Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 690
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз ако ще на космонавтска диета да мина-всичко ми се яде! Какво има за обяснение....
Airamber, това е и моята цел; мноого ми е трудно, много!
Духче, знам, знам, знам и пак знам, но като се кача на кантар и все едно съм се изплюла върху лег-пресата, така се чувствам хахаха А па как върви една боцка торта с фетбърнър, нЕма да ти обяснявам хаха

# 601
Ох, до 14 февруари искам да сваля 4 килограма. Причината е, че ми писна да се лигавя и само да се въртя нагоре-надолу. Иначе аз ходя на тренировки по табата, канго джъмпс, такива неща. Мускули не искам да качвам. Искам да съм стегната и без шкембе.  Laughing

# 602
  • София, България
Духче, това, което не мога да разгадая е дали нарочно ми подават фалшива информация, за да се залъжа да хапна повечко въглехидрат или организмът ми наистина има нужда от въглехидрат и го заявява най-искрено и добронамерено. Тестеняците напълно ги загърбвам без значение дали имам нужда от въглехидрат... Бих желала, ако приемам по-въглехидратен продукт да е от самата природа, т.е ориз или картоф.... кус-кус е глезотия, не го слагам в категорията "идва от природата"! Та общо взето съм в една дилема.. Сега е 16ч, а аз не съм яла все още, защото хем съм гадна, хем не.., а в същото време не знам и какво... Във фурната има картофи с наденица на фурна... хем ми е да посегна към тях, хем друг глас вика в мен - недей! Явно ще трябва да се залъжа нещо... Имам краставичка, ще взема да я нарежа  и да се приключва..

# 603
  • София
Като не си яла до 16 за какво очакваш да си мислиш?

# 604
  • София, България
Абре,  и аз не станах много рано... Легнах си по късните нощи и станах и аз по обяд някъде. Както и да е, реших го да не прибягвам до по-тежката артилерия още, пък съм и в МЦ, тогава ми се иска да си се опрасвам още повече. Мистерията е разгадана!

# 605
На мен проблемът ми е, че не ми се яде, когато съм на диета,ама като не съм ...стой та гледай. Grinning
Днеска с мъка изядох две кюфтета и една краставица и то деня свърши. Сутринта бях на аеробика и цял ден не изпитах глад, но чувствам как оставам без сили.

Последна редакция: сб, 13 яну 2018, 17:30 от pifiella

# 606
Абе чета ви проблемите хахаха аз проблеми нямам у пак съм си дебела хахаха даже от както почнах да свалям, качих още 6 кг Joy
Сериозно сега, аз нямам един голям препъникамък, с който да се боря и контролирам, а редица малки, за които се иска доста повече осъзнатост и самоконтрол. Няма едно нещо, което да ме саботира, като сладко или тетсено. Дори не бих могла да кажа, че съм лакома. Може би просто и тези дни ме връхлита като някакво прозрение свише какви грешки съм допускала през годините и те са били просто неправилно съчетание на храни, хранене между храненията, повече ядене в разни дни, без да имам разтоварване и ограничаване в други.
Днес не съм доволна от себе си, изобщо даже, увлече ме инерцията, не бях гладна ама ядох и то не много ок.
В 11.30 около 100 гр.мазен ориз на фурна, 150 гр.ябълка, 10 гр орехи, 30 гр., Печен биочипс, един сухар - мазало Simple Smile
14.30 - 30 гр., Извара, 100 гр ориз, едно яйце, малко туршия без олио, малко пилешко, малко хляб. Както казах голямо мазало, завършило с 2 бонбона.
До тук на око калориите са около 700, но очевидно е объркването на всички храни. Предполагам просто ми дойде нанагорно, че бяхме на гробищата и после на село, където вече всичко е различно...

Бийпс хахаха върви бе... То бицки торта с всичко върви. Майната му на кантара, сигурна съм, че го забравяш като си пипнеш някъде, където е стегнато и яко Simple Smile при мен е по-друго, аз не мога да преценя дали си самовнушавам или въпреки плюсовете на кантара наистина съм по някак си тясна... Онзи ден бях -1 кг., Вчера ядох в 14.30 месо и салата, в 18 още не бях гладна, но бяхме на дълъг филм и реших да хапна малко суши преди филма и това да е. Така и стана, а сутринта бях + 1 кг, демек онзи готин минус изчезна Simple Smile хем вечерята ми беше ранна.
Tissi, според мен допускаш грешка. Рядко споделям мнението на Амур, но в едно и двете сме на една позиция - биологията е по-силна от волята. В естествена среда няма човешко хранене лишено от въглехидрати. Нормално е. Помисли си.

Айде изчезвам да тренирам, че поне малко да смаля чувството на вина от тъпото си хранене днес.

# 607
  • Козлодуй
Аз си карам на моята диета и също не съм гладна макар днес и утре да са доста ограничаващи дни по диетата ми и имам -3 кг от Нова година до днес даже взех да се притеснявам че твърде бързо свалям но отначало не бях оправила храненето и само от тренировъчния ми режим свалях което е странно макар че първата фаза се казва изгаряне на мазнини не знам ще видим Simple Smile
tisi хапвай си само леки зеленчуци и месо аз така правех с години и не бях чувала за кетоза нито съм се чувствала зле зеленчуци като зеле, краставици, зелена салата, карфиол броколи, спанак и др. също съдържат въглехидрати но не се пълнее от тях напротив аз миналата година спазвах една диета в която имаше целина която ми беше много гадна но от нея свалях по цял килограм затова сега се научих да си режа селъри по половин стрък на салатата със зеле вместо морков и ми е много вкусно и отслабвам с лекота Simple Smile

# 608
Днес се изкуших и се претеглих. За една седмица -2,5кг. Доволна съм Simple Smile Но според мен празничните килограми, които са качени за малко време е нормално да се свалят бързо. Имам още малко от празничните и се надявам да започнат да се топят и другите. За цяла седмица тестените храни са - една малка баничка и една порция паста карбонара. А сладкото е - 3-4 бонбона Линд. След 17 ч. не ям. Почти всеки ден съм така

# 609
  • София, България
На мнение съм, че щом е част от живата природа става за ядене и е за препоръчване да не преминава през термична обработка освен ако няма друг начин, по който може да се консумира. Не случайно си взех уреда за готвене на пара, защото ми звучи доста здравословно  спрямо пърженето.
 . До момента съм го ползвала само веднъж, но ми е мерак да сготвя рибка на него да пробвам как ще стане, както и месо. В моята глава логиката си я имам..., а тя е, че ако има продукт, който не може да се консумира в сурово състояние, то с този продукт трябва да се внимава и да не се прекалява. Картофите и оризът са в тази категория и за това гледам да не посягам към тях на този етап, когато консумирам често месо, което също преминава през термична обработка, за да може да се консумира. Но салатките са добре да преобладават в менюто ми. Аз наистина вярвам, че природата ни предоставя всичко, от което се нуждаем..., но за съжаление има много джънк фууд, който навлезе в кухнята на човека, който е евтин и значително вкусен, което затруднява нашата съвест за кое е правилно и грешно и се получава нещо такова ... 

# 610
По принцип и аз вярвам в това, НО ако живеехме в един идеален свят, без всички фактори, които правят храната не достатъчно богата на макро и микро нутриенти, за да задоволи нуждите на организма ни.
Преминала съм през всички етапи, освен строго веганството и суровоядство и от висотите на собствената си самокритичност мога да кажа, "майната му, в мига, в който позволиш храната да те обесеби вече не си господар на себе си". Говоря само за самата мен и оставам с уважение към всеки, за който храненето е идеология. Аз там вече не искам да бъда, а енергията, която влагах искам да насоча към нещо по-конструктивно от мисълта колко животни са измрели, с какво са натъпкани месата и зеленчуците, колко ГМО има с царевицата и ориза ми. Нямам механизъм за противодействие на тези сили, колкото живея - толкова, искам тоя живот да го изживя щастливо и колкото мога по-здрава. Другото е съдба.

# 611
От много години внимавам с какво се храня и не ми е все едно. Обаче и аз като Духчето приемам храната кога като удоволстие, кога като необходимост, но никога не се концетрирам в нея до вманиеченост. А в един идеален свят щях да си хапвам вкусна и домашна храна без да качвам дузина килограма за месец-два.

# 612
  • София
Духче, подреждам си шкафа и си мисля, че с тия твоите спортове е време да те запозная със света на химията хахаха Имам останало това бцаа, което няма да пия. Моля те, пиши ми, ако желаеш да усетиш лекото блаженство от липсата на мускулна треска!

# 613
Бийпс, искам да усетя (почти) всяко блаженство разрешено от закона Grinning
Ще ти драсна утре, че вече не гледат критично с тоя телефон Simple Smile))

# 614
Според Аюрведа пък е точно обратно, много по-лесно се усвояват повечето хранителни вещества, ако са минали лека термична обработка.

И пак стигаме до там, че на всяка теза има антитеза Wink

Всеки трябва да открие за себе си какво му влияе добре и какво не.
Скрит текст:
Ако някой преди  две седмици ми беше казал, че ще се чувствам сита, доволна и пълна с енергия и няма изобщо да мисля за храна и даже да свалям кг, ако ям по три панички овесени ядки на ден, щях да му се изсмея в лицето, но е факт Wink

Общи условия

Активация на акаунт