мляко мъфините, а не с прясно, но пък иматмалко повече олио и други мокри съставки - тестото стана видимо по-гъсто от стандартното кексово при мен и не се отлепяха мъфините от хартиените формички, докато бяха топли. Чак като изстинаха, започнаха да се отлепят добре.

# 156
С тази рецепта (не видях колко захар си сложила) не става ли прекалено гъсто тестото за кекс?

Аз съм правила тези мъфини:

http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … D0%B5%D1%85%D0%B8

Почти същите са основните съставки, само че са с кисело мляко мъфините, а не с прясно, но пък иматмалко повече олио и други мокри съставки - тестото стана видимо по-гъсто от стандартното кексово при мен и не се отлепяха мъфините от хартиените формички, докато бяха топли. Чак като изстинаха, започнаха да се отлепят добре.

Не, получи се добре на гъстота и даже набухна перфектно. Като го гледах как иска да "излезе" от формата докато се пече си мислех, че ще остане недопечен. Нормално изпечен си беше, само това лепнене ме изненада... Захарта мисля, че беше 1 и 1/2 чаша, доста сладичък е на вкус.

Запазвам си рецептата за мъфините с тиква  Heart Eyes Може, нали?  bouquet

# 157
Изчакай го да изстине хубаво и тогава пробвай да го отлепиш, щом топъл не става. При мен подейства.

А, тя рецептата не е моя, намерих я в интернет, всеки може да си я запази Simple Smile

# 158
  • Русе
Благодаря ви! Ще се пробвам да го направя на нещо пюрето.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/02/blog-post_28.html

# 159
аз си правя картофеноо пюре първо с пресата - после с пасатора, става си много хубаво. Но пък и ние го предпочитаме малко по-млечно...

# 160
  • WonderLand
С това пюре могат да станат картофени кюфтета. Добавяш магданоз , лук, няколко яйца и оформяш топчета които после печш или пържиш.

# 161
Може ли рецепта за щолен? В интернет има много ,но ми се искаше нещо изпитано . Последно време съм на коледна вълна в кухнята Blush
Препоръчвам ти тази на Джемма, лично аз не съм я правила, но много кулинарки съфорумки, на които вярвам, са и са доволни от нея.
Може ли линк?

# 162
# 163
Благодаря Flowers Hibiscus

# 164
  • София
Моля за линк или рецепти за електрическа тенджера, от едновремешните, с прозорче отгоре.

По-специално ме интересува кекс, но и каквото друго се сетите, че може да се готви в такава.

Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт