Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 690
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Галче, аз съм същата с овеса! Храна чудо е за мен. Ям и свалям, о, щастие!  Heart Eyes
А не съм на диетата. Ям ги на закуска и после като снак или обяд, но 2 пъти на ден, със стафиди или с банан. Вчера дори ометох общо 200гр, днес съм 51.0.кг на изходна позиция от преди празниците.

Другите ми любими въглехидрати са сладките картофи, тиквата и броколито. Карфиола и той е добър.

Днес ми беше дългото тичане и хапвам стабилно.  chef

# 616
# 617
Благодаря за подкрепата момичета  Heart Eyes
В следващите няколко месеца строга диета не мога да пазя и няма да ограничавам хранителни групи. Ще се опитам да спазвам правилото на чинията и в духа на последните разговори, повече от така наречените храни източник, а не храни продукт на хранителната индустрия.
Активен спорт също не ми е разрешен, но смятам да продължа започнатото около нова година по-активно ходене и да включа най-после йога. По този повод искам отново да помоля феновете на йогата да предложат нещо за съвсем начинаещи с наднормено тегло. Знам, че много пъти е предлагано, но не можах да си намеря нищо запазено.
Искам да ви помоля и да споделите своите трикове за антистрес терапия. Дълбокото дишане май също помага, но не съм сигурна дали нямаше и някаква йога в тази посока.
Май стана ясно, че ще решавам здравословно отклонение и искам да съм колкото е възможно по-спокойна и в мир със себе си.
Моля помагайте  Hug

# 618
Зетче, това ми е любимо четиво за справяне със стреса: http://bestlifeonline.com/strip-away-stress-30-seconds/ Ако имаш нужда от превод, пиши Simple Smile

За йогата, можеш да започнеш с йога на стол или някаква модификация на слънчевия поздрав: http://www.ryanchiropracticclinic.com/uploads/3/8/4/9/38495283/5 … _1.0-neurogym.pdf Аз силно вярвам в балансиращата роля на слънчевия поздрав и горещо го препоръчвам.
Кураж и успех!

Дези, ти какъв аюрведичен тип си, ако не е тайна?

# 619
Галче, благодаря  Hug
Ще превеждам с гуглето, така че ако имаш възможност за превод, ще ти бъда много благодарна.

# 620
Няма проблем, ето ти заглавията, ако те интересува нещо по-подробно, пиши Simple Smile

Скрит текст:
30 Начина за справяне със стреса за 30 сек:

1) усмихнете се (дори и насила)
2) станете прави с правилна стойка
3) акупресура на различни места от тялото
4) кажете любимата си нецензурна дума
5) виц или нещо друго, което ще ви разсмее
6) драскане на лист хартия
7) бърз душ
Sunglasses дъвчете дъвка
9) направете приятелски жест / нещо добро
10) упражнения с изпотяване
11) слушайте музика
12) игра с домашен любимец
13) ударете нещо (възглавница)
14) разтягане
15) изключете електрониката
16) йога (дори и само една поза)
17) медитация
18) бърз секс (може би не за 1 мин Wink )
19) целувка
20) направете списък с нещата, за които сте благодарни
21) стискайте противостресова топка
22) издишайте дълбоко, вдишайте дълбоко
23) обаждане на приятел
24) излезте навън, на слънце
25) яжте плод или зеленчук
26) любим аромат
27) бъдете сред природата или гледайте природни картини
28) пийте чай
29) танцувайте
30) гледайте снимки, които ви навяват приятни спомени

# 621
Последните две години със стреса се боря с Бахови есенции. Много ми помага индивидуална комбинация.

# 622
Зетче, има една йогинка на която много се възхищавам, виж я:
Джесамин Стенли:
https://www.boredpanda.com/plus-sized-yoga-jessamyn-stanley-fat-femme/
Особено ми харесва какво казва. Последната снимка трабва да я разпечатат по лекарските кабинети. Laughing
АКо някой тръгне да те разубеждава, че йога не е за теб, да си гледа работата. Laughing Виж какво правят хората! Няма да ти натовари ставите, напротив.

И аз бих заложила на поздрава на слънцето- Сурия Намаскар с модификации, както е писала Галчето.
Изглеждат измамно лесни, но направи 12 едно след друго, и пот ще се лее от теб. Фантастични са за гръбнака и нервната система. Движението е идеално за стави, за всичко. В нета можеш да прочетеш много за ползите.
Ето един ветеран парашутист, който се възстановил с йога, страхотно видео на който му се гледа:
https://www.youtube.com/watch?v=qX9FSZJu448

Лесли Файтмастър има 30 дневно йога предизвикателство в тубата, в домашните тренировки момичетата го правиха и бяха доволни. Погледни как ти харесва:
https://www.youtube.com/watch?v=0l548HXWfDM
Аз съм борила стрес с йога, тичане и спорт. Разходки в планината, природа, животни и приятни хора помагат. Хубави книги, парфюм.... Heart Eyes И работа с психолог, ако става дума за наистина сериозни неща.
Успех! Hug Не се давай!

Галче, виждала ли си тези на Аштанга, аз точно заради тях се влюбих в този тип йога.
Sun Salutations A+B Ashtanga yoga with David Garrigues
https://www.youtube.com/watch?v=Lg_Ja-liVuQ

И демонстрация на Първата серия със Шри Патаби Джойс. Това е Аштанга йога, на който му е интересно.
https://www.youtube.com/watch?v=aUgtMaAZzW0&t=1s

Галче, аз съм вата-пита. Вата тяло. Ти какво си?

# 623
Добро утро момичета Simple Smile

Това ме разби от смях. Направо с глас се смея и се припознавам в този клип. Когато родих сина ми с една приятелка действахме горе-долу по същия начин Joy

z.2012

Ето няколко съвета и от мен за справяне със стреса

Скрит текст:
1. Изразходване на натрупаната отрицателна енергия - избираш си някакъв вид спорт или танци /при мен едно време народните танци много помагаха/ и винаги, когато имаш възможност го практикуваш, като през това време се отдаваш само на това, което правиш в момента и не мислиш за нищо друго
2. Шопинг - отделяш си една сума и един цял ден, в който да обиколиш по магазините и да си купиш нещо ново. Без значение какво. Може да е дреха, може да е бельо, книга и т.н. Може да си направиш нова прическа, да смениш цвета на косата - нещо, което ще те накара да се почувстваш по-красива Simple Smile
3. Рисуване/оцветяване. От няколко месеца съм открила много интересни анти-стрес книги. Има ги в Джъмбо и в почти всички книжарници. Взимаш си една книжка, един хубав комплект флумастери, пускаш си една хубава, нежна музика и се отдаваш на оцветяване. Невероятно успокоение носи точно това - колкото и странно да звучи
https://www.book.store.bg/p166426/anti-stres-kniga-za-ocvetiavan … am-cvetovete.html
4. Ако имаш вана вкъщи, то това е нещо безценно при борбата със стреса. Вечер капваш малко пяна за вана, няколко капки етерично масло от лавандула, пълниш ваната, пускаш си хубава, нежна музика и се потапяш в блаженство. Аз си паля и няколко ароматни свещи, а понякога си сипвам и чаша вино. След това спя, като бебе
5. Шофиране - не знам при теб дали действа, но аз обожавам да запаля колата, да си пусна хубава музика и да карам, да карам, да карам..... Няма значение на къде - просто да карам. Понякога се е случвало дори да си поплача, докато карам, ако ми е много напрегнато, но след това се прибирам усмихната и спокойна

И така - аз вчера имах много приятен ден, въпреки лошото време. С ММ отидохме да си платим екскурзията до Рим, след това минах през Найк, където се оказа, че нормални клинове за аеробика няма. Направили са ги с някакви малки дупки отстрани, които най-вероятно ще се скъсат при първото пране. От горнищата се оказа, че повечето неща ги имам, така че се прибрах само с 2 блузи. Другата седмица ще отскоча и до Пума, да видя там какво ще си харесам. Техните клинове са хубави и сигурно ще отнеса поне един. После си направихме със синчето една кино вечер вкъщи и мога да кажа, че деня беше просто чудесен. Малко отпуснах храната, но изобщо не съжалявам Simple Smile

И така  - днес си закусих овесените ядки, като намалих грамажа им, както и този на червените боровинки, защото ще вкарвам и едно обедно хранене. На обяд отивам и на аеробика да си пробвам новите блузки Simple Smile Храната днес ще е лаврак със зелена салата за обяд и октопод в масло на тиган със зелена салата за вечеря Simple Smile

Усмихнат ден на всички

п.п. Поздравления на всички за минусите. Сигурна съм, че тепърва ще има още Simple Smile

# 624
  • тук и там
Зетче,горещо ти препоръчвам ето тези дискове.
https://www.youtube.com/watch?v=xM7FyUhzECg&t=227s
https://www.youtube.com/watch?v=5hJyRFPksTs&t=516s
https://www.youtube.com/watch?v=TI9UcT5srIs&t=5s
https://www.youtube.com/watch?v=foOkFcrSxHI&t=3s

Има ги тук,но и в други ел.магазини.
http://simetro.com/index.php/product/Yoga_dvd_universalna/

Знаеш че аз съм със наднормено тегло и проблеми със кръста.Не тренирам-чакам си резултатите от ЯМР -то,защото от август до сега не мога да се възстановя и ме е страх да работя със тежести и гири.На мен ми помагат много.Програмите са 4,аз си взех Универсална,За регулиране на телесното тегло,и за психически и емиционален баланс-но  фактически правя само за регулиране на телесното тегло последните седмици.Не защото е най-добрата и се отслабва от нея-а защото е кратка-43 минути мисля и ме отпуска и раздвижва.Тази за Емоционален баланс не съм я правила още-доколкото разпразх е отпускаща и има повече дихателни техники във нея.На мен ми допада най-много Универсалната програма,но е дълга-тя е 1ч 43 минути-в нея има всичко,има  и релаксиращи техники и други асани и упражнения-въобще от всичко. .Всяка програма е съчетание между дихателни техники и различни упражнения-които могат да се изпълнят от всеки.Ако нямаш време-можеш да опиташ сутрешната и вечерната програма.Сутрешната е раздвижваща и енергезираща-подготвяща те за деня,вечерната е отпускаща,антистресова и релаксираща като и двете са кратки-всяка е със продължителност от 30 минути.Ти си прецени,коя би ти била най-полезна.Цената на всяка е 22 лв,като според мен си струват всяка стотинка!Помагат ми много за кръста.Аз като пропусна няколко дни и започва да ме подпира кръста,за това за мен са незаменими на този етап!Крокодилските упражнения ще си ги правя цял живот!Препоръчвам!
И нещо много важно-упражненията се изпълняват бавно,без усилие и Без насилие върху тялото-както можеш и до където можеш!

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 10:55 от Kaisia

# 625
  • София, България
Йогата е като чужд език за мен! Не знам защо до сега не ме е привлякла тази философия до ден днешен. Като бях малка, приятелката на баща ми правеше сутрешна гимнастика и всеки път с нейната дъщеря й правехме компания. Имаше един вестник йога вътре с изображения коя фигура как се прави, но ние се придържахме към простите. Единственото, което си спомням е, че Кобра ми беше любимо, защото ми изглеждаше супер мързеливо като бях дете.

Лейди,  всичките ти описани начини за справяне със стрес ги подкрепям с 2 ръце. Мога да добавя, че в такива моменти даже си пускам и някакви фантасмагорични филми, които напълно да ме разсеят от нормалното ежедневие... Някой път и някоя комедия да се посмея. Но има нещо странно... Станала съм по-чувствителна, преди трудно можех да се разплача за каквото и да е било... Сега някакъв слой от мен пропадна и започнах да се разчувствам по-често. Все още не мога да разбера на какво се дължи.

# 626
Мен йогата не ме привлече като философия. Имах проблеми с гърба, а за музикант това е ужас. На 20 години не можех да си вдигна ръцете, а се борех за стипендия в чужбина. Ад под небето беше!
Една челистка тогава в кафето на академията донесе една красива книжка на КИбеа с невероятни снимки. Много луксозно и скъпо за тогава беше. Каза, че и е помогнало.

Купих книгата същия ден, започнах с комплекс 40 мин, на ден както е показан, като изпусках "супер невъзможните". Резултатът беше феноменален. В началото пет пари не давах за философията, но йога ми спаси гърба, професията и живота. От 22 години не съм се спряла.

Апропо, западните ню ейдж бълвочи които се презентират като йога нямат много общо с истината.
Йога е дисциплина, не дъги и еднорози.  Laughing

# 627
  • тук и там
Не го ли нищихме това и в миналата тема.Към 48-9-та странница по спомен,нищо че някои  мнения са изтрити-имам спомен и за тях.Или всяка тема по традиция ще я завършваме така Simple Smile. Peace

# 628
  • София
Касиопея, казах ти аз Simple Smile Виж онлайн excesswear имат много цветни и свежи неща. Материята е една идея по-калпава от други марки. Zero fit също имат много хубави неща, в мое лице имат фен по оношение на материята. Най-обичам Blonde destroyer, но каквото е останало в магазинната мрежа ми е все голямо (ко?ко казА?!).

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 13:59 от Beeps

# 629
И аз така и не се заобичах с йогата. Вярвам във всичките й ползи за тялото, но чиста йога тип гимнастика не намерих. Другото ми идва в повече. Преди години една приятелка искаше да си направи студио с "европейска" йога, тоест точно това, което търсих и аз, но уви, не й потръгна.

Духче, мога да ти препоръчам бюджетен бърнър, който на мен много ми помогна и изчистих много миналата година с него. Става въпрос за Lean Green на Primaforce. Цената му е около 16 лв. и стига за месец. Аз го пих в началото в комбинация с йохимбин, но не ми понесе второто добре, та почти изцяло lean green пих. Сега, ако си купувам бърнър, пак такъв бих си взела.

Днес ще си доям костния бульон, ще си задуша и броколи с някаква добавка. Това за обяд. Довечера ще видя - или някакви мезета, или само протеинче след тренировката.

Общи условия

Активация на акаунт