Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 150
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • София/Испания
Моля за сполучлива рецепта за кюфтенца с киноа.Днес правих по една руска рецепта,но не излязоха много сполучливи.Ще се изядат,но не е това,което очаквах.

Правила съм такива http://ilrai.blogspot.bg/2016/05/blog-post_18.html
У дома се харесват много. Може да допаднат и на вас.
Ще ги направя тези дни,благодаря за рецептата.Flowers Four Leaf Clover

# 136
Може ли рецепта за щолен? В интернет има много ,но ми се искаше нещо изпитано . Последно време съм на коледна вълна в кухнята Blush

# 137
И за тази плънка се чудя, дали ще стане с пасатор или да не хабя продуктите?

http://www.kulinarno-joana.com/2015/12/kuchidati-sicilianski-koledni-sladki/

Благодаря предварително  Hug
Аз правих подобни, смлях плънката в блендер. Добре се получиха. Ето

Скрит текст:

# 138
Leonie, благодаря за отговора, но нямам блендер. Само пасатор  newsm78

# 139
  • München, Deutschland
Може ли рецепта за щолен? В интернет има много ,но ми се искаше нещо изпитано . Последно време съм на коледна вълна в кухнята Blush
Препоръчвам ти тази на Джемма, лично аз не съм я правила, но много кулинарки съфорумки, на които вярвам, са и са доволни от нея.

# 140
  • София
Дали знаете от къде мога да купя манатарки за празниците? Миналата година купих от ЛИДЛ два пакета. Единия го сготвих с пържоли и червено вино много добре се получи, а вторият миришеше на мухлясало...

# 141
  • София
Дали знаете от къде мога да купя манатарки за празниците? Миналата година купих от ЛИДЛ два пакета. Единия го сготвих с пържоли и червено вино много добре се получи, а вторият миришеше на мухлясало...
Там където се продават подправки и най-различни семена, като черен сусам, или примерно, див кимион,  див копър и подобни.  Тези гъби, сухите , а и други сушени се държат само в хладилник, защото много често или завъждат молци или се развалят, по същия начин се съхраняват и ядките, ако не са в много плътно затворени буркани, но орехите, само ядките например започват да гранясват и... край, така че пак в хладилник.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 12:46 от marchеva14

# 142
Happythought, написала си, че си от София. Та в ХИТ има манатарки, в началото при входа, при другите гъби. И сухи в кутийка,  видях във Фантанстико.

# 143
  • München, Deutschland
Аз разбрах, че тя за пресни пита. пресни предполагам, че ще има само в Метро.

# 144
Здравейте! Снощи правих картофено пюре, мислех, че е лесно и затова не потърсих рецепта. Сложих към картофите прясно мляко и масло и в резултат се получи нещо много лепкаво, като туткал, направо не искаше да падне от лъжицата, а пасаторът се нагря ужасно и замириса на пластмаса, затова спрях бъркането. След като изстина, картофеното пюре се втвърди съвсем. Има ли някакъв начин да се оправи или направо да го хвърлям?

# 145
  • Sofia
Не се прави с пасатор !
Още топли ги намачкваш с уред или с един прибор с дупки,слагаш мляко,масло,сметана и малко наст.кашкавал,сол и пак мачкаш до пухкавост

# 146
Опечен ли е добре отдолу? Веднага ли го извади от формата? Какви са му съставките?
Дай повече инфо, така е трудно да отгатнем.

предполагам не си го извадила от формата и се е навлажнил . кондензира се вода като изстива във формата

Като го изпекох, го оставих във фурната при затворена врата. Винаги така правя, оставям кекса известно време във фурната без да отварям вратата й. Извадих го от формата около час след изпичането му като поизстина да мога да пипам формата. Съставките бяха /по памет/ 3 яйца, 3 чаши брашно, 1 чаша пр. мляко, 1/2 чаша олио, 1 пак. от 15гр. бакпулвер, май нищо не пропускам...

# 147
Не се прави с пасатор !
Още топли ги намачкваш с уред или с един прибор с дупки,слагаш мляко,масло,сметана и малко наст.кашкавал,сол и пак мачкаш до пухкавост

Мерси, за следващия път ще знам, че не трябва да използвам пасатор.  bouquet Това с дупките съм го виждала при майка ми, но аз нямам такова.

Сегашното не може да се оправи вече, така ли? Че доста количество направих.

# 148
направи картофени кнедли и ги пусни в бистра супа. но за малко, да не се разварят.

# 149
Или пробвай нещо като овчарски пай.

Общи условия

Активация на акаунт